új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A dombormű előreláthatólag a jövő héten kerül majd fel a Bajcsy-Zsilinszky út 36-38. számú ház kapuja mellé, és onnantól mindenki tudhatja,melyik házban született a rocktörténelem legnagyobb hatású magyarja, Erdélyi Tamás, aki a Ramones első dobosaként került be a rocklexikonokba.

    A felső képen az emléktábla ügyét felkaroló fideszes országgyűlési képviselő, Nyitrai Zsolt Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármesterrel és az ügyért két éve még rabosított Pálinkás Szűts Róbert újságíróval látható, amint az elkészült művet szemlézik.

    Magáról a tábláról azt tudni, hogy Roberta Bayley híres fotója látható rajta, ami egyben a Ramones első albumának borítóképe is volt, és a fotó alapján különleges technikával készült el a kép 3D változata. Ezt követően az öntőforma készült el, amiből kiöntik magát a domborművet. 

    Az emléktábla anyagának kiválasztásakor arra figyeltek, hogy "tükrözze a Ramones underground jellegét", éppen ezért nem márványból vagy gránitból készül a tábla, hanem látszóbeton felületű lesz - a 4-es metró aluljáróinak kivitelezésében is használt anyagról van szó, ami például markánsan jelenik meg a Fővám téri aluljáró látszóbeton gerendáinál. A táblát Krizsán András Ybl-díjas építész tervezte.

  • Szerdán tovább repült Budapestről a vasárnap hajnalban kényszerleszállást végrehajtó C5 Galaxy típusú amerikai katonai teherszállító gép. A gép a németországi Ramstein légi támaszpontról szállt fel szombaton, Ferihegyen pedig állítólag azért szállt le, mert riasztott a fedélzeti tűzjelző

  • A Kecskeméti Vadaskert és a Kiskunsági Nemzeti Park közös munkájának eredményeként negyven felgyógyult védett állatot engedtek vissza a természetbe. (MTI)

  • Vancouver környékén figyelte a bálnákat egy kisebb csoport, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy fóka több próbálkozás után, halálra vált arccal mászik fel az emberek közé.

    Fóka vs. kardszárnyú delfinek 1:0

    Mint kiderült, a fókát egy tucat kardszárnyú delfin üldözte, minden bizonnyal táplálkozási céllal, de a ravasz fóka túljárt az eszükön, és az emberek hajójára mászva úszta meg a saját halálát.

  • A híres amerikai író hamvai a tavaly elhunyt Joanne Carson, a televíziós műsorvezető Johnny Carson volt feleségének a tulajdonában voltak. A hamvak értéke 6000 dolláris lehet. 

    A szeptember 24-i Los Angeles-i aukciót bonyolító Julien's Auctions szerint Joanne gyakran mondogatta, hogy barátja hamvai vigaszt nyújtanak neki.

    Capote rendszeres vendég volt Johnny Carson késő esti beszélgetős műsorában, aminek következtében "legjobb barátokká" vált Joanne-nal. Az író gyakran vendégeskedett a Carson házaspár Los Angeles-i otthonában.

    "Volt egy írószobája a házamban, ahol nagyon sok időt töltött, mivel az egy biztonságos hely volt, ahol senki sem zargathatta" - mondta Joanne 2012-ben a Vanity Fair magazinnak.

  • A skót rendőrség twitteren közölte, hogy mátol hivatalosan bekerült az ország rendőreinek választható viseletei közé a muszlim nők által hordott, a fejet takaró, de az arcot szabadon hagyó kendő, a hidzsáb. Az intézkedéstől azt remélik, hogy így majd több muszlim nő jelentkezik hozzájuk. A rendőrnek jelentkezők között jelenleg csak 2,6 százalék azoknak az aránya, akik valamilyen kisebbségnek a tagjai.

    Eközben a világsajtót épp azok a fotók járják be, amiken francia rendőrök egy strandoló muszlim nőt zaklatnak, pusztán azért, mert olyan ruhában van, ami teljesen takarja a testét.

  • Tudja, van az a PM, amit az LMP-ből kiváltak csináltak pár éve, és általában az Együttel vagy valamilyen hasonló mikropárttal szokták összekeverni. Nos, ez a PM most logót váltott, az alábbi az egyik beérkezett pályamű, állítólag a befutó is. És a jövőben nem Párbeszéd Magyarországként, hanem csak sima Párbeszédként fogják hívni magukat.

    Fotó: Kép: szkempolo.tumblr.com
    Fotó: Kép: szkempolo.tumblr.com
  • A pozitív gazdasági fordulatnak köszönhetően megfordította a válság begyűrűzése óta negatív bevándorlási mérlegét Írország. 2009 óta 2016 az első év, amikor többen érkeztek, mint ahányan elhagyták az országot az ír statisztikai hivatal szerint (a mérési év áprilisban zárul). 

    A kivándorlási krízis 2013-ban tetőzött, ekkor volt a legmagasabb az érték a 19. század óta, több mint 30 százalékkal többen mentek el, mint ahányan jöttek. Az utolsó vizsgált évben viszont ha kicsivel is, de változott a trend.

    A pozitív nettó migrációs adatban fontos szerepet játszhatott, hogy új csúcsra emelkedett a nem uniós tagállamokból bevándorlók száma, de a statisztikusok szerint sok esetben írek hazatelepüléséről van szó. Írország azért lehet egyre vonzóbb célpont, mert egyre jobb makrogazdasági és munkaerőpiaci mutatók jellemzik.

    (Bloomberg)

  • A Police.hu jóvoltából megtudhattuk, mit rejt annak a 46 éves, törökbálinti nőnek táskája, aki fél órával elfogása előtt kirabolt egy dohányboltot. 

    20162408114207
    Fotó: Police.hu

     A táska tartalma:

    • pénztárca
    • játékpisztoly lövedékekkel
    • tangabugyi
    • pénztárca
    • 8 doboz női cigi
    • egy nagy zsák dohány
    • kulcscsomó
    • hivatalos irat
    • egy tízezres
    • húsklopfoló.

    A tulajdonosa, K. Tímea egy törökbálinti dohányboltot rabolt ki kedden. A képen látható játékpisztollyal fenyegette meg a boltost, aki átadta neki a pénzt. A nő gyalog távozott a helyszínről, de fél óra múlva elfogták a rendőrök, és őrizetbe vették. De vajon miért ment a nő egy klopfolóval rabolni?

  • A San Diego-i állatkertben el kellett altatni az 50 éves ázsiai elefántot, Ranchipurt, aki pár napja hirtelen legyengült, és az ápolás ellenére sem sikerült talpra állítani.

    Öröm az ürömben, hogy még így is szép kort ért el, a fogságban élő ázsiai elefántok ugyanis átlagosan csak 42 évig élnek.

  • A muszlim nőknek kitalált, egész testet eltakaró fürdőruhát, a burkinit, több francia városban betiltották. Országos tiltás még nincs, de önkormányzati szinten több strandon már szabályozták a viselését.

    A világsajtót épp most járják be azok a képek, ahol felfegyverzett rendőrök a nizzai tengerparton körbeállnak egy fejkendőben és teljes testet takaró ruhában fekvő nőt, majd arra kötelezik, hogy vegye le a ruháját. A nőn egyébként nem a betiltott burkini látható, csak egy sima kendő, amit magára terített, a rendőrök mégis intézkedtek.

    A tiltás támogatói azt mondják, hogy a burkini vallási jelkép, és a francia köztársaság szekuláris berendezkedését veszélyezteti, ha azt viselik a muszlim nők a strandon. Az ügy egyébként óriási politikai lufinak tűnik, egy nagyon kevesek által hordott ruhadarabról van szó, a tiltás ötlete a szélsőjobboldali Nemzeti Fronttól indult be, és sokkal inkább tűnik idegengyűlölő kampánynak, mint egy valódi probléma szabályozásának.

  • A hét elején Borsodban jártunk, hogy megnézzük milyen fejlesztések valósultak meg a Voldermort-ügybe keveredett Mengyi Roland választókerületében. Az egyik környékbeli településen szembe jött egy olyan kerékpár, amilyet mi még sehol sem láttunk, pedig biztos több is van belőle az országban. Kattintson a képre a nagyobb méretért! 

    A Neuzer márkájú, Belügyminisztérium felirattal ellátott biciklit közfoglalkoztatottak tolják. A kerékpár a munkájukat segíti, az előre és hátra felszerelt rekeszekben ásókat és egyéb kertészeti eszközöket szoktak szállítani. A fotó egyébként Hejőbábán készült, ami már nem Mengyi, hanem Tállai András választókerületébe tartozik. 

  • Nemrégiben hatalmas csattanást hallottunk a szerkesztőség előtt, reméljük, azért nem sérült meg senki.

    Sajnos nem ez volt az első ilyen, két napja az Árpád-híd budai felüljáróján sodródott egy autó a szalagkorlátnak.

  • Rengeteg ember próbál feljutni a harmadannyi befogadóképességű pótlóbuszokra, mindenki lökdösödik, szitkozódik, nyomják egymást az emberek. Aki teheti, kerülje el a környéket, a kocsisor is torlódik

    - írta olvasónk.

    IMG 2716
    Fotó: Olvasónk, István / Index

    A BKK Facebook oldala szerint a baleset nem sokkal 13 óra előtt történt, a 4-6-os villamosok helyett a Széll Kálmán térés az Oktogon M között pótlóbusz közlekedik. A 17-es villamos a Margit híd, budai hídfő és a Széll Kálmán tér között nem közlekedik, a kimaradó szakaszon a 4-6-os pótlóbuszokkal lehet utazni.

  • Na jó, igazából nem, de reklámot azért csináltak hozzá:

    (via Kreatív)

  • Justin Timberlake és Jessica Biel nemrég adománygyűjtést rendezett a saját házában Hillary Clinton kampányára, amin olyan ismert színészek is megjelentek, mint Toby Maguire és Jennifer Aniston. Ha már ilyen kedves Hollywood az elnökjelölttel, Clinton is volt olyan jó arc, és lőtt egy szelfit a két házigazdával. De nem holmi béna Iphone-nal, hanem régi, klasszikus megoldással.

    Look who came over for lunch... * #imwithher

    Jessica Biel (@jessicabiel) által közzétett fénykép,

  • Flanek Péter gyűjtő kölcsön adta retróplakát-gyűjteményét a Campona bevásárlóközpontnak, amiből csütörtöktől tekinthető meg kiállítás. A Budapest és Balaton tematikájú plakátok között ilyen csodás példányt is megnézhetünk a saját szemükkel, ha elmegyünk a szeptember 18-ig tartó tárlatra:

    253905

    (Ha elképzelése sincs, hogy honnan van a címben lévő idézet, hallgassa meg ezt.)

  • Olvasónk szerint reggel 9 után nem sokkal

    megpróbált áthaladni egy hatalmas kamion az újonnan megépített tér fölött a XII. kerület Törpe utca/Kiss János altábornagy utca találkozásánál egy szűk kanyarban, ami természetesen nem sikerült, lezúzott pár autót, és most itt áll beszorulva a kanyarban.

  • Nyugi. Nem a Tűzrakterét, hanem a Tűzraktárét.

    Ez volt az első neve ugyanis a később országos vihart kavaró helynek, amikor még eredeti helyén, a névadó Tűzoltó utcában működött. Az egykori Laboratóriumi Műszergyár kibelezett, romos épületében 2005 és 2006 között dolgozott a csapat, de színes képek ma is kinn vannak a ház oldalán.

    Vagyis mondjuk inkább úgy, hogy máig is kinn vannak. Tegnap este ugyanis kaptunk pár képet Csabától az Urbanista Facebook-oldalán, hogy bontják a házat.

    14111959 10207104355382971 930964841 n
    Fotó: Olvasónk, Csaba / Urbanista

    A nosztalgia biztos sokaknak könnyeket csal a szemébe, de azért bármennyire is illet az egyetem mellé egy kulturális romkocsma, a hervadó gyárépület már nem annyira passzolt oda. Bízzunk benne, hogy az új utcakép sem válik kárára a rehabilitálódó Ferencvárosnak. 

    A kerületben zajló építésekről és bontásokról tavasszal adott interjút nekünk a polgármester és a főépítész, az alig néhány sarokra, az Üllői út túl oldalán tervezett józsefvárosi bontásokról pedig épp ma adtunk hírt.

  • Sokan vannak úgy vele iskolás korukban, hogy mikor belőlük felnőtt lesz, akkor ők majd jól eltörlik ezt a házi feladatnak nevezett hülyeséget, aminek az égvilágon semmi értelme sincs. De valahogy a felnövéssel együtt elfelejtik ezt a diákok, mert azóta sem tudta senki megszüntetni ezt az egészet.

    Szerencsére mostanság már jönnek az egyre gyakoribb példák, amikor tanárok belátják, hogy semmi értelme ennek az egésznek alsóban. Egy amerikai szülő osztotta meg gyermeke tanítójának levelét, amiben mindenkinek elmondja, hogy

    idén nem fog házi feladatot feladni.

    Ha valamire az iskolában nem jut idő, azt be kell fejezni, de ezt leszámítva kötelező otthoni feladata nem lesz a tanulóinak.

    Természetesen a gyerekek imádják az ötletet, de a tanárnő meg is indokolja a döntését: nincs arról egyértelmű kutatás, hogy ez segítené a gyerekek teljesítményének fejlődését.

    A felszabadult idő eltöltésére azonban tesz néhány javaslatot, amik talán sokkal hasznosabbak a gyerekek számára:

    • vacsorázzanak közösen
    • menjenek ki a szabadba
    • olvassanak együtt
    • fektessék le a gyereket korán.

    Mert ezeknek hátha több értelmük van, mint a matekpéldáknak.

  • A zenekar éppen Chicagóban játszotta a Lukin című nótáját, amikor Eddie Veder énekes a színpadról szúrta ki, hogy a tömegben egy pasi éppen egy nővel emberkedik, mire leállította a koncertet és kidobatta az illetőt. Így:

  • Britney Spears Kentwood városában töltötte gyerekkorát, ami Louisiana államban található, így egyáltalán nem meglepő, hogy az énekesnő az Amerikai Vöröskereszttel összefogva jótékonykodik, Louisianát elöntő árvíz miatt.   

    Gyűjtést szervez, amibe 10 dollárral (2700 forint) lehet beszállni és minden elküldött adománnyal nagyobb esélyt lehet szerezni a két nyeremény egyikére. Az első egy kétszemélyes utazás New Yorkba, az MTV Video Music Awards gálára, ahol maga Britney is fellép, ezzel promotálva legújabb albumának megjelenését. A nyertesek személyesen is találkozhatnak vele. A második pedig a fellépőruháját és egy dedikált albumot kap ajándékba. A fődíj nyertesét augusztus 25-én jelentik be, a második győztest pedig szeptember elsején.

    Az így összekalapozott pénzt a vöröskereszt azoknak az ellátásra fordítja, akik az áradások miatt elveszítették otthonukat. Az ítéletidőnek 17 halottja van és közel 40 ezer otthon vált teljesen lakhatatlanná. 

    Nem Britney az egyetlen, aki jótékonykodik a  Louisianában történtek után. Taylor Swift egymillió dollárt ajánlott fel vagyonából, hogy segítsen a rászorulókon.  

  • Mai termés.

    Screenshot 3.png
    Screenshot 1.png
  • A Thor harmadik részét jelenleg is Ausztráliában forgatják, a nyílt utcákon ráadásul, ezért a hermetikusan lezárt stúdiókhoz képest kicsit több betekintést nyerhetnek az egyszeri nézők a folyamatba. A videók alapján hatalmas tömeg gyűlik össze az utcákon, hogy élőben lássák Chris Hemsworth-öt és Tom Hiddlestont. 

    Ők pedig ha már ott vannak kihasználják a helyzetet és egy kis időre leállnak szelfizni is a rajongókkal.

    De ezen kívül is gyártják tisztességgel a tartalmat a közösségi médiára. Az egyik fotón a forgatás kedvéért készített újságos stand elé heveredett le Loki és Thor. A szövegeken talán az látható, hogy "VISSZATÉRT THOR?" felirattal jelentek meg az újságok a film univerzumában.

    Just sellin papers with my mate @twhiddleston #parttimejob #thorragnarok @taikawaititi

    A photo posted by Chris Hemsworth (@chrishemsworth) on