Zita, Mariann
12 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ki így, ki úgy ítéli meg Orbán Viktor szerdai brüsszeli fellépését az Európai Parlamentben, de egyvalaki számára biztosan ő volt a legnagyobb sztár. Ezt a képet a német bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) párt EP-képviselője tette közzé egy ámuldozó poszt kíséretében a Facebookon

  Beatrix von Storch oldenburgi hercegnőről van szó, aki a német jobboldali populista párt alelnöke. Sok provokatív megnyilvánulása volt már, ezek közül talán a legsúlyosabb, amikor a Facebookon arra a kérdésre, hogy a német határon a rendőrök a menekült nőkre és gyerekekre is lőjenek-e, igennel válaszolt. Később visszakozott: csak a felnőttekre lövetett volna.

  Szerdán a hercegnő is védelmébe vette Orbán Viktort az Európai Parlamentben: „Tartson ki, Orbán úr, ön áll a jó oldalon!” – biztatta. A hercegnő ebben a posztban "Európa határőreként" ünnepli Orbán Viktort, aki "megvédi keresztény országát", "nem hajlandó elfogadni Brüsszel diktátumát" és a parlamenti vita végén még vele is szót váltott. "Olyan országokra van szükségünk, mint Magyarország, és olyan kormányfőkre, mint Orbán Viktor. Ennek a világnak a Merkeleivel tönkremegyünk" - írja a hercegnő. Vajon Orbán Viktor egyszer még német kancellár lesz?   

  18010012 1550438011664305 8800475668845643432 n
  Fotó: Beatrix von Storch / Facebook
 • "A lényeg a magabiztosság" - gondolhatta az a 43 éves nő, aki 82 csokor (közel nyolc kilogramm) katot próbált Dániából Norvégiába csempészni egy kompon. Továbbá volt nála 15 ezer dollár értékű készpénz és 81 gramm arany is.

  A kat egy Afrika magashegységeiben élő örökzöld cserje. A növény katinon nevű alkaloidot tartalmaz, ami egy amfetaminszerű stimuláns és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kábítószernek minősítette 1980-ban.

  Nem olyan ütős, leginkább izgalmat, étvágytalanságot és eufóriát vált ki fogyasztójában. Angliában például legális, Hollandiában korlátozások mellett ugyan, de hozzá lehet jutni. Norvégiában viszont tiltott, így a nő ellen jelenleg eljárás van folyamatban.

 • roga
  Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs

  Az Európai Parlament kritikáit/dicséreteit Rogán Antal nem éppen a legjobb formájában hallgatta, a bennünk élő Gyurcsány Ferenccel kérdezzük: Jól alszik, Antal?!  Ma reggel beugrott, hol láttuk ugyanezt az arcot, Stewie Griffinnél:

  giphy-downsized.gif
 • Május 2-án a MOM Sportban lép fel a két lábon járó dzsesszlegenda, Chick Corea. A 22 Grammy-díjas billentyűs és zeneszerző 63 jelöléssel a negyedik legtöbbször jelölt művész a Grammy történetében. 

  Chick Corea 8
  Fotó: Get Closer Concerts

  A '60-as évek végén és a '70-es évek elején Miles Davis zenekaraiban alapozta meg tudását és karrierjét. Játszik akusztikus zongorán, szintetizátoron, szólóban vagy különböző zenekarok vezetőjeként, tagjaként. Budapesti fellépésen a Trilogy címet viselő 2013-as albumát adja elő a kétszeres Grammy-díjas bőgős, Eddie Gomezzel és Brian Blade dobossal.

  Magyarországon utoljára három éve, a Zeneakadémián lépett fel, és ki tudja, mikor jön hozzánk legközelebb a 75 éves zseni, ne hagyja ki!