Móric
9 °C
18 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Csütörtöktől újra 350 kilométer/órával száguldanak a Fuxing szupervonatok Peking és Sanghaj között, miután egy 40 ember halálát okozó, 2011-ben történt vasúti baleset miatt a vonatok sebességét 300 kilométer/órára csökkentették.

  Ez azt jelenti, hogy az 1250 kilométeres távot nagyjából négy és fél óra alatt teszik meg a vonatok ismét, valaki pedig lefilmezte, hogy mi történik néhány élére állított tárggyal a 350 kilométer/órás száguldás közben. Hát ez:

  Most pedig képzeljük el, mi történne azzal a kéteuróssal mondjuk valamelyik magyarországi vonalon közlekedve.

 • Elindul az új évad itt az Indexen, ehhez készítettünk egy előzetest is: 

  Néhány infót az új évadról, na meg a legelső tíz részt, szóval magát az első évadot ide kattintva lehet végigböngészni, a készítők személyes kommentárjaival együtt.

 • A Transparency International közérdekű adatigényléssel megszerezte a Bankonzult (Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a cége) által közpénzen írt tanulmányokat, és egy-egy önmagában marha nagy közhelyként hangzó mondatot Gálvölgyi Jánossal olvastatott fel. Túl azon, hogy én mit gondolok arról, hogy a Matolcsy vezette jegybank alapítványa közpénzen vásárol bármit Matolcsy unokatestvérétől, azért remélem, nagyobb elemzésre is készül a TI, mert egy-egy hülye mondatot még egy Nobel-díjas tanulmányból is ki lehet ragadni, szóval így ez kicsit demagóg.

  gj
  Fotó: newsroom
 • Screen Shot 2017-09-22 at 16.29.04.png
  Fotó: twitter.com/tamasnotin

  A Jobbik-közeli Alfahír újságírója posztolta Twitteren, hogy ismét köztéri plakátokon megy a kormányfő és környezetének gengszterezése. A plakátok ismét Simicska plakáthelyein jelentek meg - akárcsak a Ti dolgoztok - Ők lopnak - című jobbikos kampánynál, és ugyanazokat a fotókat használják az Orbán-Mészáros-Habony-Rogán kvartettről, mint akkor.