János, Pál
20 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Gondolom ön is sokszor hallotta ezt a mondatot a szüleitől. Lehet, hogy a Fülöp-szigeteken mások a nevelési szokások, de az is, hogy André Manguba elengedte a füle mellett az ominózus mondatokat. Az az egy biztos, hogy kreatívabban rendezgetia  tányérján a spagettit és a kecsapot, mint ahogy én tettem anno a bebűtésztával.

 • Péntek óta megy a fejvakargatás és a teorizálgatás, hogy mégis miért szavazták meg a britek, hogy kiadósan tökön szúrják magukat, és kilépnek az EU-ból. Most pedig újabb adatok bizonyítják, amit eddig is sejteni lehetett, azaz hogy nem igazán a gazdasági racionalitás lesz a dolog nyitja.

  Az EU-ból való kilépésre voksolók aránya az adott brit régió által az EU-ba exportált kibocsátáshoz viszonyítva.
  Az EU-ból való kilépésre voksolók aránya az adott brit régió által az EU-ba exportált kibocsátáshoz viszonyítva.
  Grafika: John Burn-Murdoch

  A fenti grafikon ugyanis azt ábrázolja, hogy pont azokon a brit területeken szavaztak a legtöbben a kilépésre, ahol a legnagyobb a térség gazdasági függése az EU-tól. 

  Más adatok szerint is elég nagy önsorsrontás történt, ugyanis a kilépést javarészt a munkásosztály támogatta; miközben a kilépés mellett kamányolók pont azt ígérik, hogy majd jól lebontják a munkajogi védelmet biztosíti EU-szabályokat, amivel persze a munkásosztály szívja meg a legjobban.

  Amiből következik, hogy a következő hetekben-hónapokban kismillió szociológiai értekezést olvashatunk majd erről az egészről.

 • Több mint másfél kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópályán Hegyeshalomnál vasárnap kora délutánra. Az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt akadozik a forgalom a határátlépési pont közelében.

 • Kínában az elmúlt években egyre többet fektetnek a turizmusba, lassan mindenhol üvegpadlójú hidakat és kilátókat adnak át. A legújabb, 430 méteres hidat Zhangjiajie mondhatja a magáénak. Hogy biztosak legyenek a terhelhetőségében és az üveg szilárdságában, látványosan tesztelték az átadás előtt: kapalácsokkal estek neki, aztán egy autót is átengedtek rajta. A híd bírta a strapát, a turisták pedig várhatóan örömmel sikítoznak majd rajta.