Edina
-3 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A két jeladós fekete gólya közül Tóbiás volt a gyorsabb: vasárnap reggel megérkezett a gemenci erdőbe, sikeresen landolt a bekamerázott fészkében. Zoltán jeladója utoljára február 21-én küldött jeleket a Nílus völgyéből.

  Tóbiást 1999-ben gyűrűzték meg Bogyiszló mellett. 2003 óta jár vissza ugyanabba a bekamerázott fészekbe, ahol ma is landolt. A fekete gólyák többsége március 15. után érkezik Afrikából a gemenci erdőbe, ahol a világ legnagyobb népsűrűségű feketególya-állománya tölti az idejét tavasztól őszig.

  Tóbiás életét webkamerán is követheti.

 • Nem csak a riói karneválra érdemes elmenni, ha Brazíliában jár és fesztivált keres. Rio de Janeirótól 250 kilométerre, Paraty határában 1986 óta tartanak iszapfesztivált. A helyiek szerint pár tizenéves kiránduló ihlette az ünnepséget, akik sárral kenték be magukat a szúnyogok ellen. Akárhogy is volt, a település határában idén is összegyűltek a dagonyázni vágyók.

 • Nesze neked, recesszió! 13 éve méri fel az amerikai fogászati szövetség, hogy mennyi pénzt fizet a fogtündér a gyerekek kiesett tejfogai után, és a fog átlagára idén történelmi rekordot döntött: 4,66 dollár, vagyis kb. 1360 forint.

  Angolszász országokban szokás a gyerekeket arra biztatni, hogy a kiesett tejfogaikat rejtsék a kispárna alá éjjelre, és a fogtündér reggelre pénzt hagy ott helyette. Az idei felmérés szerint az amerikai szülők pénztárcáját összesen 290 millió dollárral, vagyis kb. 85 milliárd forinttal vágta meg, hogy a mese fenntartása végett ők tették a dollárokat a párna alá.

  A statisztika azt is kimutatta, hogy az első fog drágább, mint a többi, átlagban 5,72 dollárt ér.

  A fogtündér-index egyébként meglepően jó indikátora a mindenkori amerikai gazdaságnak, ugye minél jobban megy úgy általában a családoknak, annál több pénzt tudnak erre fordítani - a statisztikák szerint a fog ára mindig pontosan úgy mozog, mint az 500 legnagyobb amerikai cég részvényárfolyamát mutató S&P500 index. (via)

 • Jó nagy, elég magasan van és másra úgyse használják (igaz menő tervek már vannak az átalakítására). Én mondjuk legszívesebben az Indul a bakterházat nézném meg rajta, de az a videóinstalláció se rossz ötlet, amit a Secret Mapping küldött az Urbanistának: