Irén, Írisz
6 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Így néz ki a cucc:

  aaa.png


  Dánok találták ki, és egyelőre Kickstarteren gyűjtik a pénzt a gyártás elindításához. Az alapár 499 dán korona, vagyis bő 20 ezer forint, és már több mint 10 millió forint értékben kalapoztak össze tőkét a kütyühöz. Csodálatos világban élünk.

 • Minden elöregedő lakosságú nagyvárosban sok az anyagi gondokkal küzdő és magányos idős ember, Madrid most erre próbál megoldást találni egy új javaslattal: arra bátorítják a nyugdíjasokat, hogy költözzenek össze. 

  A terv egy nagyobb csomag része, ami az idősek jobb közérzetét, tisztességesebb ellátását célozza, és többek között olyan elemei is vannak, hogy a szociális szolgáltatókat összeköti az idősekkel Whatsapp és Skype segítségével. 

  Az önkéntes programba befogadóként való jelentkezés feltétele többek közt, hogy saját, jó állapotú és megfelelő méretű otthona legyen az idős embernek. A másik oldalról pedig a lakótársnak pályázónak bérlőnek, vagy saját tulajdonú de lepukkant lakásban élőnek kell lennie. 

  A CityLab cikke szerint az ötlet (ami összhangban van az utóbbi időkben Európa-szerte jellemzővé váló rugalmasabb idősellátással), önmagában jó és praktikus, de azt azért nem kell várni tőle, hogy hamarosan szenior hippikommunák lepik el Madridot. Az ösztönző ugyanis elég gyér, a résztvevőknek ingyenjegyeket kínálnak fel kulturális eseményekre. 

 • Az új legmenőbb dolog a fából Citroën 2CV, amit a francia Michel Robillard épített 6 év leforgása alatt.

  A férfi kézzel szerelte össze az egész járgányt, de még ennél is jobb, hogy még forgalomba is lehet vele menni.

  Robillard azt is elmondta, reméli, hogy egyszer majd kiállítják az egyedi autót. Az összes képet itt lehet megtekinteni.

  1490365252 000 MX01H%20(1)
  Fotó: AFP

  (Local)

 • Rómában hatalmas a rendőri készültség, folyamatosan hallani a köröző helikopterek hangját, de nyugalom van. Az Igazság szájánál (Bocca della verità) az Európai Unió mellett tüntettek több ezren, főleg fiatalok és középkorúak. A rendezvény után a tömeg elindult a Circus Maximus felé. Néhányan brit zászlókat lengetnek.