új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A közösségi oldalakon egyre jobban pörgő #Mermaidthighs (magyarul sellő combok) hashtag felszínre hozta a második legégetőbb kérdést sellőfronton. A klasszikus, szexista, Így jártam anyátokkali értelemben vett sikamlós „alul hal, vagy felül hal” dilemma után az új kérdés: milyen lehet egy sellő combja?

    Igazából a közösségi médiás megfejtés szerint olyan, hogy vigyázzállásban nincs rés az ember combjai között. Ez pedig egy válasz a korábbi tigh gap kampányra, amely arra ösztökélt egy csomó bizonytalan fiatal lányt, hogy addig fogyókúrázzon, amíg nem érnek össze a lábai. Ez pedig teljesen nonszensz, mert egy adottság: a testfelépítéstől, a csontozattól és egy sor más dologtól függő tényező, és van, akinek soha nem lesz olyan, hogy ne tapadna össze a két combja.

    If your thighs touch, you're one step closer to being a mermaid... * * #tbt #swim #mermaidlife #mermaidthighs #missingthesea

    Diane Agutaya (@iamthequeendi) által közzétett fénykép,

    A Motto nevű Time magazin aloldal szerint a kezdeményezés azután kelt életre, hogy Kesha és Gwyneth Paltrow is kikelt a rés a combok között marhaság miatt. 

  • Csukás István nagyszerű gyerekregényéből Mátyássy Áron csinált három éve nem kevésbé nagyszerű játékfilmet, aminek Makranczi Zalán, Hevér Gábor és Hollósi Frigyes, na meg a gyerekszereplők mellett egyik emlékezetes szereplője Rudi volt, a vaddisznó. 

    Nos, ma kiderült, hogy Rudit igazából Karcsinak hívják, és nem az erdőben találta a stáb, hanem a Budakeszi Vadasparkban lakik. Sőt, a forgatásra a vadaspark egyik gondozója, Szilágyi Zsolt készítette fel.

    karcsi1
    Fotó: Budakeszi Vadaspark

    Karcsi már csaknem 30 kilós egyedként érkezett hozzánk, így különleges és izgalmas kihívást jelentett a betanítása. Mivel csupán két hét állt a rendelkezésemre, hogy emberhez szoktassam, illetve alapvető vezényszavakra és feladatokra megtanítsam, gyakorlatilag beköltöztem hozzá, sőt, sokszor még ott is aludtam

    - mondta Zsolt.

    karcsi2
    Fotó: Budakeszi Vadaspark

    Rudit, akarom mondani Karcsit élőben a Budakeszi Vadasparkban, a Berosált a rezesbandát pedig itt lehet megnézni.

  • Egy feltaláló végre megoldást talált az emberiség néhány alapvető problémájára. Már ami az esernyőt illeti. Mert bármennyire jó dolog is az esernyő, több gond is van vele:

    1. Nehéz kinyitni, ha zuhog az eső, és éppen lépünk ki vele az ajtón vagy szállunk ki a kocsiból.
    2. Nehéz bezárni, ha zuhog az eső, és éppen megyünk be vele az ajtón vagy szállunk be a kocsiba. 
    3. Ha belépünk vele valahova, összecsöpögünk mindent.
    4. Ha sokan vagyunk, kiszúrjuk a mellettünk álló szemét.
    5. A szél kifordítja

    A zseniális találmány ezekre a kínzó problémákra kínál megoldást. Az ötlet kézenfekvő: egyszerűen fordítsuk ki az esernyőt. A Kazbrella nevét feltalálójáról, a repülőmérnök Jenan Kazimról kapta. Ő látható a videón is.

    Kazbrella - a zseniális esernyő
  • A hétfő esti ügyelet közben hatalmas puffanást hallottunk: az Index közelében, az Árpád-híd budai felüljáróján sodródott egy autó a szalagkorlátnak, miközben a karosszéria egy része tőle harminc méterre lemaradva feküdt a külső sávban.

    Aki híd felől menne a Szentendrei útra, csak egy sávban tud közlekedni a felüljárón. Komolyabb sérültet nem láttunk, de azóta megérkeztek a tűzoltók is.

    IMG 9547
    Fotó: Molnár Zsolt / Index
  • Egy országgyűlési őr mentette meg egy vízbe esett ember életét a siófoki Balaton-parton. Karácsony István törzsőrmester augusztus 14-én hajnalban barátaival sétált Siófokon, amikor azt látta, hogy egy ember a vízbe esik a mólóról és eltűnik a félhomályban. A vízbe ugorva a barátai segítségével húzták ki a partra az embert, aki már nem lélegzett. Karácsony István mellkas kompressziót alkalmazott, majd a sikeres újraélesztés után stabil oldalfekvésbe helyezte az áldozatot. Így várták meg a mentőket. Bátor cselekedetéért Kövér László augusztus 20-án a Házelnöki Érdemjel Bronz Fokozatával tüntette ki Karácsony Istvánt. 

  • A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány közleményében Gyurcsánytól a Jobbikig, homofóboktól a liberálisokig mindenkit egybemos, és helyretesz, aki kritizálni merte az 1956-os forradalom emlékév előkészületeit. Egy jogászokból és filozófusokból álló csoportot kéne felállítani arra, hogy értelmezze a hol szemkilövetőző, hol kommunistázó és nácizó szöveget.

     Az 56-os Emlékbizottság MTI-nek elküldött közleményének változtatások nélküli szövege a következő:

    Az elmúlt napokban több méltatlan támadás érte az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára szervezett emlékév előkészületeit. Tekintettel arra, hogy az irányított és összehangolt támadások a baloldali és liberális, valamint a Jobbikot kiszolgáló médiumokban kaptak teret, az 56-os Emlékbizottság az alábbi nyilatkozattal fordul Magyarország polgáraihoz.

    Az Emlékbizottság szomorúan szembesült azzal, hogy negyed századdal a kommunista diktatúra bukása után ma is teret kapnak a kommunista és náci diktatúra lejárató kampányait megidéző sajtótámadások, melyek nincsenek tekintettel az érzelmi közösséget és identitást nyújtó, függetlenségünket és szabadságunkat szimbolizáló ünnepeinkre. Nem szabad elfelejtenünk, hogy tíz évvel ezelőtt az 50. emlékévet ma támadó liberálisok semmi kivetni valót nem találtak az ünnepen a védtelen tömegbe lövető Gyurcsány-kormány tevékenységében. Akik ma hazugsággal és homofób kirohanásokkal támadják az emlékévet, abban érdekeltek, hogy a 20. század legnagyobb antikommunista harca ne válhasson a jövő nemzedékek büszkeségpontjává. Ne engedjük!

    Őszintén fogalmam sincs, mire gondolt a költő. 

    Az ügy előzménye, hogy múlt kedden debütált az emlékévre megrendelt „Egy szabad országért” című dal, amit sokan, sok helyről kritizáltak. De mindezt esztétikai alapon. Olyan kifogást senki sem talált benne, hogy 1956-ról szól, vagyis rejtély, mire gondolnak az emlékezet meggyalázásán.

     

    A Desmond Child, magyar származású szerző által jegyzett műről egy nappal később derült ki, hogy 2007-ben készült, és a legkevésbé sem '56-ról, hanem a miami sportklubok sikereiről szól. A közlemény homofóbos része valószínűleg arra vonatkozhat, hogy Child maga több éve egy férfi házastársa, de ezzel a sajtóban igazából senki nem foglalkozott.

    Ön mit gondol?

  • Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

    Miután már vagy negyvenen adták vissza a lovagkeresztjüket, mert nem akarnak egy táborba tartozni Bayer Zsolttal (illetve úgy érzik, Bayer díjazásával bemocskolódott az állami kitüntetés), adott a kérdés:

    Ön mit csinálna Bayer Zsolt kitüntetés után a saját lovagkeresztjével?

  • Dzsudzsi és az új csapattársak

    kimondani a nevét az al-Vahdánál - kicsit jobban, mint amikor mi próbáltuk meg kimondatni az ő nevét a francia Eb előtt.

  • Ez a világ leghosszabb (430 méter) és legmagasabb (300 méter) üvegpadlójú hídja, nem csoda, hogy a szombati megnyitón itt volt a legmagasabb a világon az egy négyzetméterre eső szelfik száma.

  • 94 évesen meghalt Toots Thielemans, adta hírül a Reuters. A belga szájharmonikás eredetileg gitárosként kezdte, és együtt zenélt Charlie Parkerrel, Miles Davis-szel, Quincy Jones-szal, Jaco Pastorius-szal, Billy Joellel, Oscar Petersonnal, Stephane Grappellivel, Ella Fitzgeralddal, Stevie Wonderrel, Pet Metheny-vel, Stinggel, és egy csomó mindenki mással.

  • Egyik olvasónk lehet hálás egy ismeretlen, 8. kerületi járókelőnek, aki egy jógamatraccal takarta le a szakadó esőben a lehúzva felejtett ablakot. Ezáltal jelentősen nőtt a kerületbe, a társadalomba és az emberiségbe vetett bizalom, ráadásul az autó se ázott be. 

    clk
  • Semennyire.

    babygorilla
  • Az MTI minden nap közzéteszi, hol milyen sajtótájékoztatót tartanak, de ilyen helyszínmegjelöléssel még életünkben nem találkoztunk:

    Untitled-1

    Amúgy ez a titokzatos "donneri söröskorsós körforgalom" egyáltalán nem rossz hely. Nézzék csak! Sajnálom, hogy annak idején nem került be körforgalom-szépségversenyünk mezőnyébe. 

  • Hát mi másért lenne mindenki zsebében videó rögzítésére is alkalmas okostelefon, ha nem az ilyen válogatásokért?

    Augusztus 3.hetének legnagyobb balekjai
  • Ez történik, ha egy esős napon ételt akarsz rendelni. (Ez az ételrendelős gyűjtőoldal első 8 találata.) 

    netpincér
  • Skrabski Fruzsina facebookon kérdezte meg, hogy viselje a kommunizmus bűneinek feltárásáért kapott lovagkeresztjét:

    egyébként van hozzá egy gomb, meg egy szallag is.Nem tudom hogy, hol és mikor kell hordani a kitüntetés különbözô részeit. Valami protokollos elmondhatná.

    14055203 10208747954488405 7473111656369305835 n
    Fotó: Skrabski Fruzsina / Facebook

    Ismerősei természetesen a segítségére siettek, ez alapján összefoglaljuk a fontosabb tudnivalókat, mikor és hogyan viselheti a lovagkeresztjét.

    A kis kitűzőt

    • hétköznap;
    • például ha fogadásra megy;
    • egyszerűen a kosztümre tűzve viselje,

    a szalagot

    • ünnepekkor;
    • ha ön katona, akkor a többi csík mellé tűzve,

    a lovagkeresztet pedig

    • kiemelkedő események alkalmából;
    • ha a meghívó "white tie”-t ír elő;
    • vagy külön kérik a kitüntetések viselését.
  • A stáb teljesen rágyógyult a Dubsmash nevű karaoke-üzenetküldő appra:

    Teljesen ráfüggtek a karaoke-üzenetküldő appra

    A cuccot egyébként innen lehet letölteni iPhone-ra, és innen androidos telefonokra.

  • Valószínűleg minden idők legrövidebb próbaútja volt az, amit egy amerikai nő tett egy vadonatúj Mercedes SUV-val a Virgina állam beli Arlingtonban. A hét másodperces próbaút végén öt autó maradt rommá törve a helyszínen.

    CqO632EW8AE7CJy
    Fotó: Twitter

    A nővel a biztonság kedvéért az autókereskedés három alkalmazottja is beült a kocsiba. Gond nélkül sikerült kigurulni a parkolóból, de aztán elszabadult a pokol. A nő összekeverte a fék- és a gázpedált, így az autó teljes gázzal megiramodott, lezúzott négy másik kocsit, majd a vadonatúj Mercedes felkapaszkodott az egyik autó motorháztetejére, és az oldalára dőlve állt meg. Senkinek nem lett baja, de a kár forintra átszámolva úgy 16 millió forint lehet.

  • Jó, nem mi, hanem egy profi gitáros, Steve Stine a GuitarZoomtól. Igen, a videó már egy éves, de valami miatt most újra felkapta az internet népe, lehet, hogy tavaly nem sikerült mindenkinek tökéletesen megtanulni a leckét.

  • 2015 decemberében jelentették be először a Járokelő.hu oldalon, hogy betört a négyes metró lejárójában lévő egyik üveglap. A BKK egy hónappal később válaszolt is, hogy rongálás okozta, csak az egyik része sérült, így nem veszélyes, a javítás pedig folyamatban van.

    Azóta is.

    Most újra bejelentették a törött üveget, a szöveg pedig annyira jó, hogy szó szerint ideteszem:

    „A Keleti pályaudvar megállóban a 4-es metróhoz tartó lift és mozgólépcső között egy betört üveg mostanában ünnepli másfeledik születésnapját. Igen, másfél év telt el. Még ma is látom lelki szemeim előtt, ahogy az egyetemen tartott érettségi felkészítőre igyekszem szombat reggelente, és minden héten szembesülök a repedt üveg látványával. Azóta sikeresen leérettségiztem, elvégeztem 2 szemesztert egy gazdasági képzés keretében, de maradt egy konstans pont az életemben: a törött üveg a reggeli utazások során.”

    c9b487b615fe986e499c8a7779d5e3bf912eb0a8
    Fotó: jarokelo.hu

    A válasz pedig arra, mikor cserélik már ki: „A BKV Zrt.-től azt az információt kaptuk, hogy a bejelentésben említett üveg cseréjét már megrendelték. Speciális mérete és tulajdonságai okán azonban egyedileg készül, emiatt annak legyártása és beszerzése hosszabb időt igényel. ”

  • A legjobban koreografált meccs a profi pankráció történetében!

  • Múlt héten szinte a semmiből robbant a hír, hogy novemberben duplaalbummal tér vissza a Metallica, és a bejelentéssel egyidőben a lemezindító Hardwired klipet is kapott. A rosszmájúak persze már akkor arról beszéltek, hogy Hetfieldék élőben úgysem tudják majd előadni a számot, aztán előkerült egy minneapolisi koncertfelvétel, amin azért ez mégiscsak sikerül nekik. Ez volt egyébként az első alkalom, hogy élőben játszották az új dalt.

  • A CNN-en élő adásban hangzott el a szartornádó kifejezés

    Ben Shapiro annál a Breitbart Newsnál volt szerkesztő, ami egy ideje teljes erőbedobással Trump szekerét tolja az amerikai elnökválasztási kampányban, de annyira, hogy a portál vezetője pár napja egyenesen átült a kampányfőnöki székbe. A CNN kérdésére, hogy mennyire jó ötlet Trumpnak ráerősíteni az állandó botrányokra építő agresszív kampánystratégiára (a közvélemény-kutatások szerint nem nagyon), emberünk lendületből szartornádónak nevezi a republikánus elnökjelöltet, majd jön az instant klasszikus párbeszéd:

    - Hogy milyen tornádó?

    - Szartornádó.

    - Az milyen?

    - Olyan, mint a cápatornádó. Csak szarral.

    Van még mit tanulnunk a választási kampányok művészetéről, na.

  • Hajnalban elérte a japán partokat a Mindulle tájfun, amit 180 km/órás széllökések és brutális mennyiségű csapadék kísér. A tájfun miatt több száz légijáratot töröltek, és több tízezer embert telepítettek ki az áradások által fenyegetett településekről. A Mindulle immár a 9. trópusi vihar az idén, ami megtépázza a szigetországot.

  • Mennyi Rolandnak

     - ezt írja a Népszabadság, meg azt, hogy a párt valószínűleg beáldozza a kínos ügybe keveredő üdvöskéjét. Tudják, ő volt az, aki  lehallgatási jegyzőkönyvek szerint tízmillió forint „alkotmányos költségnek” hívott kenőpénzt is kért, és akit Voldemort nagyúrnak kellett szólítani. 

    Polt Péter legfőbb ügyész a múlt héten kezdeményezte, hogy két bűncselekmény gyanúja miatt  függesszék fel Mengyi mentelmi jogát. Az egyik bűnszövetségben és bűnsegédként elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás kísérlete. A másik vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés. Az első büntetési tétele öttől tíz évig tartó, a másodiké kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztés. 

  • Amikor Portland belvárosában, egy forgalmas pokéstopnál megjelenik egy fickó talpig Charmandernek öltözve, és egy bazi nagy pokélabdán egyensúlyozva méteres lángcsóvákat vető skótdudán játssza el a játék zenéjének fő témáját, akkor az emberben tudatosul, hogy kész, ennyi volt, innen már csak lejtmenet jöhet.

  • Abe Sinzó japán miniszterelnök ugyanis Super Marióként jelent meg a riói olimpia záróünnepségén, ahol a brazilok átadták a stafétát a 2020-as tokiói játékok szervezőinek. Utóbbiak pedig egy videóval készültek, amiben a Nintendo híres játékfigurája a japán fővárosban futkos jobbra-balra, majd beleugrik a zöld csőbe, és hirtelen Rióban találta magát, Abe személyében.

    000 FI74U
    Fotó: Philippe Lopez

    Persze nem vette 100 százalékosan komolyan a cosplayt, a jelmezt szinte azonnal ledobta, és a bajusz is elmaradt. De a sapka és a laszti azért megmaradt.

    Abe amúgy nem az a játékos fajta politikus, bár a japán politikától nem feltétlenül idegenek az ilyen mókás dolgok. Abe gazdasági programját, a Japánt a két és fél évtizede tartó stagnálásából kirángatni hivatott Abenomics-ot például egyebek mellett a miniszterelnököt és a kormánypárt nagykutyáit címkéjén rajzfilmfigurákként ábrázoló üdítővel és édességekkel is népszerűsítették. Képzelje el ezt a képet úgy, hogy Abe helyén Orbán Viktor, jobbján mondjuk Szijjártó Péter, balján pedig Lázár János van. Menne?

    1044753 10201393750307210 1019618187 n