új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Érzelmekkel teli fotót közölt a rendőrség egy szerencsésen végződő esetről.

    A hétéves kisfiú szerdán tűnt el Őrbottyánban, szülei már másfél órája keresték, ekkor bejelentették a rendőrségen. A közelben egy horgásztó is volt, ezért a rendőrök kutyás és búváregységet is riasztottak.

    20163006161600
    Fotó: Police.hu

    Erre nem volt szükség, mert fél órán belül megtalálták a fiút egy őrbottyáni utcában, és átadták édesanyjának.

  • A brit miniszterelnök a Brexit-referendum elbukása és a lemondása bejelentése után a parlamentben megpróbált - ha már mással nem tud - a könnyűzenei műveltségével csillogni, de még az sem jött össze neki, akkora orbitális lúzer. Konkrétan a The Smiths-rajongásával akart menőzni, csakhogy Morrissey leghíresebb dalszövegére sem emlékezett rendesen, amikor a munkáspárti Kerry McCarthy képviselőnőnek próbált épp visszavágni: 

    Cameron a There Is A Light That Never Goes Out-ot próbálta idézni ("I think the lyrics are 'If a double decker bus crashes into us, there’s no finer way... than by your side'. I think. I think I’m right in saying"), ami nem igazán sikerült, ugyanis a második sor tök máshogy van ("And if a double decker bus crashes into us, to die by your side is such a heavenly way to die"). A bukott kormányfő valószínűleg jobban tette volna, ha megfogadja az egykori The Smiths-gitáros, Johnny Marr tanácsát, aki még öt éve konkrétan megtiltotta neki, hogy szeresse a zenéjüket, annyira utálja Cameron és a toryk politikáját:

    Aki pedig szintén nem tudja kívülről a szöveget, az szépen tanulja meg:

    (NME)

  • A Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet, vagyis a MaNDA kereste elő ezt az 1955-ös híradót, amiben a magyar-olasz vízilabdameccsen 0:32-nél dob gólt Carlo Pedersoli, vagyis a 87 évesen elhunyt Bud Spencer.

  • Nem tűnik olyan nagy cuccnak, ugye? Na és ha egy kutya csinálja, akinek aránylag nehéz elmagyarázni, hogy Fifike siess, mert épp bekerülünk a Rekordok Könyvébe? Akárhogy is, videónk van a jeles eseményről:

      

    A rekorder eb neve Twinkie, fajtájára nézve Jack Russell terrier, az új csúcs pedig 39,02 másodperc. Az előző 41,67 volt, azt a Britain's got talent színpadán érte el egy Cally nevű kutya. És hogy a sztori még drámaibb legyen, már ha ez egyáltalán lehetséges, Twinkie anyja, Anastasia volt a Cally előtti rekorder! Őrület!

  • Az elkövető monogramja ne tévesszen meg senkit, hiszen a portugálok még nem estek ki a foci-Eb-ről. A tettes egy 18 éves férfi, aki egy Sarkad közeli magánerdőből lopott el facsemetéket. A rendőrök találták is az udvarán, egy pléddel letakarva 25 darab frissen kivágott tölgyfát.

    Mindezt ebben a Vádjavaslat fatolvajokkal szemben című kompozícióban örökítette meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szociofotósa:

    C.R. és kézifűrésze egyébként pár hét alatt összesen majdnem 900 darab tölgy- és kőrisfa kivágásáért felelős, amivel 900 ezer forintos kárt okoztak. Elfogták a társát, a 37 éves R. K-t is, aki bozótvágókéssel segítette a műveletet. Mindkettőjük ellen vádat emeltek.

  • – amilyenbe az Eb-n vacakul szereplő orosz futballisták. A magyar csapat csoportelsőségével ellentétben az oroszok játszottak egy mázlista 1-1-et a végül szintén vacaknak bizonyult angolokkal, aztán kiüttették magukat Szlovákiával és Walesszel. Utoljára 2008-ban mutattak valamit az akkor bronzig menetelő oroszok, úgy tűnt, nemzetközi sztárjaik is lesznek, aztán szép lassan visszaszivárgott mindenki a pénzzel teletömött, de azóta egyre jobban elsúlytalanodó orosz bajnokságba.

    Na, ebből lett elegük a szurkolóknak, akik szerint nevetséges, hogy egy 146 milliós országban nem lehet 11 embert találni, akik normálisan tudnak focizni, főleg, hogy strandfociban három és öt éve is oroszok lettek a világbajnokok, két éve is harmadikok lettek. Szóval, fogták magukat és

    az amatőrök kihívták maguk ellen az orosz válogatottat.

    A Zenit tulajdonosaként mondjuk nem szeretném, ha Szerjozsa 2 a Jaszenyevói Sörös Bikáktól nyújtott lábbal szállna bele az évi három és fél millió euróért futtatott Alekszandr Kokorinba, de az azért érthető, hogy a 2018-ban világbajnokságot tartó Oroszország nemzeti válogatottjával szívesen összemérné magát sok amatőr.

    A felhívásra persze lehet legyinteni, csakhogy sokatmondó, hogy erről a Ria Novosztyi is hírt adott. A kremlinológián szocializálódott csinovnyikok viszont valószínűleg érzik, hogy ez bizony komoly figyelmeztetés Vitalij Mutkónak, az orosz futballszövetség jelenlegi elnökének és egyben sportminiszternek. Az orosz MLSZ még nem reagált a civilek kihívására.

    Mérkőzzenek meg a profik a grundon

  • A mai nap legmegmagyarázhatatlanabb történetének főszereplője két szarzsák. Egyikük egy nem kifejezetten szimpatikus férfi, a másikuk szó szerint egy szarzsák.

    Hétfő délután egy férfi gondolt egyet, odament egy ismeretlen nőhöz Manhattanben az utcán, derékon ragadta, és és belegyömöszölt egy ürülékkel teli zsákot a nadrágjába. Aztán még megfogta a nő fenekét, ledobta a kesztyűjét, és elszaladt. A New York-i rendőrség még keresi.

    Tanulság nincs.

  • Újra eljön Magyarországra a magyarok kedvence, a Prodigy, és most ingyen elmehet a koncertre, csak rajongani kell a Stenk Facebook-oldaláért, lájkolni a fenti képet és reménykedni. Pénteken sorsolás!

  • A szombathelyi Savaria Múzeum sporttörténeti gyűjteménye is őrzi   Király Gábor szürke mackónadrágját, mezét és kapuskesztyűjét. Ezért is csodálatos dolog egy múzeum, a szürke mackónaci még 15 éve került a múzeumhoz, egy vasi sportkiállítás kapcsán, és amikor egyszer elpakolták a raktárba, még biztosan nem is tudták, milyen kultikus darab lesz belőle. Most viszont valószínűleg mágnesként vonzza  a látogatókat, főleg, hogy kerül mellé egy egészen friss mackónaci is, amit Király Gábor az Eb-n viselt. Július másodikán, a Múzeumok Éjszakáján most mindenki megnézheti, de 

    CSAK EGY NAPIG!

    13528945 1079465322127690 6248524567738877125 n
    Fotó: Savaria Múzeum
  • Kész, ennyi volt, átadta az albérletet, elindult az új kaland, ősz végéig biztosan Lisszabonban fog élni Oravecz Nóra. "Már jó ideje, hogy meghoztam a döntést, ami november óta várt arra, hogy meghozzam, erről az új könyvemben is olvashatsz. Végre kinyíltak a kapuk és tiszta a kép, tudom hogy hova kell mennem, és mihez kell kezdenem, júliusban mindent elárulok, és továbbra is követheted az utamat. Az már biztos, hogy novemberig a Web Summit konferencián dolgozom önkéntesként, amit novemberben rendeznek meg Lisszabonban." -írja Facebook-oldalán. Az írónő megnyugtatott mindenki: a blog megy tovább, csak a székhelye változott. 

  • Belaruszban rend van, a választásokon sem kell izgulni, hogy ide-oda szavaz a nép, az eredmény 22 éve egyértelmű: Alekszandr „Batyko” Lukasenko nyer. A nép a hivatalos eredmények szerint egy emberként rászavaz, jönnek is a sikerek, Belarusz rekordokat döntöget, ott van például az infláció, amit Európában senki sem tudott olyan magasra tornászni, mint a szovjet utódállam. Az elrugaszkodást nagyra értékelő országban igazán nem meglepő ezek után, ha akadnak olyanok, akik készek mindent úgy végrehajtani, ahogy az elnök mondja.

    „Önök tudják, mit csináljunk, hogyan, milyen célok érdekében. Minden nagyon egyszerű. Innováció, IT-technológia, privatizáció, egyebek, ez mind világos. Ezt már ismerjük. De a mi életünkben a lényeg egyszerűbb” – mondta a múlt héten a belarusz elnök.

    Annyi kell, hogy nekivetkőzünk és dolgozunk.

    – és a nép nekivetkőzött.

    kep3
    Fotó: stepashkamilashk / instagram

    Legalábbis az Instagramon megindultak a képek a meztelen dolgozókról, nincs az a laza casual friday, ami a minszki irodák nyomába érhetne. 

  • Mondjuk én nem jutottam el arra a szintre, mint azok, akikről a Ghostheads című dokumentumfilmet forgatták. Ők azok, akik beöltöznek, és gyakorlatilag Mikulásba oltott szuperhősökként viselkednek, kórházban látogatnak időseket, gyerekeket, van saját logójuk, autójuk, és még Dan Aykroyd és Ernie Hudson is csak elismeréssel tud beszélni róluk:

    GHOSTHEADS Trailer
  • Púrhabbal megfojtott birka, kivégzett gólya, felgyújtott vadkacsa, ezek jutottak azonnal eszembe erről a hírről. Sajnos nekünk is vannak saját elmebetegeink, nem kell messzire menni az olyan kegyetlenségért, ami ezt a szerencsétlen teknősbékát is utolérte. Tuttle Illinoisban él, és őrült szerencséje van. Valaki még múlt ősszel úgy gondolta, fog egy hatalmas csavarhúzót és véget vet az életének. De a kb. 70 éves Tuttle megúszta, továbbsétált és a jótevőibe botlott, akik azonnal állatorvoshoz vitték.

    Az aligátorteknős nyugodtan tűrte a vizsgálatot, ami kiderítette, hogy nem csak a páncélján keresztül érte sérülés, de fél szemére megvakult és a koponyáját is betörték. A klinika egyik dolgozója vette magához és most, 9 hónappal a sérülései után szabadon is engedte őt. Az állatkínzót azóta is keresik.

    Via The Dodo

  • A Ryanair, ami korábban vállaltan az EU-ban maradás mellett, azaz a Brexit ellen kampányolt, mostani hirdetésében szépen nyomja a hülye angolok, angol hülyék vonalat:

    Boris Johnson, a Brexit egyik fő arca, és Roy Hodgson, az angol válogatott (azóta lemondott) szövetségi kapitánya gurulnak Párizs és Brüsszel helyett a bizonytalanság felé, és erre mondja nekik Ryanair:

    Utazzatok Európába, hátha ott találtok valami tervet... és kapnátok tanácsot, hogyan kell focizni.

    A hirdetés igazi, most is csekkolni lehet a Ryanair brit honlapján.

  • Ma este a lengyel zongoraművész-feltaláló, Sławomir Zubrzycki nyitja meg Székesfehérváron a Harmonia Albensis templomi koncertsorozatot. Ez nem csak azért érdekes, mert a szívemnek oly kedves a művész családneve, hanem azért is, mert egy viola organistát fog megszólaltatni.

    Ezt a hangszert Leonardo da Vinci fennmaradt tervei alapján három év alatt építette meg Zubrzycki. A lényege, hogy - a tekerőlanthoz hasonlóan - kör alakú végtelenített vonók forognak benne, és ha leütünk rajta egy billentyűt, akkor a húrok nekinyomódnak a korongoknak.

    Aki lemaradna róla, az júliusban még három másik koncerten is meghallgathatja a hangszert Székesfehérváron és Budapesten. (Bővebben a hangszerről pedig itt olvashatnak.)

  • Emberi jogi aktivisták transzparensekkel vonultak fel a szegedi kormányhivatal épülete előtt, ahol ma folytatódik a röszkei összecsapás után letartóztatott menekültek tárgyalása. Ma nyolctól védőbeszédek jönnek, holnap pedig ítéletet hirdet a bíróság.

    Az ügyész mindannyiukra letöltendőt kért, nem számít, ha ők nem is voltak személy szerint erőszakosak, ha egyszer részesei voltak a tömegzavargásnak.

  • Ez a pécsi szobor eddig csak a botrányokról szólt: botrányosan rossz, botrányos körülmények között szerzett közpénzt rá a szobrász, aztán botrányosan tiltakoztak ellene. Az élet azonban megy tovább, a pécsieket nem érdeklik a botrányok, helyükön kezelik a dolgokat.

    13557729 1201705099862404 8943887462054589199 n?oh=c276a91515191
    Fotó: Patartics Zorán / Facebook

    Ha már szobornak nem jó, akkor legalább használják valamire.

    A képet itt találtuk.

  • A Henan tartományban található gát zsilipjeit a meder tisztítása miatt minden évben egyszer megnyitják, a Sárga-folyó hordalékát nyáron takarítják el. Idén is több millió tonna iszap kotrására készültek fel a kínai hatóságok.

  • Barack Obama amerikai elnök, Justin Trudeau kanadai kormányfő és Enrique Pena Nieto mexikói elnök Kanadai fővárosában, Ottawában tartotta éves találkozóját, ahol azt is bejelentették, hogy elfogadtak egy közös tervet, ami alapján 2025-ig az észak-amerikai kontinens energiafelhasználást 50 százalékban megújuló energiából fedeznék. Ez viszont senkinek nem terelheti el a figyelmét arról, amit kézfogás címén összehozott a három politikus. (Gawker)

    d37wjeo5sukhvc01pxr6.gif