új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mert olcsó. Legalábbis viszonylag. Átlagos repülőjegyárak Nyugat-Európa és Amerika között a Quartz diagramján:

     
  • Majdnem olyan jó, mint a Szent Anna-tó melletti Mohos-tőzegláp. A videó elején azt gondoltam a szereplőn lógó fegyver miatt, hogy szétlövik a metánbuborékot, de sajnos sokkal bénább megoldást választottak. Mindegy, így is jól néz ki:

    Földalatti metán buborék
  • Tizenegy Marvel-amazon egy képen. A résztvevők. Laura Harrier (Spider-Man: Homecoming), Zendaya (Spider-Man: Homecoming), Elizabeth Debicki (Guardians of the Galaxy), Danai Gurira (Black Panther), Tilda Swinton (Doctor Strange), Zoe Saldana (Guardians), Brie Larson (Captain Marvel), Lupita Nyong’o (Black Panther), Rachel McAdams (Doctor Strange), Karen Gillan (Guardians) és Pom Klementieff (Guardians of the Galaxy).

  • Olvasónk, Erik hívta fel a figyelmünket, hogy amikor a tusványosi beszédében Orbán Viktor Donald Trumpot éltette, az egyik pillanatban felkapta a papírjait, amin az alma meg a virágok közt felbukkant az illuminátusok mindent látó szeme!

    Fotó: Olvasónk, Erik

    Na de hogy került oda? Az illuminátusok jeleztek Orbánnak, hogy figyelik minden mozdulatát? De mi van, ha a miniszterelnök maga is illuminátus? Vagy csak felkapta valaki másnak a jegyzeteit?

    Megannyi égető kérdés, de ha nem hisz nekünk, a videóban 1:44-től ott a bizonyíték:

    Itt van a videó arról, ahogy Orbán egyre jobban megszereti Trumpot
  • maci

    Egészen csodálatos történetről számolt be a Washington Post. Egy mindössze 2 éves kismackó csapdába esett, amikor beszorult a feje egy csipszes vödörbe. Az állat ezután a 66 éves Jim Hawkins telkére tévedt, aki látva a bajba jutott állatot, egészen merész tettet hajtott végre, és lasszóval próbált segíteni szerencsétlenen.

    Nyilvánvalóan kézzel nem tudta volna leszedni az állat fejéről az űrsisaknak tűnő dobozt, ezért fogott egy pár munkakesztyűt és egy hosszú kötelet, majd lasszót vetett az állatra, hogy ne kóboroljon el, ameddig megérkeznek a vadőrök.

    A kötelet a törzsénél szorította meg, majd egy rövidebb rodeó következett, aminek következtében a mackó rájött, hogy egyszerűbb rátámadni a férfira, mint küzdeni a kötéllel.

    Földre vitte a férfit, majd pár percig dulakodtak, de komolyabban nem tudtam megsebesíteni, mert a csipszes vödör megfogta a harapásait. Végül inkább felmenekült egy fára, aminek köszönhetően Hawkins a kötél másik végét a törzshöz kötötte. Később elmondta, hogy 90 kilós férfiként úgy érezte inkább a kb. 45 kilós medvének volt félnivalója, nem pedig fordítva.

    A medvét elaltatták, leszedték a fejéről a vödröt, majd 12 mérfölddel arrébb kirakták egy kevésbé lakott terület közelében. A hős Hawkins elmondta, hogy nem ez volt az első mackós találkozása, de ha egy nagyobb példányról lett volna szó, akkor biztos nem viselkedik ekkora cowboyként.

  • Elment 150 millió email, vagy egymilliót húzogattak a Tinderen, 700 ezren beléptek fácséra, és így tovább. Részletek Simon Lindgren digitális megmondószociológus Twitterjéről:

    CgadYInXIAE4zeT.jpg
  • Donald kacsát rehabilitálta a kamcsatkai legfelsőbb bíróság, a döntés értelmében Miki egér barátja mégsem minősül szélsőséges karakternek, így a továbbiakban nem esik tiltás alá.

    10

    A felmentő ítélet egy 1942-es Walt Disney-epizódra vonatkozik. Az amerikai háborús propagandaanimáció Der Führer's Face-t egy orosz bíróság más nácigyanús videókkal együtt 2010-ben betiltotta. Az ügyészség most észbe kapott és levetette a feketelistáról a rajzfilmet, mert az valójában éppen a náciellenes propagandakampány része volt, ami kigúnyolja a náci ideológiát.

    Der Fuehrer's Face (1943)

    Az általában elég bárgyú Disney-propagandafilmek közül ez a zenés-táncos darab egyébként kiemelkedik, annyira, hogy a  Der Führer's Face még Oscar-díjat is kapott. Mint egy korábbi összeállításunkban Szűcs Gyula írta:

    A szájbarágóssága ellenére is hihetetlenül szórakoztató mese minden másodperce kincs: a razfilmhősök kötelező szívecskés alsógatyája helyett horogkeresztes boxeralsót hordó, kövér és buta árják ezredszerre is viccesek, a lőszergyár szalagsora mellett heilhitlerező Donald pedig zseniálisan tiszteleg Chaplin halhatatlan klasszikusa, az 1936-os Modern idők előtt.”

  • Dél-Kaliforniában hatalmas erdőtűz tombol, ami Los Angeles megyében két nap alatt már 18 otthont elpusztított. A lángok elnyelték a Santa Clarita-i Sable Ranchot is, amelynek épületei még a 19. században épültek, így tökéletesen megfeleltek western- és más filmek forgatási helyszíneiül. Itt játszódott a 24 és A szupercsapat című sorozat, a Maverick és a Robin Hood, a fuszeklik fejedelme című film néhány része is - írja a The Hollywood Reporter. A hely fent volt a Movie Location Rental és más hasonló, filmforgatási helyszínbérlésre szakosodott oldalakon is.

  • Legalábbis a királyréti kisvasúthoz már jó előre elhelyeztek néhány pokélabdára kísértetiesen emlékeztető eszközt.

    Na jó, Pikachut már nem ők rakták oda, hanem én, de ez részletkérdés.

    Frissítés:

    Bevallom, a mai napig nem tudtam, hogy hívják a képen látható vasúti kütyüt, de egy kommentelőnk a segítségemre sietett, én meg ideírom, hogy minél többen legyenek okosabbak, mint én: ez kérem egy helyszíni állítású váltó súlykörtéje.

  • Íme, Superlightman, azaz Villanyizzóember. Ha sötétség fenyegeti a világot, ha bárhol kiég egy (vagy több!) villanykörte, netán ha migránsok erőszakot tesznek a napfényes Kárpát-medencén, esetleg bárhol egy reflektor elromlik, vagy legalábbis a kommunizmus fenyegeti, a Villanyizzóember ott terem, és kinyírja a sötétséget, eltörli a Föld színéről. Ésatöbbi, ésatöbbi.

    http://csudapest.hu/post/147894587797/bulbman-csudapest-budapest-tizenháromker
  • A jarokelo.hu-ra érkezett bejelentés szerint a Fény utcai piac Fény utcai bejáratánál a lépcsőkön lévő festés nagyon csúszik, a bejelentő is majdnem elesett.  

    A II. Kerületi Önkormányzat is azt tanácsolja, hogy senki ne lépjen a festésre, amíg le nem cserélik.

    letöltés
    Fotó: jarokelo.hu
  • A történet ott kezdődött, amikor 20 kilencedikes diák a tesiórákon viselendő rövidgatyájukat vették fel a kelet-sussexi Longhill High Schoolba, amiben egyébként szigorú szabályok vonatkoznak az öltözködésre. Az iskolai egyenruha a fiúknak hosszú nadrágot jelent, viszont az országban a múlt héten néhol 32 fokot is mértek, ezért döntöttek úgy, hogy nem tartják be az előírásokat, amiért haza is küldték őket az iskolából.

    A 13-14 éves fiúk ezért szoknyában mentek iskolába, amit az egyik tanár elvileg le is okézott. Az egyik tanár szerint azonban csak egy agresszív kisebbség lázadásáról van szó: "magas elvárásaink vannak az egyenruhával kapcsolatban, de ma a diákok és a szülők nagyjából két százaléka megkérdőjelezte ezeket az elvárásokat a melegre hivatkozva" - mondta Kate Williams az Argusnak.

    Nem ez az első ilyen eset egyébként: 2013-ban Swansea-ban mentek szoknyában fiúk iskolába, miután letiltották a rövidgatya viselését. (Independent)

  • Olvasónk, Róbert írt egy levelet arról, hogy eléggé ideges lett, amikor a neten vett egy MÁV-jegyet Münchenből Budapestre, majd közölte vele a rendszer, hogy nem tudja kinyomtatni, vagy mobilon bemutatni a kalauznak, hanem, figyelem:

    utazzon el Budapestre, és vegye át személyesen a jegyét. Amivel aztán Budapestre fog jönni.

    máv.png

    Kipróbáltuk, tényleg ez van, a MÁV rendszere engedi, hogy egy München-Budapest-München jegyet vegyen az ember, de figyelmeztet, hogy csak Budapesten lehet azt átvenni.

  • Nem tudom eldönteni, hogy Gimli A gyűrűk urából vajon méltányolná-e a produkciót, vagy inkább a hiábavalóan elpusztult söröket siratná, mindenesetre egy törpnek is becsületére válna ez a fejszés mutatvány:

  • A kanadai dj-k, akik eszméletlen lányokat hagytak maguk mögött a backstage-ben a Balaton Soundon, a botrány miatt egy időre eltűntek a közösségi médiából. Közel két hétre elhallgatott az amúgy gyakran frissülő Twitterjük és a Facebook-oldaluk, a balatoni esetről, amely miatt a rendőrség nyomoz, egy szót nem ejtettek ezeken a felületeken. (Amúgy az Index kérdésére küldtek nekünk egy pár sort az ügyről a kipattanásakor, azt írták, megrázta őket az eset, de semmi kapcsolat nincs köztük és a történtek között.)

    Úgy látszik, a hétvégén úgy érezték, most már elég idő telt el ahhoz, hogy nyugodtan posztoljanak a Tomorrowland fesztiválról.

  • Lehet, hogy a világ leggyorsabban fogó átkát mormolta el magában, amikor nekivágták a kocsiajtót, de amikor kellett, azért csak nyújtotta a kezét.

    Segíteni akart, nagyobb bajt csinált