Szabina
4 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Rettentően gyámoltalan látványt nyújt szegény Nelson, a kopasz sün, akinek egy tüskéje sincs.

  sun
  Fotó: Foxy Lodge Wildlife Rescue

  Így találtak rá egy angol állatmenhely, a Foxy Lodge Wildlife Rescue munkatársai, és gondozásukba vették.

  bold-spikeless-hedgehog-massages-nelson-2
  Fotó: Foxy Lodge Wildlife Rescue

  Az állatvédők sem értik, miért nincs rajta tüske, de a kopaszságán kívül nagyon jó egészségnek örvend. Lehet, hogy ez csak genetika, és Nelson így született, nem pedig kihullott a tüskéje.

  bold-spikeless-hedgehog-massages-nelson-3
  Fotó: Foxy Lodge Wildlife Rescue

  Az másik kérdés, hogy hogyan tudott megmaradni eddig szabadon a tüskék nélkül rendkívül sebezhető rágcsáló.

  De lényeg, hogy most már biztonságban van, sőt, a menhelyen minden nap masszázsolajjal dörzsölik be a bőrét, hogy ne száradjon ki, elég jó élete van.

 • Ahogy a választási kampányt elnézem, mindenki jobban járt volna, ha a valóságban is így rendezik le a dolgot.

 • Angliában találták a fosszíliát még 2004-ben, és a megtalálójának már akkor feltűnt, hogy nem valami átlagos kőről van szó, hanem komolyabb dologról.

  Mára sikerült kideríteniük a Cambridge-i Egyetem és a Nyugat-ausztráliai Egyetem kutatóinak, hogy egy dínóagyról van szó, a találat pedig egyedi, ilyet még sosem sikerült összeszedni. 

  A megkövült agy 133 millió éves, és vélhetően egy Iguanodon működtetéséért felelt. Azért maradhatott meg, mert a dínó minden bizonnyal egy savas-mocsaras tóban vagy annak környékén halt meg, az agya pedig a savas vízben tartósodott, mint ahogy például a kovászos uborka az ecetes üvegben. Ezután pedig szépen megkövült.

  Bár maga az agy hasonló a ma élő hüllőkéhez, azt nem tudják megmondani ebből a kövületből, hogy milyen intelligens lehetett az állat, mert csak részleges leletről van szó.

  (QZ)

 • És új nevet is kap egy napra, az Egészség Hídja lesz, ahogy - remélhetőleg - egy csomóan kimennek felhívni a többiek figyelmét arra, hogy tessék eljárni szűrésre, mert a mellrák nem viccel, de ha hamar elkapják, sokat lehet tenni ellene.

  Előtte egész napos, témába vágó konferencia lesz az Ötkertben, onkológus szakértőkkel, alapítványokkal, és sztárvendégekkel, aztán utcazene, és séta át a hídon oda-vissza. Részletek itt.