Illés
15 °C
35 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az amerikai elnök lánya, Ivanka Trump rakta fel ki a Facebook-oldalára a képet, amin a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium robotépítő csapatával pózol, miután a piros pólós diákok megnyerték a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját Washingtonban.

  A magyar sikerről és a versenyről ebben a cikkben olvashat.

 • Érdekes fejtegetésbe kezdett a Vulture, és teljesen igazuk van, amikor Arya Stark különleges helyzetét szedik darabokra.

  A Trónok Harca világában minden karakter oda-vissza táncol a jó és a rossz szerepek között, Arya viszont egyre gonoszabb és kegyetlenebb lesz, ahogy haladunk előre a történetben. Mégis, ő maradt mindenki kedvenc cuki kislánya, aki boci szemekkel néz és játékos kardokkal hadonászik néha.

  Miközben, valójában egy kegyetlen gyilkos lett belőle, és a hetedik évad nyitójelenetében olyan hidegvérrel ől, amiért más szereplőket egy életre megutálnánk.

  Mi a titka?

  Tényleg érdemes elolvasni ezt a cikket, ha rajonganak mostanában a sorozatért. 

 • fifth element diva dance

  Van az a jelenet Luc Besson egyik leghíresebb filmjében, Az Ötödik Elemben, amelyikben Bruce Willis operát néz, és egy kék alien szó szerint földöntúli hangon énekel. A jelenetről a zeneszerző azt mondta: azt várták, hogy a szinkronizálásért felelős operaénekes majd mosolyogva veszi kézbe a kottát, ehelyett viszont közölte, hogy sajnos ezt egy élő ember tényleg nem tudja kiénekelni, mert lehetetlen ilyen gyorsan váltani ilyen nagy hangközökkel. Úgyhogy végül külön-külön rögzítették a hangokat, aztán a megfelelő gyorsaságban egymás mögé vágták őket. Ez lett belőle:

  És ami ez után jött (húsz évvel), arra senki nem számított, mondanák a kattintásvadász hírcímek. Mondjuk tényleg nem: jött a jelenlegi legnagyobb kínai popsztár és operaénekes, Jane Zhang, és úgy kiénekelte az egészet az elsőtől az utolsó percig, hogy azóta, gondolom, a NASA-nál vizsgálják a hangfelvételt.

  3:15-től vált egyet a koncert, aztán olyan 4 perc körül durvulnak el igazán a dolgok. (A felvétel kicsit korábbi, de most újra aktuális, mivel jön Luc Besson új filmje, amely kapcsán épp most jelent meg az Index interjúja a rendezővel.)

   (via Vice)

 • Rápörögtek az oroszok a fidget spinner nevű gyerekjátékra, ami nem is gond, mert hát miért ne lehet ilyen végtelenül egyszerű cuccokkal szórakozni. Csakhogy a Kremlben nem így gondolják, az orosz Rosszija-24 csatornán pedig elhangzott egy olyan, a játék ellen érvelő mondat, hogy

  már többször is láttak fidget spinnert az ellenzék tagjainál.

  Vagyis a játék egy ártalmas nyugati termék, ami alapfelszerelése a politikai aktivizmusnak, ráadásul még veszélyes is az orosz fiatalok egészségére. 

  Mondjuk az oroszokat ismerve, nem is biztos, hogy tévednek: