Orbán
13 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az MTI fotósa a párkányi vasútállomáson kapta le az egyik Moszkvában felújított, Magyarországra tartó metrószerelvényt.

  Elképzelhető, hogy ugyanezt a szerelvényt vették kezelésbe a graffitisek Lengyelországban - erről itt írtunk bővebben. Az első felújított metrószerelvényt információink szerint Tarlós István főpolgármester és Szergej Szobjanyin moszkvai főpolgármester közösen adja majd át három hét múlva, amikor Szobjanyin Budapestre látogat. (Ekkor dőlhet majd el az is, hol lesz Budapesten az új Moszkva tér.)

  A fővárosi közgyűlés 2015 nyarán döntött arról, hogy 60 milliárd forint hitelt vesz fel 15 milliárd forintos költséggel a 3-as metróvonal kocsijainak felújítására. A munkát az orosz Metrovagonmas nyerte el 69 milliárd forintért.

 • A Délmagyar helyi állatorvosoktól megtudta, hogy Szegeden a kutyák 10 százaléka szívférges, de a fertőzöttebb területeken, így Szentmihályon, Hattyason és Gyálán minimum 30 százalékos ez az arány. A szívférgesség szúnyogcsípéssel terjed. A microfilariák (bébiférgek) – amelyeket a kifejlett egyedek ürítenek a gazdaállat vérpályájába – akár három évig is élnek és fertőzhetnek, akár 30 centire is megnőnek, és végül szívelégtelenséget okoznak. Ha már kifejlődtek a férgek, a betegség kezelése nagyon rizikós, ezért arra kérik a gazdikat, hogy mindenképpen vigyék el szűrővizsgálatra kedvencüket.

  Microfilaria
  Fotó: Wikipedia
 • A kelet-kínai Kunsan egyik éttermébe belépve az ember úgy érzi magát, mintha egy sci-fibe csöppenne. Az ajtóban egy robot üdvözli a vendégeket, a pult mögött robot készíti a kaját, és helyes robotpincérnők szolgálnak fel. Összesen tíz robot dolgozik Szung Csükang büféjében, aki szerint egy robot ára nagyságrendileg annyi, mint egy alkalmazott évi fizetése – így még csak nem is deficites az üzlet. Annyi hátrányuk persze van a robotoknak, hogy szükség van emberre a programozásukhoz – tehát nem tudnak teljesen önállóan dolgozni –, kissé szegényes a szókincsük, a bonyolultabb receptekkel sem igazán birkóznak meg, és egy ötórás műszak lehúzásához két órán keresztül tölteni kell őket. 

 • Egy csőtörés miatt kétszáz méter hosszan beszakadt az aszfalt a folyóparttal párhuzamosan futó parkolóban. A baleset a történelmi városrészben, a híres Ponte Vecchio környékén történt: