Valéria
12 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Jeffrey Milstein fotóival Amerika leghíresebb élményparkjait repülhetik körbe. A képek között látható a Universal Studios tematikus parkja, a New York-i Coney Island óceánparti vidámparkja, valamint Los Angeles és Las Vegas néhány látványossága, amik madártávlatból mind tele vannak lenyűgözően sok, apró részlettel.

  Visszarepítenek 1999-be ezek a fotók. Hogy miért?

  Akkor jelent meg a GTA2, aminek kb. hasonló grafikája volt, mint ezeknek a légifotóknak, amiket amerikai élményparkokról lőtt Jeffrey Milstein.

  Képzeletben már tekerném is a rádiót a Head Radiora, ahol mindig a Taxi Drivers szólt, amikor elkötöttem egy jó öreg yellowcabet.

 • A becsült értéke több mint ötszöröséért, 1,54 millió euróért kelt el a bécsi Dorotheum csütörtöki árverésén Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné eljegyzési festménye, amelyet Sissi ajándékozott jegyesének, Ferenc Józsefnek.

  Az MTI híre szerint az osztrák aukciósház szakértői 300 és 350 ezer euró közöttire tették a festmény becsült értékét, amely több mint 150 évig volt a Habsburg-család tulajdonában. Sőt. A festmény mintegy hatvan éven át Ferenc József ágya felett lógott a bécsi Hofburgban. Ferenc József a képet, amelynek helyén jelenleg a Hofburgban egy másolat látható, lányára, Mária Valéria főhercegnőre hagyományozta.

  Carl-Theodor-von-Piloty-and-Franz-Adam

  A Karl Theodor von Piloty és Franz Adam német festők által 1853-ban készített kép a 15 éves bajor hercegnőt ábrázolja lovon a németországi Possenhofen-kastély előt

 • "Még az is lehet, hogy McQueen súlyos balesetet szenved, depressziós lesz, de aztán a barátai megmutatják neki, mi igazán fontos az életben, így magára talál, visszatér a versenypályára, és akkor szenved csak halálos balesetet, hogy nagyobbat üssön, és világszerte szülők milliói taníthassák meg a gyerekeknek, hogy az autósport veszélyes, az elmúlás meg örök"  - írtuk a Verdák 3 előző előzetesét látva. Most kijött egy újabb trailer, amiből kiderül, hogy szegény  McQueen tényleg nagyon súlyos balesetet szenved, de azért a jóslatunk többi részére nem vennénk mérget. A  Pixar mese 2017. június 16-án kerül a mozikba.  

 • Május 1-jén 100 kocsmáros mutatja meg, mire képes egy bográccsal. Ez lesz a Kocsmajális, vagyis a Dürer Piknik Park és a Budapest Bike Maffia adománygyűjtő bográcsbalhéja a Városliget szomszédságában. A nagy eszem-iszom nem öncélú, a résztvevők a Sweet Home kezdeményezést segítik: egy rászoruló család önkormányzati bérlakását újítják majd fel a padlótól a plafonig - többek között - a Kocsmajálison befolyt bevétel összegéből. 

  A buli gerincét amúgy idén is egy pénzdíjas verseny adja, de a lényeg persze nem ez. Aki a hangulatra kíváncsi, nézze meg a 2015-ös Kocsmajális videóját, aki pedig a további részletekre, az kattintson ide.