Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hétfőn bőven nulla fok alatt volt a hőmérséklet, aki tehette, ki sem mozdult otthonról, de ha már kellett, jól felöltözve: vastag zokni, csizma, pulóver, bunda és persze sál, sapka, kesztyű.

  A tél már harmadik hete ordító hideget hoz az országba, de nem annak az úriembernek, aki fittyet hányva az egészre, az etikettre még inkább mezítláb és papucsban indult útnak. Olvasónk, Anna, a 4-6-oson találkozott az ismeretlen mártírral.

 • Az imént posztolta Flickr-re és Facebookra is az alábbi képet Thomas Pesquet, az Európai Űrügynökség francia űrhajósa, aki a Nemzetközi Űrállomásról folyamatosan kukkolja a Földet.

  A fotó december 28-án készült, két nappal karácsony után, és jól látszik rajta hogy egy szemernyi hó sem esett még akkor a magyar fővárosra. A látvány azért így, még fejjel lefelé is remek, köszönjük Thomas a kis meglepetést!

 • A veronai buszbaleset áldozataira emlékezve a Magyarországon elrendelt gyásznap alapján az Európai Parlament előtt is félárbócra engedték a magyar zászlót.

   

  Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker tegnap este adott ki nyilatkozatot a magyar diákok veronai buszbalesete miatt. „Legmélyebb együttérzésemet és őszinte részvétemet fejezem ki az érintettek felé. Semmilyen nyilatkozat nem enyhíthet azon a fájdalmon, amelyet ez a tragikus veszteség okozott, de gondolataimban a baleset áldozataival és szeretteikkel vagyok, akik gyászolnak, és a nemzettel, amely együtt gyászol velük.”

  Az Európai Parlament nemrég megválasztott olasz elnöke, Antonio Tajani Twitteren üzent. „Mélyen elszomorított az olaszországi szörnyű buszbaleset híre. A gondolataim és a részvétem a fiatal áldozatok családjaival és Magyarországgal.”

 • A Trainspotting második részének edinburgh-i bemutatóján állt össze egy képhez Ewen Bremner, Ewan McGregor, Jonny Lee Miller és Robert Carlyle, azaz Spud, Renton, Beteg Srác és Begbie a vörös, vagyis ebben az esetben narancssárga szőnyegen. Nekünk egyelőre ilyen fotókkal kell beérnünk ahelyett, hogy két óráig nézhetnénk őket egy nagyjátékfilmben, mivel a magyar premiert sajnos eltolták egészen március másodikáig. :'-(((