Malvin
9 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • És megint kicsit jobb jött ki egyszerre mindkét oldalon. Most szerintük tavaly 3,1 százalékot nőttünk, alacsonyabb, 1,6 százalékos hiány mellett. Még ez is csak előzetes becslés, csak egyre jobb, aminek némileg örülhetünk. A valóság ettől nem változott meg visszamenőleg, senki nem lesz gazdagabb, csak most remélhetőleg pontosabban címkézték fel a KSH munkatársai a GDP-hez tartozó jellemzőinket. 

  • Október 2-án kezdődik a zsidó újév, a Rós hásáná. Az ünnep alkalmából végre újra fellép az Aurórában a legjobb magyar klezmer együttes, a Hagesher.

    A Schönberger Ádám, Vázsonyi János, Lamm Dávid és Magyar Bori nevével fémjelzett zenekar a klezmer ihletettségű dalokba reggaet, jazzt, balkáni dallamokat, sőt még hip hop elemeket is belesző, úgyhogy aki ma táncolni akar, a legjobban teszi, ha oda megy.

  • Mindig meglep, mikor Nápolyban 8-9 éves kisfiúkat és kislányokat látok pöfögő roncsokon száguldozni, akik ráadásul robogózás közben félkézzel vagy a telefonjukat babrálják, vagy sminkelik magukat. De nem csoda, hiszen hintaló helyett ilyen klassz, kartonból készült hintarobogón szocializálódhatnak:

  • Vigyázat, harapós kutya!

    Amikor egy kapun ezt a feliratot látjuk, azonnal habzó szájú, vicsorgó, ugató- és harapógépek jelennek meg lelki szemeink előtt. Ehhez képes a valóság legtöbbször bizony kiábrándító nekünk, félni és rettegni szerető embereknek. A Boredpanda válogatása tökéletesen bemutatja, hogy a legtöbb esetben maximum azért kell tartanunk az ebtől ott, a kerítés túloldalán, mert halálra nyalogat minket, vagy éppen végelgyengülésig kell vakargatni a hasát, vagy dobálni neki a frizbit. Vagy még attól sem: