László
17 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Öt órás késéssel tudott csak felszállni a China Southern Airlines Sanghajból Kantonba tartó Airbus A320-asa, miután egy 80 éves néni aprót szórt a gép hajtóművébe. Mindezt egyébként babonából tette: így kívánt biztonságos repülést.

  Az esetet a többi utas rögtön jelezte, így mindenkit leszállítottak és öt órán keresztül keresték az aprókat a szakemberek. Végül egy érmét találtak a hajtóműben, illetve nyolcat annak környezetében, összesen 1,7 jüan (70 forint) értékben.

  A gép biztonságosan landolt később, de belegondolni is rossz, mi történt volna akkor, ha a néni babonás butaságát nem veszik észre.

 • 30 centiméter magas és 3 kiló, ezekkel paraméterekkel született Szkotnojéban a legújabb Guinness-rekorder ló, akit gazdái – hihetetlen szellemességről téve tanúbizonyságot – Gullivernek neveztek el. A csikó fajtáját tekintve amerikai miniatűr ló, tehát eleve nem várható tőle daliás alkat, de egy átlagos újszülött miniatűr csikó 40-50 centiméteres magasságához képest valóban nagyon kicsi. 

 • Egészen bizarr, de egyben roppant szórakoztató ismeretterjesztő videó az egészen bizarr, de egyben roppant szórakoztató ismeretterjesztő videók koronázatlan királyától, Bill Wurtztól (és van még ott bőven, ahonnan ez jött!). Egy picit érteni kell hozzá angolul, cserébe benne van az ősrobbanástól egészen máig nagyjából minden, ami és aki valaha számított.

 • A Fidesz-frakció üzemi lapja, a Pestisrácok.hu a múlt héten bizonyítékokkal szolgált az MSZP-elnök ügyvédjének állítólagos simlijeiről. Czeglédy Csaba azóta előzetes letartóztatásban van, a szocialisták így mennek neki a 2018-as országgyűlési választásoknak. Még nem tudjuk, hogy bűncselekmény történt-e, az ügyészség minden bizonnyal hamarosan bizonyítékokkal áll elő ezzel kapcsolatban, de amit ebből a történetből a fideszes propaganda média kihozott, az színtiszta komédia.

  Legalábbis ami Szarvas Szilvesztert, a Pestisrácok.hu munkatársát illeti, aki az Echo tévé tudósítása szerint előadta minden szórakoztató műsorok ősanyját. Tudják, amikor a bohóc kikacsint a nézőkre, és valami teljesen átlátszó csellel próbálkozik, hogy átverje őket. Például eljátssza a bűvészt, aki mindjárt egy nyulat fog elővarázsolni a kalapból, de előtte, éppen a nézők előtt próbálja az izgő-mozgó állatot a kalapba szuszakolni, hogy onnan pár másodperccel később előhúzza. Hopplá!

  Hát nem vicces?!

  Persze ezzel nincs semmi baj, hiszen a lényeg nem az átverés, hanem a poén! Ráadásul duplacsavaros! A bejátszásban Szarvas ugyanis nem bohóc ruhában tűnik fel, hanem tényfeltáró riportert alakít, aki komoly arccal odalép a kukákhoz, amelyekben bezacskózva a bizonyítékként szolgáló adóbevallások vannak ledarálva. 

  Ekkor jön a kikacsintás a nézőkre és a fő attrakció, hiszen Szarvas eleve úgy közelíti meg a zacskókat, hogy a képen egyértelműen látszik, a bal markában valamit már szorongat. Ezután a kamerának megmutatják a szabályosan, géppel, apróra ledarált iratokat, majd Szarvas bal tenyerét mutatják, amiben egy papírdarab látszik. Igaz, nem apró és nem is csík, hanem egy kézzel, kockára tépkedett fecni, amin olvasható az adóbevallás felirat.

  Hölgyeim és uraim, a "bizonyíték" itt van a kezemben!

  És tényleg! Oltári. Nekem legalábbis tényleg nagyon tetszik, csúcsszórakoztatás! Javaslom, nézzék meg még egyszer, vagy kétszer, tízszer, százszor, nem lehet megunni!

  Azt ugyanakkor csak remélni tudom, hogy Czeglédy bűnösségét nem erre a felvételre fogják alapozni.

  Via liberaliskonzervativ