Vilma
-7 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Olyan szerencsétlen helyzetben vagyok, hogy a hozzám legközelebbi nagyobb bolt a Kálvin téri Tesco Express, ami szinte folyamatosan tele van, nincs kosár, az önkiszolgáló kasszától félnek az emberek, és kész kínszenvedés kivárni a sort. Ezen segíthet majd egyszer az Amazon Go.

  Az Amazon négy éve kezdett el azon dolgozni, hogyan lehetne kényelmesebbé tenni a vásárlást. Ez az Amazon Go, egy olyan fejlesztés, amivel nem kell sorban állni, bénázni a kasszánál vagy anyázni a túl sok aprópénz miatt. A cég azt ígéri, hogy egyszerűen csak besétálunk majd egy amazonos boltba, lecsippantjuk a telefonunkat, levesszük a polcról, amit kell, aztán távozás után a rendszer automatikusan leveszi a pénzt a számlánkról. Ez így elég hihetetlennek hangzik, de jövőre már megnyitják az első ilyen boltot Seattle-ben, szóval úgy tűnik, tényleg működhet a koncepció.

 • A rendőrség írja, hogy "az időjárási körülmények miatt" csúszóssá vált az útburkolat az M3-as autópálya Pest megyei szakaszán a 48-as és az 50-es kilométerszelvények közötti szakaszon, mindkét irányban; a Budapest felé vezető pályatesten egy autó árokba is csúszott, de senki nem sérült meg.

 • Rasszista amerikaiak egy csoportja bojkottot hirdetett a Mall of America nevű áruházlánccal szemben, mivel az felvette az egyik plázájába Mikulásnak Larry Jefferson-Gamble-t, egy nyugdíjas amerikai veteránt. 

  A férfival az a gondja a bojkottot hirdetőknek, hogy 

  fekete.

  A Star Tribune nevű újság kikapcsolta a kommentszekcióját, miután a Larry Jefferson-Gamble-ről szóló cikk alatt elszabadultak az indulatok. A CBS Minnesotai regionális oldala szintén így döntött. Persze vannak ellenhangok is, a közösségi médiában a féktelen fajvédők és az antirasszisták is teljesen kikészültek a másik oldaltól. Az egyik twitter-felhasználó szerint kiakadni azon, hogy a Mikulás fekete a valaha volt legkétezertizenhatabb dolog.

  (Star Tribune, Jezebel)

 • Előbb nézzék meg ezt a reklámot, aztán jöhet a nagy felismerés. 

  Könnyű azt mondani, hogy ilyesmi Magyarországon nem fordulhat elő, mert ezzel csak áltatjuk magunkat. Itt a hátborzongató videó.

  2012-ben tragikus esemény rázta meg Amerikát és a világot, amikor egy 20 éves zavart fiú válogatás nélkül lőtt kezdett lövöldözni az amerikai Connecticutban, a Sandy Hook általános iskolában. Az Egyesült Államokban időről-időre fellángol a fegyvertartással kapcsolatos szabályozás megváltoztatásáról szóló vita, sajnos általában egy ehhez hasonlatos véres esemény után. Az akkori áldozatok hozzátartozói által létrehozott szervezet reklámjában azt mutatja be, hogy milyen fontos odafigyelni egymásra, mert az ilyen esetek nem előzmény nélküliek, és nagyon fontos, hogy észrevegyük a jeleket. Hátborzongató reklám: