Kristóf, Jakab
17 °C
24 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • michael-caine-christopher-nolan-batman

  És ezzel zsinórban a hetedik Christopher Nolan-filmjét és letudta (A Batman-trilógia, Eredet, A tökéletes trükk, Csillagok között volt eddig). A szerep nem volt nagy, és ki sem írták a nevét: a Tom Hardy alakította pilóta vele kommunikált rádión keresztül. Tessék, még egy érv a feliratos filmek mellett.

 • Először csak saccoljon a kicsit többet kérő másodosztályú focistáink havi bérére, mennyit kaphatnak? 

  Elöljáróban eddig annyit lehetett nyilvánosan tudni, hogy "elszabadult a pokol" a másodosztályban is, lett egy sereg olyan csapat, akiket kicsit sem kötnek piaci vagy akár csak sportszakmai sikerek, az állam lényegében végtelen közpénzzel hajlandó felpumpálni őket.

  Mennyit kereshetnek a másodosztályban nálunk havonta?

  • 254
   egymillió körül
  • 169
   7-800 ezret
  • 150
   5-600 ezret
  • 137
   1-2 millió
  • 100
   3-400 ezret
  • 64
   4 millió felett is bőven
  • 41
   3-4 millió

  A megfejtés se mai, a ZTE klubigazgatója még korábban elmondta, hogy ők például simán találkoznak 1-2 milliós bérigénnyel.

  Pedig ők nem is számítanak feltápolt kormánycsapatnak, külön érdekes lenne megnézni mondjuk a Kisvárda, a Győr vagy a Nyíregyháza fizetési listáját. Vagy akár az élvonalbeli csapatokéit, akik eddig szintén szigorúan elzárkóztak ettől.

  Magyarországon sok más sportággal ellentétben a sportolók fizetése hétpecsétes titoknak számít a profi labdarúgásban. Pedig lassan állami alkalmazottnak tekinthetjük őket. És egyébként sem világtól elrugaszkodott ötlet a teljesen nyilvános fizetésekkel bíró ország

  A klubvezetők úgy tűnik, hogy jó ideje úgy ítélik meg, hogy csak rosszul jöhetnének ki abból, ha kiderülne a focistáik bére. Lehet, hogy adót csalnak, pénzt mosnak, de az is lehet, hogy csak felzúdulástól tartanak.

  Annyit tudunk, hogy a focisták ekhóval adóznak, az ekho éves határát pedig idén dupláztuk meg évi 250 millióra, de csak a sportolóknak. Az pedig valószínű, hogy nem a tollaslabdázók szerettek volna legálisan havi 21 millió forintot keresni.

 • Megsérült Wuilly Arteaga, a venezuelai kormányellenes tüntetések egyik fontos résztvevője, aki a megfelelő hangulatot a hegedűjével biztosította. Szegény Arteaga-t az arcán érte gumilövedék, aki nem fél, hogy rosszakat fog álmodni, itt nézheti meg a Twitteren posztolt videóját, amiben elmondja, hogy semmi nem fogja őket megállítani. 

  Artaega akkor lett világsztár, amikor egy videón májusban az egyik tüntetésen a rendőrök által összetört hangszerét siratta. Egy jóakarója pótolta a hangszert, és azóta rendszeresen játszik a Nicolás Maduro ellenes tüntetéseken, amelyek eddig közel 100 ember életét követelték.

 • Ebéd után gyorsan be szoktam verni egy csésze kávét, de sokszor tapasztalom, hogy ennek ellenére még jó darabig csak iszonyú erőfeszítéssel tudom nyitva tartani a szemem.

  Ez azért van, mert a koffein ébresztőhatása fél óra múlva kezd csak beütni, a köztes időben marad a kajakómás kókadozás, amikor az ember úgysem tud semmi értelmeset csinálni. Így a legjobb dolog, amit ilyenkor tehetünk, hogy lefekszünk aludni egy kis időre, 30 perc elteltével pedig a kávé és a pihenés együttes energiabombájával kezdjük a délutánt. 

  A kávés alvás extra ébresztőhatását egy kutatás is bizonyítja: az egyik csoportnak egy csésze kávényi koffeint, a másiknak placebót adtak, majd hagyták őket egy fél órát pihenni. Az utána következő mérésekből kiderült, a kávés csoport fáradtsága 34 százalékkal csökkent, a placebós csoporté viszont csak 9 százalékkal. 

  A rövid délutáni alvás kávé nélkül is szuperül tud működni, erről szóló cikkünket itt olvashatja el.

  (Metro)