Zita, Mariann
12 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • „Egy kicsit meg fogjuk cidálni a milliárdosok bajszát”, mondja ez a fidelitaszos fiatalember arról a kampányról, amit most indítanak, az MTI szerint azzal a céllal, hogy megnevezzék „azokat a milliárdosokat, akik ellenzéki politikusokat "rángatnak". Erről Böröcz László, az ifjúsági szervezet elnöke beszélt, feltehetően ő van ezen a videón is, szegény, mondjuk politikus utoljára útelágozódásnál láttunk ennyire félrebeszélni, de ennél sokkal jobb, hogy a cidálni szó mit jelent: a szlengben a szopásra mondjuk. Noha fideszes politikusnak lenni tényleg nagy szopás lehet, amit viszont kompenzál az élet a feneketlen közpénzhez való hozzáféréssel, de Böröcz nyilván nem cidázásról ábrándozik, hanem cibálásról. Az úgy más, és persze rendkívül bátor, tényleg megéri erre is elkölteni néhány milliárdot, hiszen feltehető, hogy a gyávaságból verhetetlen kisfideszes nem Mészáros Lőrincre gondolt.

 • A Tavaszterrort akkor forgatták, amikor a Budapesten forgató Oscar-díjas színésznő éppen lenézett egy kicsit bulizni a Vittulába. Így tudták kívül ugyan, de bekerült a Veszélyes Faszfej új klipjébe. Aki nem szeretné végignézni a teljes művet, annak eláruljuk, hogy Lawrence először 1.23-nál tűnik fel egy pillanatra csinos bundában, aztán a klip végén, amikor kiszáll egy autóból. A színésznő egyébként a Vörös veréb című kémfilmet forgatta itt, amit jövő márciusban mutatnak be.

 • Elkezdték már a kicsomagolást az F1-csapatok Szocsiban a hétvégi nagydíj előtt, ilyenkor rendszerint az első szárnyak és a motorházfedők a garázs előtt szoktak napozni. Így van ez a McLarennél is, amely meglepetést tett az első szárny oldalára: a #BillyWhizz felirattal tisztelték meg a nemrég súlyos versenybalesetet szenvedő, amiatt mindkét lábfejét elvesztő brit pilótatehetséget, Billy Mongert.

  C-aRlSxXkAAvuKH
  Fotó: Twitter / McLarenF1

  Monger twitteres felhasználóneve a BillyWhizz egyébként. Monger megsegítésére gyűjtést indítottak, a McLaren és annak alkalmazottai elsőként osztották meg a felhívást, Jenson Button maga is 15 ezer fontot adott a már 760 ezer fontnál járó alapba.

 • Albínó Benett-kenguru született a Szegedi Vadasparkban. A fehér kölyök azonban érdekes módon egy szürke nőstény erszényében tanyázik, míg az albínó anya egy hagyományos színű kengurut gondoz. A furcsa eset nem félrelépés eredménye, és a kenguruszülészeten sem cserélték össze a néhány grammos kölyköket. A színanyag termelődésének zavara következtében kialakuló albinizmust ugyanis több gén is befolyásolja, így fordulhat elő, hogy még albínó szülőknek sem feltétlenül hófehér a kölyke, tudjuk meg az MTI-től.

  kenguruk feher 02
  Fotó: Endrédi Lajos / Szegedi Állatkert

  A fehér kengurukra a vadonban éppen feltűnő színük jelent veszélyt, állatkertben azonban nem fenyegeti őket ragadozó. Szegeden sem először született fehér kenguru, közülük több sikeresen fel is cseperedett. A Bennett-kengurut szívesen tartják az európai állatkertek, mivel a kontinens éghajlati körülményei között is megélnek, fűtött házra télen sincs szükségük. A kifejlett korukban 13-18 kilogrammos állatok a mérsékelt égövi erdők és füves síkságok lakói Kelet- és Délkelet-Ausztráliában. Általában magányosak, de táplálkozáskor akár harmincfős csapatokba is verődhetnek. Főleg szürkületkor és éjszaka aktívak, napközben elbújnak pihenni. Fűfélékkel és más lágyszárúakkal táplálkoznak. A Benett-kengurunak van még egy érdekes tulajdonsága: ha izgatott vagy melege van, a mellső végtagjai nyalogatásával hűti le magát.  

  kenguruk feher 04
  Fotó: Endrédi Lajos / Szegedi Állatkert