új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Florence Welch és gitárosa, Rob Ackroyd egy austini kórházban látogatta meg fiatal rajongójukat pénteken. A 15 éves lány a legjobb barátnőjével szeretett volna elmenni a Florence + The Machine helyi koncertjére, régóta tervezték a bulit, már a jegyük is megvolt rá, ám mivel az állapota időközben rosszabbá vált, végül le kellett mondaniuk az élményről. A zenekar azonban elképesztően cuki volt, és kárpótlásképp beugrott hozzá a kórházba, ahol eljátszottak neki két dalt – a Dog Days Are Overt és a Shake It Out-ot.

  • Válasz: a Halálos iramban széria 8. része.

    Charlize Theron debütál majd Cipher szerepében, pénteken pedig a hivatalos twitter csatorna jóvoltából megnézhettük, hogyan is fog kinézni. A pólója alapján lehet a zenei ízlésük miatt fordul majd a főhősök ellen.

    A film jövő áprilisban érkezik majd a mozikba.

  • gyurcsányi
    Fotó: T

    A Polgári Demokratikus Jézus Krisztus valami nagy megfejtéssel készül öszödi beszédének tízéves évfordulójára, de ha valami miatt az mégsem készülne el, szerintem így is a csúcson vagyunk. Nézze ezt a videót. Aztán nézze újra. Aztán még egyszer. És még egyszer!!!

    Teljesen érthető, ha nem tud leállni, itt kiemeltük a lényeget külön, ezt se hagyja abba tíz-húsz percig:

  • Az MKKP legújabb városszépítő akciója a nagykörút lepukkant padjait vette célba. Facebookjukra már fel is töltötték a fotókat az első néhány darabról:  

    13235637 10154248033173293 6595166195246739958 o
    Fotó: Kétfarkú Kutya Párt / Facebook

    A munkafolyamat állítólag a járókelőket nem zavarja, így ha valaki kedvet érez egy kis padcsiszoláshoz, ne fogja vissza magát.

    "Szóval, elkezdtük rendbe tenni a nagykörúti padokat. Lecsiszoltuk, kentünk rá alapozót, aztán zománcfesték. Úgy hogy most majd kiderül, hogy valamiféle ősi átok miatt pattog le a festék minden budapesti padról 1 év alatt, vagy esetleg valami más oka lehet.

    Ja, amúgy fessetek nyugodtan padot, ha zavar, hogy szarul néznek ki, nem zavar senkit, sőt kifejezetten örülnek neki a járókelők.

  • Simán lehetne kiállni a teraszra és ordítani, hogy ATOMOT A BESTIÁKNAK!

    13254304 10206478150857888 563056999413049296 n
    Fotó: Olvasói Fotó

    Nyugaton már lopakodik a vihar, ha sikerül lefotózniuk egy szép szupercellát vagy a vihar által okozott pusztítást, küldjék el nekünk a tema+vihar@mail.index.hu emailcímre!

  • Bébirókát találtak a lakók egy a XVIII. kerületi ház kertjében, az alábbi videón mindenki megnézheti, mennyire aranyos: 

    Azt nem tudni, hogyan tévedt a kölyökállat a házak közé, de a lakók nem is próbálkoztak ennek kiderítésével, inkább gyorsan értesítették a Tetovált Állatmentőket, akik a vadmentésre szakosodott Állatmentő Liga segítségével összeszedték a rókát a kertből. 

    roki

    Harapásálló vadmentő kesztyűvel fogták be, majd éjszakára karanténba tették, ha mindent rendben találnak vele, hamarosan szabadon eresztik lakott területtől távol. 

  • Sallai R. Benedek LMP-s képviselő nagyon sok alkalommal /NEM MOND IGAZAT/ azaz hazudik" feliratú lapot mutat, miközben Pócs János fideszes képviselő kérdést tesz fel a földművelésügyi miniszternek a parlamentben.

  • A Torontói Egyetem kutatást készített a szelfikről és arról a mindenkit foglalkoztató kérdésről, hogy mit gondolnak azok az emberek önmagukról, akik túl sok szelfit készítenek? A kutatás azt mutatta, hogy egész egyszerűen

    túlértékelik magukat.

    198 hallgató vett részt a kísérletben, a felük rendszeres szelfikészítőnek vallotta magát. Készíteniük kellett magukról szelfiket, mások is lefotózták őket, végül megkérték a hallgatókat, hogy tippeljék meg, mennyire vonzóak a képeken.  Ezután 178 külső szemlélőt kértek fel, hogy nézzék át a fotókat és mondják meg, mennyire tetszenek nekik.

    Végül kiderült, hogy az önmagukról készült fotókat a nagy többség túlértékelte, és külső szemmel koránt sem vagyunk olyan vonzóak, ha a saját kameránknak akarunk tetszeni, mint amikor valaki más próbálja kihozni belőlünk a legjobbat (Telegraph).

    Ha pedig nem elégedett az eddigi turistafotóival, de a mostani nyáron szeretne egy fokkal jobb képeket készíteni, mint eddig, olvassa el ezt a cikkünket.

  • Áprilisban írtunk arról, hogy a Magyar Idők c. kormányzati pártlap szerint a Ferencváros mindent elsöprő, 29. bajnoki címe első sorban Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgatónak köszönhető, és ezzel nem is tudtam volna jobban egyetérteni. A cikkbe azonban hiba csúszott, mert hiába írta az NSO és a Csakfoci.hu is, hogy Cristian Ramirez átigazolási díja kb 700 ezer euróba fájhatott a Fradinak, a Ferencvárosi Torna Club szerint ennek az összegnek csak a töredékéről van szó.

  • Egy teljes végzős évfolyamot szegezett a székébe a látvány az oklahomai Okmulgee gimnáziumban érettségiátadó ünnepélyén, amikor kerekesszékes társuk felállt, és a saját lábán ment ki az okleveléért. 

    A kisgyerekkora óta lebénult alsó testtel élő Micah McDade az érettségi közeledtével elhatározta, hogy az érettségit nem kerekesszékkel fogja átvenni, és a ceremónia előtti hónapokat gyakorlással töltötte, de az osztálytársainak nem szólt róla. McDade úgy lehetett képes a teljesítményre, hogy lábai nincsenek teljesen lebénulva, mozgásszervi problémáját egy cerebrális parézis nevű idegrendszeri betegség okozza, aminek tünetei műtétekkel és terápiával enyhíthetők. 

    A fiú a gyakorlás ellenére sem tud segítség nélkül menni, de miután felhúzták a kerekesszékből, szépen végigment a színpadon egy gurulós járókeretre támaszkodva és átvette az érettségijét, a teljesítményt természetesen az évfolyamtársak kitörő üdvrivalgása jutalmazta. 

    (Telegraph)

  • A művész neve: CsikyArt 

  • Az óbudai önkormányzat emléktáblát helyezett el a Bécsi út 88-90. szám alatti ház oldalán, ahol a tavaly ősszel elhunyt köztársasági elnök évtizedekig élt.

    Gulyás András, a Göncz Árpád Alapítvány kuratóriumi elnöke az avatási ünnepségen arról beszélt, hogy a néhai államfő életének legfontosabb eseményei kötődnek a Bécsi úti házhoz: ott kezdték közös életüket feleségével, ott születtek gyermekeik, ott tartóztatták le 1957. május 23-án, a szabadulása után ott kezdett új életet, lett fordító, tanár, Nagy Imre újratemetésének szónoka és oda ment haza, amikor megválasztották köztársasági elnöknek.

    A kerület polgármestere, Bús Balázs azt mondta, hogy

    olyan emberre emlékezünk, akit noha komoly kihívások elé állított az élet, mindig képes volt emberségét megtartani.

  • A Panama-papírok kissé megtépázták a brit kormányfő tekintélyét, ideje volt kitalálni valamit, amitől David Cameron az adóoptimalizáló arisztokrata politikusból átváltozhat hiteles kisemberré, aki egy a brit választók közül.

    Fotó: Stefan Wermuth / Reuters

    Összedugta hát a fejét a liberális demokraták think tankje: utazzon Cameron buszon? Á, az olyan közhelyes. Próbálja ki magát különböző szakmákban, közüzemi étkezdétől az idősek otthonáig? Á, ezt már elsütötte a szlovén államfő, meg Vona Gábor is. Végül megszületett az ötlet: vegyen a kormányfő használt kisautót!

    A Witney Car Centre tulajdonosa, Ian Harris nagyot csodálkozott ám, amikor felhívták a Downing Street 10-ből: azt hitte, a barátai ugratják, de nem, tényleg a kormányfő emberei jelentkeztek be, hogy "17 óra 32 perckor" jön Cameron a kocsiért – írta a Guardian.

    Hogy a dolog polittechnológiai szempontból bejön-e a választóknak, nem tudom, Harrison szerintem nem sokkal segítette Cameront, azzal, hogy azt mondta, a kormányfő úgy nézte meg a 92 ezer kilométert futott autót, mint bármelyik átlagos fickó, különösebb szakmai, technikai hozzáértés nélkül.

    Persze lehet, hogy az is csak emberközelivé teszi a kormányfőt, hogy nem ért a kocsikhoz. Elvégre ő egy demokratikus ország szabadon választott vezetője, nem egy Putyin vagy Gurbanguli Berdumuhammedov, akik a régészettől a jéghokin és gitározáson át az autóversenyzésig, meg a darvak vándorlásáig mindenhez értenek.

    Különben is Cameron figyelt a részletekre: a kocsi, ha Nissan is, brit gyártmány, és a párt színének megfelelően kék.

    És a lényeg, hogy 1495 fontért, alig hatszázezer forintért a kormányfő reklámot kapott – egyébként spórolt is, gyorsan átfutva 700 ezer forint alatt nem találtam ilyen kocsit, pláne nem olyat, amelyik ilyen keveset futott –, de közben azt is elkerülte, hogy ő szívjon a kisemberség imidzsért, amit a sajtó ezután örökké számon kérne rajta. A kocsit ugyanis a feleségének vette.

  • Az Időkép hőtérképe szerint így néz ki az ország:

    hoterkep

    De ne ugrándozzon annyira örömében, mert az OMSZ előrejelzése szerint hétfő este az ország nyugati vidékeit hidegfront éri el, a záporok, zivatarok éjfélre elérik a Duna vonalát, kedd reggelre pedig a keleti határt is elmossák. Az OMSZ ezért első fokú figyelmeztetést adott ki heves zivatar, illetve felhőszakadás miatt mára és holnapra:

    ido1
    ido2

    A hidegfront miatt kedden 14-24 fok várható, és szerdán még hozhat szórványos esőket is. De utána elvonul, és napról napra nő a hőmérséklet: a hétvégén 30-31 fok is lehet.

  • 25 év után végre Magyarországon is koncertezni fog Anton Newcombe balhés zenekara, a Brian Jonestown Massacre. Szeptember elsején játszanak majd az A38 Hajón, ahol a legutóbbi, Musique de Film Imaginé című lemezüket mutatják majd be. Az album egy fiktív francia film zenéje, tavaly írtunk is róla a Stenken, bár nem igazán szerettük. Ennek ellenére remek hír, hogy végre élőben is láthatjuk majd őket.

  • Egy grafikus, Martin Panchaud lerajzolta teljes egészében a legelső (de kronológiailag a negyedik) Csillagok háborúja-filmet, de úgy készítette el az egészet, mintha egy infografikát görgetnénk végig. Görgetni pedig jócskán lehet, mert a 27 centiméter széles kép 12307 centi hosszú. A rengeteg párbeszéd sajnos nem valami izgalmas a képen, viszont a járművek, a tájképek és az űrcsaták miatt érdemes bele-belepörgetni.

    Fotó: http://swanh.net/
  • A hétvégén rendezték meg az 5. Ökumenikus Diákfilmszemle eredményhirdetését a budapesti Sapientia Szerzetesi Főiskola Auditorium Maximum termében. A verseny különlegessége – és ebben Cannes-t is veri –, hogy általános iskolások és középiskolások indulhatnak rajta egy megadott témában (idén a Szülőföldem jeligére vártak filmeket) illetve egy szabadon választott kategóriában.

    Ha valaki azt hinné, hogy egy református, evangélikus és katolikus diákoknak meghirdetett verseny mindenképpen vallási témájú, az nagyon téved. A fesztiválon bemutatott filmekből kiderül, hogy a mai hatodik osztályosok is techo-tudatosak, ha zenei aláfestést választanak, de van olyan is, aki felér Tarantinóhoz, ha havas tájak ábrázolásáról van szó.

    11. Homeland from Ökudiákfilm - AVK on Vimeo.

    Az összes filmet a fesztivál honlapján nézheti meg.   

  • Ezen a hétfő délelőttön egyelőre az a legtöbb helyen felbukkanó videó, amit egy turistahajózáson vettek fel az ausztrál vizeken, Shark Bayben: az egyik hajójuk egyszer csak belebotlott hetven tigriscápába, akik egy elpusztult hosszúszárnyú bálnán lakmároztak. A videón látszik, ahogy a türkizkék tenger pedig lassan vörösbe fordul (innen).

    A cápák részéről ez valamiféle erődemonstráció lehetett: egy válasz arra a kéthetes videóra, amiben egy cápát vadásztak le a kis kardszárnyú delfinek.

  • Péntek délután ezt látták a kiszombori határrendészek, amikor benéztek egy bolgár rendszámú Ford Transitba:

    20162305085328
    Fotó: Police.hu

    A 40 éves nőt kiszállították a kocsiból, így derült ki, hogy nem egy kockás táska, hanem a lánya volt a szoknyája alá rejtve, akinek egy hónapja lejártak az iratai. A nő ellen a román határőrizeti szervek indítottak eljárást.

  • Itt tartunk.

    A tolvaj sirály