új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Úgy látszik mindennél jobban szeretnek táncolni, főleg együtt, hiszen az egész románcuk úgy kezdődött, hogy a MET-gálán ropták együtt, majd jöttek a kicsit beállítottnak tűnő, sziklán csókolózós képek, amik egyértelművé tették az addig csak pletykaszinten létező dolgot:

    TAYLOR SWIFT ÉS TOM HIDDLESTONE EGY PÁR!
     

    A szerelmespár következő közös programja sem kerülte el a bulvársajtó figyelmét, főleg, hogy elég meghökkentő, hogy egy Selena Gomez koncertet választottak, amin ráadásul még nagyon jól is érezték magukat, és készült erről egy tonna fotó és videó. Most kiválasztottam véletlenszerűen egyet:

    Most az más kérdés, hogy mit keres két ivarérett felnőtt egy Selena Gomez-koncerten, ők nagyon-nagyon önfeledten buliztak most is, mint minden közös programjukon eddig. 

  • Májusi videó, de csak most bukkantam rá: Tony Hawk deszkás legenda és a mára már szintén legendává vált olliekirály, a mindössze 25 éves Aaron Homoki (akinek a neve alapján valószínűleg magyar ősei is vannak) kipróbálták, hogy milyen a súlytalanságban deszkázni. Ehhez nem kellett az űrbe menni, elég, ha a légkörön belül a repülőgép parabolapályán zuhanva repül a föld felé. Ezzel a módszerrel edzik az űrhajósokat is , most a két deszkás kapott lehetőséget arra, hogy kipróbálja, milyen így lebegni. 

  • A dél-svédországi Eksjöből furcsa hívást kaptak a helyi rendőrök, amikor a kisváros szomszédsága között vita támadt. Az egyik lakó ugyanis részegen ült fel egy fűnyírótraktorra és mindent letarolt, amit ért. Fűszál és virágoskert nem maradt érintetlen, írja a Local.

    A lap beszámolója szerint a kiérkező rendőrök meg akarták szondáztatni a férfit, viszont az megtagadta, mondván, ő nem egy autón ül, annyit iszik, amennyit akar. Végül egy nővért kellett hívni, aki vért vett tőle.

    A svédek szerdán kiestek az Európa-bajnokságról, miután 1-0-ra kikaptak Belgiumtól, úgyhogy nem volt olyan ünneplés, mint a budapesti Nagykörúton. De Szent Iván éjszakája a legnagyobb buli Svédországban. Körülbelül olyan, mint egy országos méretű Sziget-fesztivál. Ilyenkor durván 2,605,683 liter alkoholt isznak meg a svédek, ami kiugró az év többi napjához képest. 

  • Majdnem egy órát is késhetnek ugyanis csütörtök este a vonatok a dél-balatoni vonalon - közölte a Mávinform. A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon 10-30 perccel - esetenként 40-50 perccel - hosszabb menetidőre számíthatnak az esti vonatokkal utazók.

    A vonatok azért késnek, mert a siófoki állomáson meghibásodott egy váltó, továbbá elromlott egy fénysorompó Gárdony és Ódinnyés között. 

  • Az állandóan változó Lánchíd utcai táblaoszlop legújabb változata szokatlanul egyértelmű és bringabarát képet mutat:

    13466118 1240410149303021 1117791404351160299 n
    Fotó: I bike BP

    Mint azt megírtuk, a tábla mizéria azzal indult, hogy kitiltották a Várból a városnéző buszokat, amik új helyükön, a Várbazár előtt elfoglalták az északi irányba haladó, nemrég kiépített kerékpársávot. A problémát a főváros úgy kezelte, hogy egy meghökkentő táblakombinációval kitiltotta az utcából a Clark Ádám tér felé törekvő bringásokat. Másik irányból viszont beengedte, a gépjárműforgalommal szemben.

    A lefagyott kerékpárosokat később egy kreatívan felhelyezett piros szigszalag-kereszttel sokkolta.

    Az ügy már kezdett annyira groteszkké válni, hogy mémek születtek róla.

    A Lánchíd utcával párhuzamos felső-rakparti kerékpárúton sem egyszerű a kerékpárosok élete. A Batthyány téri villamosmegálló miatt eddig egy figyelmeztető táblán szólították fel őket a sebesség csökkentésére (10 km/h) a közös használatú kerékpár-gyalogos területen. Szerdán ezeket a táblákat egy kerékpárral behajtani tilos tábla váltotta fel, azaz a bringásoknak egy derékszögű kanyarba bedőlve át kellett hajtani a fonódó villamos sínjein a túloldalra, majd néhány száz méterre vissza.

    Csütörtökön fekete zsákokat húztak az új táblákra és visszaállt a régi rend. Azaz újra lehet menni a tilos rakpartszakaszon. Kíváncsiak vagyunk, hol tűnnek fel ismét a Kerékpárral behajtani tilos táblák, a főváros ugyanis biztos alaposan betárazott belőlük.

  • A három színész a Csak szex és más semmi című magyar filmben játszott együtt, amiből készült egy folytatás sorozat formájában Csak színház és más semmi címmel, ebből azonban nagy bánatunkra kihagyták Dobó Katát, és egy rá megszólalásig hasonlító színésznőt tettek a sorozatba: Mikecz Estillát. 

    Már mi is megírtuk, hogy a második évadba visszatér Dobó Kata is, a forgatás elindult, a színészek posztoltak is egy közös képet:

  • Jövő szerdán nyílik a Modigliani-kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában, és az olasz festő Oszakából kölcsönzött híres művét a sajtó jelenlétében akasztották a helyére csütörtökön. Megnézzük mi is még a megnyitó előtt, kiállítás-kritika a jövő hét elején.

  • Mint a mesében: az Füvészkert tavában óriásira nőtt levelek ülve és fekve is simán elbírták a kert  munkatársait. A kommentelők közül többen is szívesen bevállalnák a 185 centisre nőtt levél tesztelését, Füvészkert válasza szerint pár hét múlva talán lesz is rá lehetőségük.

  • Ha felismeri azt férfit a rendőrség felvételen, aki június 7-én 11 körül a Budapest VI. kerületi Király utcában ellopott egy biciklit, akkor értesítse a rendőröket. A padhoz bilincselt kerékpárról levágta a láncot, majd eltekert vele. Mindezt úgy, hogy senki nem állította meg.

    Levágta a lakatot

    A rendőrséget itt tájékoztathatja: hívhatja a 06-1-461-8141 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, valamint a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy írjon a 06rk@budapest.police.hu e-mail címre.

  • A videó páratlan tehetségű kollégánk, Szarvas munkája, úgyhogy a félreértések elkerülése végett képzeljünk az egészhez egy jó nagy idézőjelet is, amiben a magyar szurkolói kultúrának állítunk emléket. 

  • A magyar progresszív house dj, StadiumX jegyzi, török (Baha) és kanadai (Markquis és Delaney Jane) segítséget is igénybe vett ehhez a veretős EDM-bombához. A klip is akkora Balaton, mint egy ház, és akkor a volt cool listás főszereplőről még egy szót sem szóltunk.

  • Ahogy arról írtunk, a BKK is támogatja a budapesti 2024-es olimpiai pályázatot, ezért csütörtökön átkeresztelte a megállókat aranyérmes sportolókra. Nyereményjátékot is hirdettek, ezzel a térképpel. Sajnos, nem egy „keresd a hibát a képen” szöveg, mert abból rögtön három is lenne. 

    Az egyik talán nem is akkora, lehet, hogy a koncepció része volt, hogy ne csak aranyérmes terek legyenek, de a másik kettő megmagyarázhatatlan. A villamos útvonalánál vannak, az egyik ráadásul komolyan aggaszthatná azokat, akik a Városmajornál laknak és akik a Margit körút feletti Rózsadombon élnek. A másik csak sima vizuális baki.

    Szerencse, hogy nehéz eltévedni egy villamossal.

  • Tegnapelőtt jelent meg ma

    Egyébként az inflációs jelentésben fölészámoltak mindenkinek Matolcsyék, szerintük 2,8 százalékkal fogunk nőni idén. Az OTP szerint mondjuk 2,1 százalékkal, és általában a piaci szereplők 2,2-2,3 százalék körüli növekedést várnak.  

    Frissítés: Az MNB azóta jelzett, hogy a dátumot már kijavították.

  • Sikerült megfékezni a négy napon át tomboló ciprusi erdőtűz terjedését, jelentette be a ciprusi igazságügyi miniszter. Ugyanakkor mivel továbbra is 38 fokos meleg van, elképzelhető, hogy a forró zsarátnok még fellángolhat, ezért a tűzoltóság továbbra is készültségben van.

    Ahogy megírtuk, Ciprus legsúlyosabb erdőtüzét egy 12 éves kisfiú okozta véletlenül. Az oltási munkálatok közben két tűzoltó életét vesztette, három megsebesült, és legalább 15 négyzetkilométernyi fenyőerdő és mezőgazdasági terület veszett oda.

  • Június 1-én 11 és 17 óra között besétált két ember egy Liszt Ferenc téri társasházba, majd kisétáltak két gurulós bőrönddel és egy hátizsákkal, amelyeket a lift mellett találtak. A csomagokban műszaki cikkek, készpénz, ruha, használati tárgyak és személyes iratok is voltak. A feltételezett elkövetőkről megosztott egy videót a Police.hu

    Bőröndöket és hátizsákot loptak

    "A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható két férfit és a nőt felismeri, tartózkodási helyükről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-461-8141 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, valamint a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy írjon a 06rk@budapest.police.hu e-mail címre" - írta a rendőrség.

  • Lisa Alamia büszke texasi: Rosenbergben lakik, ahol imádja a levegőt átjáró kőolajszagot és néha marhacsordákkal álmodik. Tökéletes életet élt, csak az zavarta, hogy farkasharapása van (az alsó fogsora hátul záródott). Mielőtt megműttette valószínűleg sok műhibára felkészítette magát. Az állkapcsa eltörhet, fogprotézisre lesz szüksége, nem érez majd ízeket.

    Arra viszont nem számított, hogy britté operálják. Pontosabban csak a beszédstílusa változott tahó, kisvárosi amerikaiból hibátlan észak-londonivá. Ugyanis egy idegsérülés miatt a ritka idegen akcentus szindrómától szenvedhet, írja a CBS.

  • 28 éven át készült a terepasztal

    Ha általában nem is hozza lázba a terepasztal téma, ezt a videót akkor is érdemes megnézni. A készítője 28 éven át pepecselt vele, hát meg is látszik rajta!

  • A címben szereplő kérdés vezérelte azt az amerikai nőt, akinek egy kígyós kalandjáról készült telefonos videója felkerült a Youtube-ra is. A kígyó a tőle elvártak szerint reagált, és úgy odacsapott, hogy a telefon bánta a nő bátorságát. Személy szerint picit bízom benne, hogy a hirtelen jött világhír miatt sorozat lesz a dologból, nagyon szívesen megnézném, ahogy a nő kipróbálja, mi van, ha megfogja

    • egy krokodil,
    • egy strucc,
    • vagy egy dobermann

    farkát.

  • Két tinédzser szerda hajnalban hullámvasutazott a blackpooli vidámparkban, miután betörtek és kitalálták hogyan tudják beindítani a szerkezetet, írja Sky News.

    A történet idáig úgy hangzik mint sok gyerek valóra vált álma, mert ki ne próbálta volna ki, hogy milyen egy tömeg nélküli privát vidámpark. Azt viszont valószínűleg már kevesebben tennék, mint amit a két srác: betörtek az egyik büfébe és szétdobálták egy csomó ételt. Ekkor rájuk találtak a biztonságiak, ami miatt leléceltek.

    A hely annyit közölt az eset kapcsán, hogy megerősítik a biztonsági óvintézkedéseket, amelyek már most is elég szigorúak. A vidámparkot 365 nap őrzik 0-24 óráig.

  • A portugálok elleni EB-meccs nemcsak Gera mesés gólja miatt legendás, hanem ezért is.