Bence
10 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Bekerült a Guinness-rekordok könyvében Türkmenisztán, miután átadtak egy több, mint 40 méter magas lófejszobrot. Ezt a csodát Asgabatban építették fel egy szintén most elkészült sportparkhoz, ahol hamarosan megrendezik az ázsiai küzdősportok játékát. 

  A türkmén elnök, Gurbanguly Berdimukhammedow nagy sportrajongó hírében áll, és ahogy ez a nagy sportrajongó, általában illiberális elnökök világában lenni szokott, örömmel költi el az adófizetők pénzét olyan impozáns beruházásokra, mint 5000 négyzetméternyi medence vagy éppen egy bazi nagy lófejszobor.

  Türkmenisztánban egyébként egy rakás más rekordot is beállítottak már az MTI szerint:

  • 2015-ben kánonéneklési rekordot döntöttek, amikor 4166-an énekelték el az elnök által megírt türkmén himnuszt,
  • itt található a világ legnagyobb márványból készült épületegyüttese
  • a világ legnagyobb fedett óriáskereke
  • a világ legnagyobb kézzel szőtt szőnyege
  • és a világ legnagyobb zászlórúdja is.

  Van még hova fejlődnünk.

 • Kedd este furcsa képet kaptunk a Sétarepülés.infótól, aminek a megfejtéséhez egy posztban kértünk segítséget.

  seta

  Vicces kedvű olvasóink szavazása szerint ez csak egy Soros kérésére telepített valami lehet, igaz, a válaszok közt akkor még nem szerepelt a valódi ok. Ezt több levélírónk megírta:

  a Bosch új, épülő logisztikai központjának területén végeznek régészeti feltárásokat.
 • Madagaszkárra, a világ legnagyobb vaníliatermesztő országára lecsapott az Enawo nevű ciklon, és olyan hatalmas károkat okozott az ottani termésben, hogy a fűszernövény világpiaci ára egyik pillanatról a másikra megnégyszereződött: jelenleg több, mint 600 dollár (154 ezer forint) kilója.

  A sziget teljes, 2017-es remélt vaníliatermése így felére csökkent, azonban az íz kedvelőinek annyira nem kell aggódniuk: igazi vaníliát ugyanis szinte csak exkluzív, amúgy is felső kategóriás termékekhez használnak, az általános fogyasztási cikkek általában mesterséges, vanília ízű anyagokkal készülnek.

  (Quartz)

 • vegtelen.gif

  Menő tetőszerkezetet kapott az Atlanta Falcons 1,6 milliárd dollárból épült új arénája, a Mercedes-Benz Stadion. A magyar látványtervek alapján épült arénákkal ellentétben itt meg is valósították, amit elterveztek: a végeredmény ez a blendeszerűen nyitható-zárható tető, amit már működés közben is kipróbáltak: