Orsolya
7 °C
17 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Új-Zélandon szeptember végén tartottak választást, ami után a szociáldemokrata Munkáspárt alakíthatott kormányt, a miniszterelnök pedig Jacinda Ardern lett, aki így a világ legfiatalabb női kormányfője. (Akit bővebben érdekel a politikus portréja, az a 444-en olvashat róla.)

  Ardern nagyon népszerű a fiatalok körében, amihez hozzájárult, hogy szabadidejében DJ-zni is szokott. Egy új-zélandi lap, a Spinoff összeállított egy Spotify-listát Ardern zenéiből, úgyhogy most ön is meghallgathatja, milyen egy szocdem kormányfői tracklist:

  A lap interjúrészletekből szedte össze, hogy milyen zenéket szeret játszani és hallgatni Ardern, ezért inkább csak egy hozzávetőleges lista ez, nem egy valódi, kipróbált DJ-szett. A Judas Priesttől a Breaking The Law című számot például már biztos nem játszaná le Ardern, mert egy miniszterelnöktől az egy kicsit áthallásos.

 • Eltűnt egy 16 éves fiú egy XII. kerületi gyermekotthonból, írja a Police.hu. A kamasz kb. 170 centiméter magas, szőke hajú és kék szemű.

  Darida Szabolcs 2012-01-02
  Fotó: Police.hu

  A rendőrség azt kéri, hogy aki a tartózkodási helyéről vagy az eltűnésének körülményeiről bármilyen információval rendelkezik, értesítse őket az ismert telefonszámokon.

 • Irigylésre méltó botrányai vannak Izlandnak. Tudják, ez az az ország, ahol 2013-ban történt meg először, hogy a rendőrök megöltek egy embert, és az izlandiak ezt úgy élték meg, mint valami nemzeti tragédiát.

  Na, most sem kellett túl sok az izlandiaknak, hogy kikészüljenek, csak ez a videó, amiben egy turista kisétál egy hegy szélére:

  Az Independent cikke szerint az izlandiak egyre elégedetlenebbek a növekvő számú turistával, mert zavarják a helyiek nyugalmát és károsítják a természetet.

 • Egy 20 éves, csörögi lány május 5-én, egy péntek délután, jegyváltás nélkül szállt fel a Vácról Budapestre közlekedő vonatra, majd amikor a kalauz felszólította, hogy a következő állomáson szálljon le, B. Boglárka előbb hangoskodni kezdett, majd arcon ütötte a jegyvizsgálót. Mikor mindketten leszálltak a vonatról, a lány a peronon combon rúgta és szidalmazni kezdte az ellenőrt. B. Boglárka ügyében közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt indult nyomozás, amit a váci rendőrök vádemelési javaslattal fejeztek be, írja a Police.hu.