Szilárda
0 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Las Vegas hokisa próbált szabadulni a büntetőpad fogságából, de hiába próbált segíteni társa is, a zsűriasztalról ezt igyekezték megakadályozni, Jonathan Marchessault beragadt a büntetőpadra. Történt, hogy a Vegas Golden Knights-Carolina Hurricanes meccsen mindkét csapatból, kisebb verekedés miatt egy-egy játékost kiállítottak. A Las Vegas-i hokis 2+2 pecet kapott, Marchessault pedig a verekedő Perron második két percét ülte le. A szabálykönyv ilyenkor azt mondja, ha lejár a büntetés, akkor sem jöhet be azonnal, meg kell várnia a játékmegszakítást. Marchessault ezt nem tudhatta, mindenesetre, amikor hadakozott a zsűrivel, a játékvezetők megállították a játékot, így végül visszatérhetett.

 • Vannak olyan rajongók, akik valamiért, és Isten látja lelkemet, fogalmam sincs, miért, képesek beleölni nem kevés energiát abba, hogy irtózatos marhaságokat rendezzenek listába, az elemek megindoklásával együtt, majd (fény)késhegyre menő kommentháborút folytatnak a hozzájuk hasonlókkal. A legfrissebb ilyen lista a

  Melyik a legerősebb fényfegyver a galaxisban?

  című, itt olvasható, és kiderül róla, hogy Yoda rövid nyalábú kardjával legfeljebb sörösüveget érdemes bontani, Luke, Kenobi és Vader fegyvere meg csak a kilencedik legerősebb, a listavezető konkrétan atomjaira szedné.

 • Tudományos eredményekben gazdag első kört írt le a bolygó körül a Juno űrszonda 2017 nyarán, az akkor összegyűjtött adatokat a napokban mutatta be a NASA. Kiderült például - szerdán mi is megírtuk a bejelentés nyomán - hogy a naprendszer legnagyobb vihara a Jupiter nagy vörös foltjában másfélszer nagyobb, mint a Föld. A hatalmas felhő ráadásul 300 kilométer mélyen nyúlik be a bolygó légkörébe.

  Olyan dolgokat is hazaküldött a szonda, amik nem csak tudományosan fantasztikusak, hanem mindenféle érdek nélkül is szépek. Mint, a fotó a Jupiter északi felén kavargó felhőrendszerről:

  A valóságban nem ilyen kékek a felhők, a fotót utólag színezte a NASA, hogy jobban kiemeljék a kontrasztokat és a mintákat. A képnek minden egyes pixele egy 11 kilométeres területnek felel meg, tehát az itt látható felhős régió nagyjából 21 ezer kilométer széles.

  Gondolkodtam, kapjon-e a kép véletlen reneszánsz plecsnit, simán lehetne egy expresszionista művész festéktartója.

 • yélsdgfkjvads

  De, hát ki az a hülye, aki a sajátjával kipróbálná otthon, ha megnézheti az interneten is, ahogy mások megteszik helyette?