új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Azon, hogy egyszer legálisan, pénzért akart letölteni valamit. Artyom Vaulint, a Kickasstorrents fenntartóját úgy sikerült elkapni a hatóságoknak, hogy az iTuneson vásárolt valamit (jó eséllyel olyasmit, ami a Kickasstorrentsen is fenn van, hiszen a kínálatuk erősen átfedésben van), és a rendszer logolta az ip-címét. Vaulin egy me.com-os, az Apple által üzemeltetett emailcímről adminisztrálta a torrentoldal Facebook-csoportját, és erre a címre jöttek neki a Kickasstorrents rendszeréből is különféle szerverüzenetek. Az Apple és a Facebook bírói végzésre kiadta Vaulin személyes adatait, és az emailcím + ip cím kombinációból kiindulva hamarosan meg is lett Lengyelországban, és most úgy néz ki, hosszú időre a rácsok mögé kerül, miután kiadják az Egyesült Államoknak.

  • István küldte el nekünk ezt a képet, de egész egyszerűen nem tudunk vele mit kezdeni, csak nézünk magunk elé. Ő azt állítja, hogy az egyik főváros közeli nagyáruházban vette a tarját, és amikor felvágta, ez a zöldes izé jött ki belőle. Leírta azt is, hol vásárolta, de annyira szürreális ez az egész, hogy egyelőre nem merjük közölni az áruház nevét. Kérjük, ha ön hentes, biológus, nébihes, vagy áruházi dolgozó, és tudja mi lehet ez, írja meg nekünk az ugyelet@mail.index.hu címre.

    Frissítés: Többen is azt írják, hogy ez genny. Íme egy tudományos értékű magyarázat egy sebésztől: "Az állat, amelyből a tarja származik, egy gennyes gyulladásos üreget hordott az izomzatban, tályogot, ennek felvágása során folyt ki a képen látható szürkés ("érett") genny." Egy másik olvasónk szerint például egy rosszul kezelt, majd begyulladt injekció után lehet ilyesmi. A legvidámabb megfejtést pedig szó szerint idézzük:  "Üdvözlet! Húsüzemben dolgozom. Ez nagy mennyiségű genny :D Megannyi baktériummal:D Ne tessék megenni. Szép napot!" 

    Frissítés 2: Itt a Nébih levele is!

  • Mert ki mással is lehetne húzni a rajongók idegeit, mint a hiperszexuális, őrült szőkeséggel. Comic-Con van, aki nem dob ki valami finomságot a nagyérdeműnek ezen a héten, arra keresztet is vethetnek.

    A közvetlen Comic-Cont megelőző két videó után tökéletes időzítéssel érkezett Harley. Mesteri, hogy minden előzetes hozzárak legalább tíz másodpercet az egész élményhez, az ikonikus femme fatale bájos őrültséggel keringőzik végig a tűzharcon és egy kisebb város elpusztítására elég lőszer és rakéta süvölt és robban fel körülötte. Azért reméljük, tényleg lesz is annyi akció a filmben, mint ahogyan azt a trailer sugallja és nem járunk úgy, mint a Batman v Supermannel, ahol a három órányi búskomor érzelmi vihar nyomokban némi Batman v Superman csetepatét is tartalmazott. Meg hogy lesz benne annyi Harley Quinn is, azt is reméljük.

    Azért jött ki még más is kísérőnek. Jared Leto Jokere egy jelenség lesz önmagában, és a két dolog, amire az ember gondolhat a Suicide Squad trailerek alatt, hogy Harley Quinn nélkül úgy tűnik, semmi sem létezik, és hogy az a helikopter elég menő volt az első ötven alkalommal, de ugye más akció is lesz ebben a filmben?

  • Hugo egy apró, alig 700 lakosú kisváros Amerikában, Colorado államban. Ebben az államban 2012 óta legális a marihuána rekreációs célú használata. A szabály alól persze vannak kivételek, például bármelyik város vagy megye úgy dönthet, hogy náluk aztán nincs füvezés. Hugo speciel így döntött. Hogy ezzel bármilyen összefüggésben van-e, vagy sem, azt nem tudni, mindenesetre a napokban THC (ez a vegyület a marihuána aktív hatóanyaga) nyomait fedezték fel a város vízhálózatában. Szakértők mintákat vettek, mértek, vizsgálódtak, és végül kijelentették, bizony, a csapvízben ott a drog, egyelőre nem tudják biztosan, hogyan került bele, de azt se, hogyan tudnák kiszedni belőle. A lakosság figyelmét mindenesetre felhívták arra, hogy inni és főzni inkább palackozott vizet használjanak, de megnyugtattak mindenkit, hogy zuhanyozni, kezet mosni, és a vécét lehúzni nyugodtan lehet a szennyezett vízzel is. (via Fox)

  • Gáspár Laci a Megasztárból indult, de karrierje nem igazán kapott szárnyra, viszont tavaly a Sztárban sztár évadát szinte egyedül vitte a hátán, végül ő is lett a győztes. Ezzel sikeresen újrapozícionálta magát, az RTL Klub pedig rögtön le is csapott rá és felkérte az X-Faktor legújabb évadához mentornak. Az Instagramjából ítélve nagyon úgy tűnik, hogy jelenleg nem nagyon van nála boldogabb ember Magyarországon.

  • A GoPro fejkamerák nemcsak az extrémsport-videókban nyitottak teljesen új korszakot, de egészen más szintre emelték a valóság szélsőséges pillanatainak mozgóképes ábrázolását is. Az el3ctric nevű Youtube-csoport nem azokban a menő GoPro-videókban utazik, amiből ma már annyi van a neten, mint cuki macskás kisfilmből, hanem azokban, amelyek a legbrutálisabban félresikerült élményeit örökítik meg a sportolóknak és más kameratulajdonosoknak. És ebben a műfajban a szakadék szélén taknyoló extrémbringás csak egy jópofa gegnek számít, mindenki jót röhög, hogy csak a pedál beakadása akadályozta meg a százméteres zuhanást.

    Ami igazán szokatlan élmény ezekben a videókban, az az, hogy olyasmiket mutat meg, amiket az akciófilmekben hónapokig hegesztenek a látványtechnikusok, csak épp itt tudjuk, hogy ezekben a felvételekben semmi trükk nincsen, és tényleg azt látjuk, ahogy egy hozzánk hasonló ember éppen attól retteg, szörnyet hal-e fél perc múlva, amikor földet ér a madárral való ütközésben szétszakadt ejtőernyőjével, vagy azt halljuk valós időben, ahogyan egy férj a tornádó elvonulása után bejelenti a feleségének, hogy a családi házuk megsemmisült, amíg a bunkerben voltak. (És az el3ctric legújabb videójában egy magyar induló is van, ami legkésőbb akkor tűnik fel, amikor valaki felkiált: "Azt a geci!") Nincs sem az a valóságshow, sem az a valósághű horror, ami ilyen adrenalinlöketet tud adni a nézőnek. Érdemes a többi videóba is belenézni.

  • A Facebookra raktak fel egy figyelmeztető posztot, felesleges minden szó, kattintson. Annyit azért előre elmondunk, hogy az igazi kép + fotosoppolt szörnyecske + Szomszédok végefőcímre kívánkozó bölcs figyelmeztetés a tematika.

  • Campus foto1nap03 Monus Aniko letoltheto

    A debreceni Campus fesztivál első napján így emlékeztek Somló Tamásra:

  • Vagyis hát leginkább a hatóságok próbálják meg befogni a vágóhídról helyi idő szerint reggel hétkor elszökött két bikát, amik egy parkban időztek elég sokáig. Erről még felvétel is készült. A poszt megjelenéséig nem sérült meg senki, és egyelőre még nem sikerült befogni az állatokat. (Huffington Post)

  • Hát Lengyelországban! Mert elég olcsó, már ha csak a visegrádi négyeket nézzük. Sőt, ha általában nézzük, ott a legolcsóbb minden élelmiszer a négyek közül, ha hihetünk a szlovák Postová Banka elemzésének, mit az MTI szemlézett. Az árakat abszolút értékben nézték, tehát az nem számított, hogy valahol sokkal nagyobbak-e fizetések, és valaki esetleg kétszer drágább szalámiból tízszer annyit tudna-e a venni az átlagos jövedelemből.

    Magyarországon Szlovákiához képest az üdítők és a kenyérféleségek voltak inkább olcsóbbak, Csehországban pedig a legtöbb terméknél általában nagyon hasonlóak az élelmiszerárak a mieinkhez. Az EU-ban egyébként Dániában, Svédországban és Ausztriában a legdrágább a kaja.

  • Visszafordult a British Airways Londonból a görögországi Heraklionba tartó gépe, mert az utastér hátsó részét kannabisz szaga töltötte meg. 

    „Először azt mondták, a légkondicionáló berendezés képes lesz megtisztítani a levegőt, de a szag egyre erősebb lett” – mondta egy utas a Sunnak. A gépen 174 utas volt, többen egyértelműen marihuána szagaként azonosították a szagot. A Krétára kartó gép végül 90 perccel a felszállás után landolt ismét a londoni Gatwick. 

    Képünk illusztráció!
    Képünk illusztráció!
    Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary

    A visszafordulás a brit légitársaságnak 50 ezer fontjába – mintegy 20 millió forintba – került. A landolás után tűzoltók mentek az utastérbe. Egyelőre azonban nem derült ki, honnan jött a könnyűdrog szaga.

    A gépet egy órával később pótolták, a Krétáról hazautazók repülője viszont a csúszás miatt több mint hat órát késett pénteken.

  • A Filmvilág talált rá egy kevésbé ismert Stan és Pan-filmre, amiből kiderül: a Megint dühbe jövünk klasszikus, fagyiválogatós jelenetének van egy filmtörténeti eredetije. A még a Bud Spencer - Terence Hill-párosnál is híresebb Stan Lauren és Oliver Hardy egyik filmjében szerepel a poén. (Az idézet kapcsán egyébként nemrég az tűnt fel, hogy a fagyikínálat az eredeti olasz szövegben még más volt, mint a magyar szinkronban.) A filmvilágos Orosdy Dániel még feliratot is gyártott az 1931-es, Come Clean című rövidfilmből származó jelenethez:

  • somlo

    A Boogie című filmet 1978-ban készítette Varsányi Ferenc, gyakorlatilag egy rendhagyó videoklip a Boogie a zongorán című LGT számhoz. A különleges, pixillációs technikával készült film főszereplője Somló Tamás, akiből a szülei hiába akarnak zongorvirtuózt faragni, őt bizony csak a boogie érdekli.

    A szabad asszociációs képekkel dolgozó kisfilm a Magyar Nemzeti Digitális Archívum (MaNDA) raktárából került elő, és most bárki megnézheti a YouTube-on.

  • Terjednek Twitteren az olyan fotók, amik szíriai gyerekek tartanak maguk előtt pokémonokról készült rajzokat, alatta olyasmi feliratokkal például, hogy "idlibi pokémon vagyok, légyszíves ments meg!". A kampány arra akarja felhívni a figyelmet, hogy miközben a világ szerencsésebb részein az emberek pokémonokat hajkurásznak a szabadidejükben, a Save the Children nevű civil szervezet adatai szerint nagyjából 250 ezer gyerek van jelenleg is olyan helyen Szírián belül, amit ostromolnak. 

    Nem ez az első alkalom, hogy a Pokémon Góval igyekeznek felhívni a figyelmet a szíriai civil lakosság szenvedéseire: egy szír grafikus, Saif Aldeen Tahhan az alkalmazást felhasználva mutatta be, hogy az öt éve tartó háború milyen hatással volt a gyerekek hétköznapjaira. (Telegraph)

  • Az angol parlamentben mindig nagyon vicces az üléseknek az a része, amikor a miniszterelnököt lehet faggatni különböző dolgokról, mert a brit politikusok jó retorikai képességei, trükkös visszaszólásai és a laza hangulat együtt sokszor leginkább az amerikai hiphopban vagy az angol grime-ban megszokott battle-ökre hasonlít.

    Therese May, az új miniszterelnök pedig már túl is van az első Prime Minister's Questionben, ráadásul egyből bizonyította, hogy őt sem kell félteni: a munkáspárti elnöknek, Jeremy Corbynnak vágott vissza úgy, hogy arra utalgatott, hogy fontosabb neki a saját karrierje, mint a válságban lévő pártja sorsa. A Sky News mindezt a teljesen korrekten dolgozta fel, ehhez képest viszont pár óra után leszedték a rövid videót. Egyelőre nem tudni, hogy miért, de szerencsére a Twitteren még fenn van, íme:

  • Közvetlen családtagokként szeretnénk emlékeztetni arra, hogy a testvériség és a szabadság értékei, amelyeket Luciano Pavarotti mindvégig vallott művészi pályafutása során, teljesen összeegyeztethetetlenek a Donald Trump elnökjelölt által kínált világlátással

    - írta tiltakozó levelében Luciano Pavarotti három lánya és özvegye az ellen tiltakozva, hogy Donald Trump választási kampányában gyakran csendül fel a Puccini Turandot című operájából való Nessun dorma nevű ária, amelynek végén háromszor hangzik fel a Vincero azaz Győzni fogok! kifejezés.

    Legutóbb a Queen együttes tiltakozott az ellen, hogy Donald Trump felhasználja a zenekar We are the champions című dalát.

  • Három éves lett ma György herceg, és ez az egyik hivatalos fotó, amit a királyi család kiadott a sajtónak (a többi se jobb).

    Cuki, meg minden, de pont úgy néz ki ez a kép, mintha 'boy with dog' keresésre választottam volna ki egyet véletlenszerűen a Google képkeresőjéből.

  • Chiara Appendino, az 5 Csillag Mozgalom politikusa szerint a környezet és az állatok védelme, illetve egészségügyi okok is szólnak amellett, hogy minél többen álljanak át húsmentes étkezésre.

    A polgármester által nemrég közzétett programban arról konkrétan nincs szó, hogy mitől lesz majd a városban több vegetariánus, de a Guardian cikke alapján elképzelhető, hogy az iskolákban lenne több szó arról, hogy milyen körülmények között tartják az állatokat, mielőtt táplálék válna belőlük.

    Appendino júniusban 55 százalékos eredménnyel nyerte meg a választásokat. Piemont régióban a hagyományos fogások közül több is tartalmaz húst, de az utóbbi időben egyre népszerűbbé válik a vegetáriánus konyha: Torinóban jelenleg már több mint 30 vegetáriánus és vegán étterem van.

    Az eredetileg baloldali populista, euroszkeptikus és euróellenes 5 Csillag Mozgalmat 2009-ben alapította az idén 67 éves komikus, Beppe Grillo aki az olasz tévében is vezetett műsort, emellett pedig népszerű blogját milliók olvassák évente, volt, amikor a világ 10 legolvasottabb blogjainak egyike volt. A pártról itt írtunk részletesebben. Grillo a blogján többször is írt arról, hogy mennyire fontosnak tartja a vegetáriánus mozgalmat. (Independent)

  • A republikánus jelöltállító gyűlésen árulták egy Bill Clinton obamásított arcképével és a NEMI ERŐSZAK felirattal díszített pólót:

    Az nagyétvágyú exelnök kétes nőügyeivel (melyek során szexuális kapcsolatra többször, ellenben nemi erőszakra soha nem találtak bizonyítékot) kapcsolatos sejtetések korábban is visszaköszöntek már a Trump-kampányból. De azért egy dolog a negatív kampány, egy másik az, hogy ki a fene akarja magán hordani ezt az üzenetet?

  • Tompaorrú krokodilok (Osteolaemus tetraspis) bújtak ki a tojásból a Szegedi Vadasparkban, az állatkertben ez az első alkalom, hogy a tenyészpár saját maga költötte ki kicsinyeit - írja az MTI.

    A Szegedi Vadaspark 2008 óta vesz részt a tompaorrú krokodilok európai törzskönyvi programjában. A hüllők tenyésztése sikeres volt, és volt olyan év, amikor csak a Tisza-parti városban keltek ki fogságban törpe krokodilok.

    A gondozók biztosra mentek, és a tojásokat kiásták az anyaállat által épített költődombból, majd keltetőbe helyezték. 

    A próbálkozás sikerrel járt, és a gondozók az egyik reggel három egészséges krokodilfiókát fedeztek föl a medencében, a tojásmaradványok mellett. Az anyjuk vitte a vízhez őket, és a szülök azóta is gondozzák őket, ahogy az a krokodilféléknél szokás. A teljes krokodilcsalád megfigyelhető az állatok bemutatóhelyén.

    20160721 kroko 01
    Fotó: Szegedi Vadaspark

    A tompaorrú krokodil az egyik legkisebb növésű krokodilféle, hossza 150-190 centiméter, tömege 22-30 kilogramm. Mérete ellenére tekintélyt parancsolóan erőteljes testfelépítésű hüllő Nyugat- és Közép-Afrika trópusi területein él, elsősorban halakkal táplálkozik. Apró állatokat, gerincteleneket és kishalakat esznek, kezdésként rovartáplálékot biztosítanak számukra.

    A legtöbb krokodilt a bőréért irtják, jobb esetben tenyésztik. A tompaorrú krokodil erre a célra nem hasznosítható, de húsát szívesen fogyasztják, és emiatt vadásszák is, veszélyeztetettségének ez az egyik fő oka, számuk ma már a különböző becslések szerint csupán 25 és 100 ezer tehető. A világ állatkertjeiben közel kétszáz egyede él.

    Legutóbb 2013-ban adtunk hírt arról, hogy kilenc krokodilbébi született Szegeden.

  • Ő az, ismerős?

    Ha nem, akkor elárulom, hogy az úriember Nyikolaj Szergejevics Valujev, a kétezres évek boksz-világbajnoka, aki nem csak baltaarcával, hanem 213 centije mellé tett 145 kilójával terrorizálta ellenfeleit. A 2011-ben visszavonult ex-bajnok eddig boksziskoláját és politikusi karrierjét (nem túl meglepő módon az Egységes Oroszország Párt képviselője) építgette, de szeptembertől felkérték a "Jó éjt, kicsikéim!" nevű, 1964 óta futó gyerekműsort fogja vezetni. Ez a műsor arról szól, hogy a műsorvezető állatfigurákkal és rajzfilmkarakterekkel körülvéve énekel altatódalokat 10 percben. Az vitathatatlan, hogy a bokszkarrierje során a Keleti Szörny becenév alatt bunyózó Valujev igazi mitikus meselény kinézettel bír, a többit meg bízzuk az orosz szülőkre!

    (via Totaldamage)

  • Nappali világosságba borult az éjféli égbolt Lőrinciben, és különös zaj verte fel az éjszaka csendjét néhány napja. Majd sötétbe borult minden, és felvijjogtak a riasztók. Kialudtak a fények a máskor mindig kivilágított lőrinci erőműben is. Ilyen még sosem történt

    kezdődik a Blikk riportja, ami bővelkedik az olyan jelzőkben, minthogy: rémisztő, különös, rejtélyes és misztikus.

    Nem olyan volt, mint a villámlás, hanem vagy 2-3 másodpercig folyamatosan ragyogott. Majd meghallottam azt a zajt, zúgást. Mint amikor felszálláskor felpörög a repülő hajtóműve. Aztán egyszerre csönd lett és sötét. Kialudt a tó túlpartján az erőmű világítása is. Olyan volt, mint egy X-akták-epizód

    - nyilatkozta a lapnak az egyik szemtanú. Egy másik meg azt, hogy a zaj nem hasonlított az égzengéshez, inkább egy repülő hangjához. A lap ugyan szó szerint nem említ ufótámadást, de mi mást is lehetne kiolvasni ezekből a nyilatkozatokból.

    A cikket csak az rontja el, hogy a végén kiderül, mindössze annyi történt, hogy távvezetéki meghibásodás okozott 20 perces áramszünetet a településen. Köszönjük Blikk, jár a taps!

  • Méghozzá a Fast 8, a Halálos iram-széria jövőre vászonra kerülő legújabb fejezete hozza el a "börtönjelenetek börtönjelenetét", ahogy azt nemes egyszerűséggel Dwayne "The Rock" Johnson egy tegnapi, instagramra felrakott videóban beharangozta.

    És ennyi. Mást nem tudunk, csak hogy a videóból még a képernyőn át is sugárzik a tesztoszteron. 

  • Sőt, ahogy gyors utánaszámoltam fejben, majdnem kétharmadával olcsóbb. Vagyis hát az alapár rém drága, de hát anyukám mindig azt mondta, hogy udvariasnak lenni jó.

    Manners maketh man. #manners#9gag @9gagmobile

    9gag (@9gag) által közzétett fénykép,

  • A Pokémon Góról már összeesküvés-elméleteket is gyártanak, az orosz állami tévében például azt hozták ki, hogy a fejlesztők egyik célja az, hogy a felhasználókat kémként használva mintegy véletlenül feltérképezzék a titkos katonai támaszpontokat.

    A fertőzőnek nevezett játék káros hatásait videókkal is illusztrálták. Olyan képsorokat is bemutattak, amelyen tömegesen lepnek el emberek egy autópályát. (A videón 2:00-tól.)  Csakhogy ők nem pokémonozók voltak, ahogy a tudósítás állította, hanem tüntetők, akik a rendőri erőszak ellen léptek fel Kaliforniában.

    Az oroszok mindeközben válaszcsapásra is készülnek, a gazdasági miniszter, Alekszej Uljukajve, akinek egyébként nem sok fogalma van a pokémonokról, azt javasolta, hogy ismert szovjet orosz figurákkal, például a Cseburaskával alkossanak valami hasonlót.