Jolán
-1 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Rendesen megosztja az amerikaiakat, hogy most már hónapok óta térdre ereszkedve hallgatják az NFL-játékosok a himnuszt, ezzel tiltakozva a feketék elleni erőszak ellen az Egyesült Államokban. A tábor egyik része szerint mindenkinek joga van így kifejezni a tiltakozását, a másik tábor szerint ez tiszteletlenség a zászlóval, a hazával, a hadsereggel és úgy általában mindennel, ami az amerikaiaknál nemzeti.

  Utóbbi táborba tartozhat Neil McCoy texasi countryzenész is, aki annyira felhúzta magát az állandó térdelésen, hogy írt egy igazi, hamisítatlan, cowboycsizmás, dohányrágós, kurjongatva égbe lövöldözős dalt Take a Knee...My Ass! 

  A dal természetesen iszonyatos, de érdemes most megismerkedni vele, mielőtt cafatokra szedi az internet.

 • Leglábbis Bruce Beach szerint. A nyugdíjas kutató 1980-ban, még a hidegháború idején építette az atombunkert egy Horning's Mills nevű faluban, Kanadában. A bunker 42 darab kiszuperált buszból készült, amit 45 centiméter vastag betonréteggel fedett, mindezt 4 méter mélyen a föld alatt. Beach ötven éven dolgozott a menedékhely terveinek tökéletesítésén és felépítésén, munkáját önkéntesek segítették.

  Az "Ark Two" (Noé bárkája után lett ez a neve) áramellátásáról dízelgenerátorok gondoskodnak (három hónapig garantált az áramellátás), van benne dekontamináló helyiség, rádiós központ, két konyha, kápolna, komplett víz- és szellőzőrendszerrel van ellátva és ha nagyon kell, a hálóhelyiségekben 500 embert lehet elhelyezni.

  A menedéket elsősorban abból a célból építette Beach, hogy az "földalatti árvaházként üzemeljen, és az új generáció megmenekülhessen egy nukleáris apokalipszis idején", azaz a tervek szerint a bunker lakói nagyrészt gyerekek lennének, ha bekövetkezne a katasztrófa.

  "Megmondjuk az embereknek, hogy a gyermeked számára van helyünk, de neked nincs. Ez a természet rendje, ez egy mentőcsónak."

 • Ön tudja, ki az a Rita Ora? A 26 éves feltörekvő angol énekesnő szótári definíció szerint világsztár, fellépett már számtalan országban, például pár éve a Balaton Soundon is, sokmilliós rajongótábora van, azonban valahogy sosem sikerült felkapaszkodnia az igazi A-listás sztárok közé.

  Ebből született rém kellemetlen szituáció, amikor a német Voice tehetségkutató meglepetésvendégeként egy saját számát énekelte el - ironikus módon a műsor brit kiadásában ő maga is zsűritag. Szerencsére mind a négyen hátrafordultak, hiszen a hölgy valóban becsülettel elénekelte a dalt, de utána kezdett elszabadulni a pokol.

  Majdnem úgy hangzott, mint az igazi!

  - kezdték az értékelést, ekkor Ora bemutatkozott, mint egy 26 éves feltörekvő énekesnő. Erre megkérdezte a zsűri, hogy hívják, erre mondta, hogy "Rita Ora".

  Oké, viccelsz? Te egy hasonmás vagy?

  - pumpálta tovább a kellemetlenség-faktort a zsűri, majd végre kiderült a turpisság. Nézzék meg a videót, 1:50-től jön a lényeg.

  Ön felismerné Rita Orat?

  • 111
   Biztos, hogy nem
  • 80
   Rita orrát?
  • 47
   Persze
 • De legalábbis a szegedi Etelka sori Tescónál lévő parkoló felfestéseit. Valami biztos nagyon akciós más, nyilván semmi más magyarázata nincs ennek az elegáns megoldásnak, amivel két parkolóhelyet is elfoglalt, persze mindkettő a mozgáskorlázott részen, mert mégis csak úgy az igazi.

  tahotesco bmw szeged
  Fotó: Olvasónk, Balázs