Gyöngyi
9 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mexikó legnagyobb és legszínesebb ünnepe a Halottak napja, melyben megtaláljuk a prekolumbiánus (Kolombusz előtti) és a keresztény hagyományokat egyaránt. Bár az ünnep hivatalosan november első két napja - az első nap a gyermekek, a második nap a felnőttek lelkei térnek vissza a hagyomány szerint -, a készülődés már hetekkel előbb kezdetét veszi. Mexikóvárosban már most felvonultak a jelmezesek.

 • A "Street Jam" nevű esemény keretén belül több száz ausztrál fiatal jelent meg az ausztrál nagyváros központjában. A rendőrség közleménye szerint a fiatalok többek között forgalommal szemben rollerezve okoztak fennakadást.

  A 7 News hírcsatorna a "szervezett káosz" jelzővel illette az eseményt, amit a fiatalok a közösségi médiában szerveztek. A letartóztatottak között volt a 18 éves Jack Dauth. A 170 ezer Youtube- és 160 ezer Instagram-követővel rendelkező Dauth latartóztatása után a rolleres tinik spontán demonstrációba kezdtek, azt követelve, hogy engedjék szabadon a Dauth-t. "Kurvára letartóztattak" - írta hétfőn Dauth Instagramon a tüntetésről készül felvétel mellé, miután kiengedték.

  Az esemény résztvevői egyébként azt nyilatkozták, nem volt céljuk, hogy káoszt okozzanak, egyszerűen csak így alakultak a dolgok. A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő eseményről a rendőrök küldték haza a tiniket, sokukat a szüleik vitték haza. (Mashable)

 • Egy fegyenc beperelte az amerikai Oklahoma állam egyik megyéjét, mert raboskodása alatt a megyei börtön egészségügyi személyzete 4 napig nem volt hajlandó foglalkozni a férfi folyamatos merevedésével, írja New York Times.

  A 32 éves Dustin Lance azt állítja, hogy egy másik rabtól kapott egy tablettát, aminek a megevése után masszív merevedése lett, és nem akart elmúlni. A férfi folyamatosan fájdalomra panaszkodott, de a börtön személyzete csak 91 órával a merevedés kezdete után volt hajlandó orvoshoz őt.

  A rablásért és kábítószer birtoklásért lecsukott férfi 5 millió dolláros kártérítést követel Pittsburgh megyétől, arra hivatkozva, hogy alapvető jogait tagadták meg, és a majdnem 4 teljes napig tartó merevedés maradandó sérüléseket okozott neki.

 • A dél-németországi Fekete-erdő legmagasabb, 1493 méteres hegyén, a Feldbergen leesett a hó, így aki a kilátóként is üzemelő sonkamúzeumba látogatna, öltözzön komolyabban.