Antal, Antónia
-7 °C
0 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Orbán Viktor miniszterelnök szerint a magyar rendőrség és a honvédség munkájának köszönhetően nincs ma Magyarországon tömeges erőszak és terrorizmus. Legalábbis a Facebook-oldalára felrakott videóban a fegyveres állomány előtt erről beszélt, holott az állomány, a nézők, és ő maga is tudja, hogy ez persze nem igaz. Nyilván úgy gondolkodik, kis ország, kis terror, ez még simán belefér, szó se essék róla. Minden ilyen eset csak belezavarna és tönkre tenné ezt az őrületesen idilli összképet, amit a miniszterelnök felvázolt. 

  Untitled-3.gif
  Brüsszel helyett magunknak kell megvédenünk magunkat, mondja a miniszterelnök, és ezt mindenki felfoghatja úgy is, a jobb felszerelés, a magasabb bérek, a korszerű oktatás és elfogadható egészségügy helyett legyen kedvesezekkel a bátorító szavakkal beérni. Mert ez az igazi nemzeti topogás programja.

  Mi, szintén fejet hajtva a fegyveres erők áldozatos munkája előtt, és együtt gondolkodva a miniszterelnökkel, legyártottuk nemzeti topogás Coub-verzióját, a ritmikus egyhelybenjárást.

 • A 39-szeres válogatott Vadócz Krisztián 10 ország 12 klubjában játszott eddig, valaha az Osasunával vendégeskedett a Nou Campban vagy a Bernabeuban.

  A 31 éves középpályás most Hongkongban van, első meccsén meg is nyerte a kupát a Kitchee nevű csapattal.

  De ennél fontosabb az a bizonyos mondat: "ha csak a pénz miatt csinálnám, aláírnék 10 évre Magyarországra."

  Egyre életképesebb tehát a pletyka, hogy a Videotonban, a Fradiban 20 ezer eurót is könnyedén lehet keresni egy hónapban. És akkor ott van még a Puskás Akadémia, amelyik körülbelül ugyanazt a bérszínvonalat teljesítette Vanczák esetében, mint a Sion.

 • Ön szerint 900 forint sok egy Bic Macért? Akkor ne menjen Svédországba, mert ott több mint 1500 forintnak megfelelő koronát kellene fizetnie érte. 

  Azt, hogy ezt a fontos információt most megoszthattam önnel, az Economist magazinnak köszönje, amely évről évre elkészíti a Big Mac indexét, amelyben összehasonlítja a szendvicsek árát világszerte. Mindez egy amolyan közgazdász viccnek indult, 1986-ban azért találták ki az indexet, hogy ezzel mérjék, hogy a dollárhoz képest mennyire van alul vagy felülértékelve az egyes országok valutája.

  Elméletileg a kereslet-kínálat hatásai miatt a valuták vásárlóértékének közelednie kellene egymáshoz, vagyis ha Magyarországon több Big Macet tudok venni ugyanazért a pénzért mint mondjuk az USA-ban, akkor a forint alulértékelt a dollárhoz képest.

  Az indexet úgy csinálják, hogy 0-nak veszik a Big Mac amerikai árát (ez 2017-ben 5,06 dollár, vagyis 1457 forint), és ehhez hasonlítják, hogy dollárban mennyibe kerül egy Big Mac mondjuk nálunk vagy épp Svédországban. Magyarországon az index szerint 900 forintba, vagyis 3,05 dollárba kerül egy Big Mac, vagyis a forint 39,6 százalékkal alulértékelt a dollárhoz képest. A svéd korona ehhez képest csak 4 százalékkal felülértékelt. 

  A világ legdrágább Big Macjéért sem kell elhagyni Európát, csak Svájcba kell elmenni, ott több mint 6 dollár egy Big Mac, Norvégiában pedig 5,67 dollár. A második legolcsóbb emeletes burgerért viszont csak át kell mennünk a határon Záhonynál, Ukrajnában ugyanis mindössze 1,54 dollárnak vagy 443 forintnak megfelelő hrivnyát kell kifizetnünk. Ennél már csak Egyiptomban tudnánk olcsóbban bemekizni.

 • Megérkezett Szerbiába a Jégtörő VI. és a Jégtörő XI., amiket Magyarország Szerbia kérésére küldött, hogy feltörjék a Dunán úszó jégtáblákat és jégdugókat, amik már eddig is hatalmas károkat okoztak.