Hedvig
7 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Bernd Storck a Borussia Dortmund futballistája volt 1983 és 1989 között. Ne a mai, állandóan a dobogón végző Dortmundra gondoljanak, abban az időben bukdácsolt a csapat. Storck alatt egyszer lettek negyedikek, de többnyire a 13-16. hely között ingáztak, egyszer majdnem ki is estek, de a Fortuna Köln elleni osztályozón idegenben lőtt góllal végül bennmaradtak. A csapat és így Storck legnagyobb sikere akkoriban az 1988-89-es Német Kupa megnyerése volt.

  Mivel a nyolcvanas években nem játszottak a csapatban Aubameyangok, Pulisicek, Jarmolenkók és más sztárok, így az MTI nem sűrűn írt Storckról.

  Az első említést 1990. február 22-ről találtuk, ez is arról szólt, hogy az idehaza teljesen ismeretlen Storck szögre akasztja a futballcsukát:

  "A nyugatnémet bajnokságban szereplő Borussia Dortmund védőjátékosa, Bernd Storck nem folytathatja pályafutását. A 27 éves labdarúgó bal bokáját 1987 óta négyszer operálták, s az orvosok nem látnak reményt a felgyógyulásra. A dortmundiak az idényben már második játékosuktól voltak kénytelenek megválni, ugyanis Matthias Ruländer keresztszalag-szakadás miatt nem játszhat."

  3469FC9200000578-3609436-image-a-57 1464246075704
 • Az idei Halloween egyik slágerének szánták, de botrány lett belőle, így levették a kínálatból. 

  Az elmúlt hetekben számos webáruházban hirdették az Anna Frank gyerekruhát. A kor divatjának megfelelő kék kabát, sárga harisnya, zöld sapka, fekete cipő. "Az ön lánya is eljátszhatja a második világháború egyik hősének szerepét" – szólt az egyik hirdetés szövege.

  Lehet, hogy túl rég volt, így nem árt elismételni: Anna Frank egy zsidó származású Hollandiába menekült német lány volt, aki naplót vezetett a megszállt országban, ezzel vált világhírűvé. 1944 augusztusában hurcolták el Amszterdamból. A bergen-belseni koncentrációs táborban halt meg. (A BBC nyomán)

  world-us-canada-41651066.png
 • A Rick and Morty az utóbbi évek egyik legjobb animációs sorozata, ez teljesen egyértelmű. Sajnos nincs helye vitának abban sem, hogy a nemrég befejeződött harmadik évad kissé gyengébb, sablonosabb lett, hiába nézték egyébként összességében többen. 

  Na, de most kapaszkodjunk meg: pont a legjobb részt, a "Pickle Rick"-et nézték a második legkevesebbenRendben, csak az USA-ban, de ez akkor is elképesztően súlyos adat.

  Kedves barátaim, rajzfilmkedvelő csúcselit, azt hiszem eljött az ideje, hogy elmorzsoljunk egy könnycseppet és kijelentsük, hogy Rick & Mortyt már bőven

  olyanok is nézik, akik mást tartanak viccesnek vagy érdekesnek, mint mi.

  Sajnálom. A gyász perceiben az ember csak keresi a szavakat, de legbelül érzi, hogy most kell erősnek lennünk, összetartanunk igazán. Az élet pedig megy tovább. Gondoljunk arra, hogy ha Pickle Rick velünk lenne, nem csüggedne. Hanem azt mondaná: "Hey, I'm Pickle Riiiiick!"

  Ugyanitt hamarosan rendelhetők az "Azelőtt szerettem Rick & Mortyt, mielőtt elszaródott" dizájnú pólók és bögrék. 

 • 22384388 1718803041463727 3908942920683752109 o

  Ott ugyanis 18 órától örömtekerés indul a Gellért tértől, amellyel megünneplik a hosszú huzavona után elkészült új bringasávot a Bartók Béla úton. Utána héttől fórumot tartanak a Kortárs Építészeti Központban (Bartók Béla út 10-12.).

  Nem ez az első Happy Mass, amellyel megünnepelnek egy-egy fejlesztést, amiért sokat küzdöttek. 2009-ben a Thököly úton, 2011-ben a Kiskörúton, 2012-ben az Andrássy úton örömködtek.

  Bár a Bartókon egyelőre nem megy minden zökkenőmentesen, reméljük, hamarosan helyreállnak a dolgok.

  A sáv történetéről és az esemény részleteiről a Facebook-eseménynél írnak a szervezők.