Zoltán
19 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Aki betévedt már Angliában egy charity shopba, tudja, hogy ott a ruhától a könyveken át a játékokig, lemezekig, lakáskiegészítőkig mindent megtalál, kis szerencsével jó dolgokat vásárolhat olcsón. A bevételt pedig jótékonysági célra ajánlják fel, így nem csak vásárol, jótékonykodik is egyben.

  Leedsben azonban a sokéves átlagnál is perverzebb tárgy, egy koporsó került a jótékonysági felajánlások közé. A címkéjéről megtudható, hogy potom 140 fontért juthat hozzá az, aki úgy érzi, épp erre lenne szüksége. A koporsót egyszer használták - nem, szerencsére nem rendeltetésszerűen, hanem színpadi díszletként.

 • irinyi

  Steampunk rövidfilm készül a nagy magyar feltalálóról, Irinyi Jánosról, akinek legismertebb találmánya a modern gyufa volt. De Cibulya Nikol - aki többek között a The Biebers két videoklipjét, ezt meg ezt is rendezte, meg még egy csomó mindent - nem erről fog filmet forgatni, hanem az 1848-49-es magyar szabadságharcban Kossuth Lajos megbízásából komoly politikai szerepet vállaló Irinyiről.

  Aki a film sztorija szerint harci robotot akar gyártani, hogy azzal nyerje meg Kossuthnak a forradalmat.

  De ehhez pénz kell. És ettől nagyon vicces a készülő filmből kiadott kis videó a főszereplő Hajduk Károllyal, mert valójában annak is az a célja, hogy pénzt kérjen, igaz, nem Kossuthtól, hanem a leendő nézőktől. Mert az MTVA szűkös támogatása nagyjából elég arra, hogy úgy-ahogy leforgassák a filmet, de Cibulya szeretné - pláne, ha már ilyen menő steampunk díszletek között játszódik -, ha ennél kicsit nagyszabásúbb lehetne az egész. És például tényleg megépíthetnének egy "igazi" harci robotot.

  Úgyhogy aki szintén ezt szeretné, nézze meg a lenti részletet, aztán kattintson ide, döntse el, hogy milyen ajándékot kér, és adakozzon vidáman.

 • Ez a férfi úgy gondolta, hogy lefotóz egy idilli aligátorcsaládot. Ám mivel messziről nem ment, úgy gondolta, hogy közelebb megy. Csakhogy a dühös anya aligátor - aki a kicsinyeit védte - úgy gondolta, hogy elmehet a fotós a francba:

 • Idősebb olvasóink talán még emlékeznek arra, hogy a konzervatívabb időkben volt egy Erzsébet tér nevű közpark Budapesten. Elég menőn nézett ki, elegáns szállodák, nagykövetség, városháza, templom nézett rá.

  Aztán ahogy liberálisabb, gazdasági szempontokat figyelembe vevő vezetés került előtérbe, az évek során fokozatosan elvesztette köztérjellegét.

  Mára már nem a közé - gyakorlatilag néhány vállalkozó telephelye -, és nem is park, hiszen az elárusítóstandok, a vendéglátóhelyek, az óriáskerék és a rekláminstallációk mellett az nem fér el.

  Valami adminisztrációs hiba miatt maradt a térnek egy kis szeglete, ahová nem építettek fel sem elárusítóstandot, sem vendéglátóhelyet, sem óriáskereket, sem rekláminstallációt. Az illetékesek úgy döntöttek, hogy ha már nem termel pénzt ez a rész, akkor legalább ne is vigyen, úgyhogy nem költöttek se fűmagra, se öntözővízre, se kertészre.

  Tulajdonképpen nagyon rendes döntéshozóink vannak: míg mások szórják a pénzünket hülyeségekre, ők takarékoskodnak vele. Nagyon köszönjük!