Eszter, Eliza
12 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Átadták Zalaegerszeg első intelligens zebráját a Platán sor és a Dózsa György utca kereszteződésénél. Első ránézésre ugyanolyan, mint a többi gyalogos átkelő, nem főz kávét, nem vetít falra képet, de talán egy fokkal biztonságosabb, mint a többi.

  Mitől okos? Beépítettek egy érzékelőt, ami észleli, ha egy gyalogos át akar menni az úton. Az útra telepített kis lámpák villogással figyelmeztetik a közeledő autósokat. Pofonegyszerű megoldás, ami főleg szürkület után lehet hatékony. Debrecenben már van, és simán elképzelhető, hogy egyre több helyen fogunk ilyenekkel találkozni.

 • Június 9-én a MoMKultban mutatkozik be a magyar közönségnek Ben Williams és együttese, a Sound Effect. Az alig 30 éves, amerikai basszusgitáros és bőgős Coming of Age című lemezét hozza el.

  E Ben Williams Photo by David Todd McCarty IMG 7300
  Fotó: David Todd McCarty / Get Closer Concerts

  Ben Williams Pat Metheny Unity nevű zenekarának tagjaként 2012-ben kapta meg a Grammy-díjat. De játszott már meghívott zenészként Herbie Hancock, Wynton Marsalis, George Benson, Terence Blanchard, Roy Hargrove és Benny Golson oldalán is. 2013-ban pedig őt választották meg a Downbeat folyóirat kritikusi szavazásán a legtehetségesebb bőgősnek.

 • Legyen bármilyen helyes is a lány, nem ezzel fog hódítani:

  I don't have much rhythm, but I think I caught the beat there for a second 🤓🙃 #aloyoga #beagoddess #nauli

  aubry wiltcher (@aubrymarie) által megosztott bejegyzés,

 • Olvasónk, István számolt be arról, hogyan vesztegelt a járata kedden a vihar miatt Ferihegyen. Azóta szerencsésen megérkezett Franciaországba, onnan írt levelet. "A Párizsba tartó Air France járatát a felszállás előtt öt perccel találta telibe a teniszlabda nagyságú jég, olyan szinten esett a jég és az eső, hogy a mellettünk lévő KLM gépet már nem láttuk.

  Több mint 40 percet vesztegeltünk a terminál közelében, várva a felszállást, de aztán jött egy újabb adag felhőszakadás, így majd egy óra várakozás után tudtunk csak elindulni Ferihegyről Párizsba, egy rövid átvizsgálás után. Iszonyatos erejű volt a szél és az eső, illetve a jég, a több tonnás repülőt álló helyzetben ide-oda dobálta az orkánerejű szél" - írta István.