új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Közismert Barack Obama amerikai elnökről, hogy kifejezetten nagy zenerajongó, és különösen nagy figyelemmel kíséri a hiphopot. Egyik kedvenc rappere chicagói Chance the Rapper, aki egyike volt azoknak a fekete előadóknak, akik Obama My Brother’s Keeper nevű programjában vesznek részt. Ez az a program, amiben az elnök folyamatos párbeszédet tart fent ismert és népszerű afroamerikai előadókkal arról, hogyan segíthetnek hátrányosan megkülönböztetett színesbőrű  embereken a saját közösségükön belül, mint vezetők.

    Chance the Rapper is egyike volt a vendégeknek, és egy GQ-nak adott interjúban mesélt róla, hogy hiába akart közös képet Obamával, az elnök folyamatosan elhessegette. Végül kiderült, hogy vele külön akart beszélni az elnök, mert nagyon tehetséges előadónak tartja - és a lánya is nagy rajongó. Azonban egy kis fejmosást tartott neki arról, hogy el kell kezdenie rendesen pénzt kérni a zenéiért, nem csak ingyen osztogatni a neten, ahogy azt tette például a fantasztikus Acid Rap albummal pár éve.

    A meghívottak között volt még egyébként Busta Rhymes, Nicki Minaj, Rick Ross, J. Cole, Pusha T, Common, Alicia Keys és DJ Khaled is. (Pigeons and Planes)

  • Aki egy kicsit is jártas a hiphopban tudja, hogy mennyire meghatározó formáció a New York-i De La Soul, akik hosszú idő után hoztak ki most pénteken egy új nagylemezt. Az albumhoz gondolták, összeraknak egy dokumentumfilmet, amihez a Kickstarteren próbáltak összeszedni 100 ezer dollárt. Végül ennek a hatszorosa jött össze, és annyira klasszul sikerült az egész kampány, hogy a Youtube-on most bárki megnézheti a félórás filmet az új számok hátteréről.

  • A Kawasaki Heavy Industries új fejlesztése egy olyan robot, ami simán össze tud rakni és felszolgálni egy tál szusit. A két robotkarnak elég negyvenöt másodperc a videó szerint, hogy elvégezze az ember munkáját. (RocketNews)

    Így csinálnak a robotok sushit
  • Már amennyiben az életnagyságú szó értelmezhető egy robot meg egy fantasztikus film tekintetében. Artu szeptember elsejétől rendelhető, ára nem ismert, de aki nem adna érte annyit, amennyit majd kérnek, az nem is igazi rajongó, és ez tulajdonképpen az összes gyűjtői kiadás legfőbb érve is egyben.

    1125x682 previewbanner R2D2LifeSize
  • Na nem arról van szó, hogy megelevenedik a Neo régi videoklipje, és Batman Michael Jacksonnal és a Szabadság-szoborral szétveri az életre kelő Lenin-szobrokat.

    Csak annyi történt, hogy egy Leif Garvin nevű svéd férfi még évekkel ezelőtt, saját költségén átalakított egy 1973-as Lincoln Continentalt, hogy pont úgy nézzen ki, mint a Tim Burton-féle Batman visszatérből ismert Batmobil. (Egyébként egymillió dollárjába, 20 ezer munkaórába és három és fél évbe telt a projekt.) Most pedig egy FastBoomPro nevű céggel közösen promózzák az ugyanilyen autók piacra dobását Oroszországban.

    Úgyhogy aki Oroszországban jár, és van 1,1 millió dollárja (bő 300 millió forintja), már egy ilyen Batmobillal jöhet haza:

    @xx_gram által közzétett videó,

  • Leszakadt az M20-as autópálya felett átívelő egyik gyalogoshíd Nagy-Britanniában, miután nekiment egy kamion. Az autópálya Londonból megy délkeletre, Dover felé a tengerig. 

    A balesetben egy ember sérült meg, a dugó óriási. le is zárták az autópályát.

    A kenti rendőrség közölte: senki nem ragadt a romok között, a sérült állapota nem életveszélyes.

  • Felkerült a netre az a felvétel, amin a kanadai Manitobában két férfi feltör egy italboltot, és meglépnek egy rakás sörrel. A rablás érdekessége, hogy egyikük talpig hokikapus felszerelésben volt, és ezt annyira szó szerint kell érteni, hogy

    a betörőnek végig a kezében volt a bárdja.

    Azonban elkövettek egy komoly hibát, mert a mezen a 17-es szám szerepelt, ami tradicionálisan nem tipikus kapusszám a jégkorongban. Ezért a manitobai rendőrség arra gyanakszik, hogy valójában egy védő vagy támadó követhette el a betörést, csak kapusnak próbálta álcázni magát a hatóságok félrevezetésének érdekében.

    Kamu hokikapus követte el a rablását?

    Egyébként ha valaki a Google-ön rákeres a "hockey goalie robbery" kulcsszavakra, akkor Ambrus Attila Wikipédia-oldalát dobja ki a rendszer. Ennyivel járunk Kanada előtt.

    betores1
  • Most már mindegy is, hiszen megalkották. Én csak ma szembesültem vele, de aztán annyira beleástam magam a különféle variánsokba, hogy már 2012-es videót is találtam róla, íme:

    A könnyebbség kedvéért az összetevők listája:

    • 1/2 kg liszt
    • 2 teáskanál sütőpor
    • 1 1/2 teáskanál fahéj
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
    • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
    • 1,25 dl ketchup
    • 1,25 dl víz
    • 2 evőkanál vörös ételfesték (ez kihagyható)
    • 1,75 olvasztott vaj
    • 1 1/2 csésze barnacukor
    • 2 tojás 

    Így ránézésre kihagyhatatlan!

  • 2016-08-27 1-04-20.png
  • Amikor bekapcsoljuk a tévét vagy a hajszárítót, eszünkbe sem jut, hogy mennyi energiát használnak fel ezek az eszközök. Eszébe jutott viszont Meret Vollenweidernek, aki elkészítette pár szándékosan nem hatékony eszközt. Az ugrálással működtetett tévé, a kiabálástól fújó hajszáírtó és a mozsarazással világító izzó, egyszerre művészeti alkotás és szemléltető eszköz. Na meg jó szórakozás! 

    [via Dezeen]

  • Olvasónk küldte a fotót éjjel arról, hogy a lezárt Szabadság hídon micsoda össznépi móka indult az üres sörösdobozokkal. Vajon nappal is ott marad, vagy a közterületesek rendet raknak? A hidat egyébként vasárnap átadják a forgalomnak.

  • A rendőrök egy nyíregyházi konditerem biztonsági kameráinak felvételei alapján keresik. Lopás miatt nyomoznak, miután augusztus 5-én, reggel 8 és 9 között feltörték az öltöző szekrényeit, és készpénz tűnt el az ott lévő pénztárcákból. A rendőrség kéri, jelentkezzen, aki felismeri rózsaszín pólóst.

  • A rendőrség videójából nagyjából összerakható a dolog, amit úgy lehet összefoglalni, hogy sok készpénz, sok arany, nagy BMW, ezzel szemben egy szűk, lepattant, koszos lakás. A sztori a videó után.

    Bilincsben a kábítószer-kereskedők

    Kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Ö. Lóránt 22 éves budapesti lakos és hat társa ellen. A családi alapon szerveződő bűnözői csoport 2016 elején került a nyomozók látókörébe. A megalapozott gyanú szerint a csoport tagjai Budapesten amfetamint és marihuánát árultak, illetve a drog beszerzését, porciózását és szállítását is végezték.

    A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2016. augusztus 24-én összehangolt akciót tartottak Budapesten, melynek során egyszerre több helyszínen folytattak házkutatást a nyomozók. A házkutatások alkalmával a rendőrök a kábítószer-gyanús anyagok mellett nagy mennyiségű készpénzt és ékszereket, illetve nagy értékű autókat is lefoglaltak a gyanúsítottaktól. A nyomozás adatai szerint a most felszámolt bűnözői csoport Pest déli részén folytatta tevékenységét.

  • Repüléstörténeti csúcsot állított fel szombaton egy 18 éves ausztrál srác, ő lett az eddigi legfiatalabb pilóta, aki egymotoros kisrepülőgéppel egyedül körberepülte a Földet – írja az MTI.

    A queenslandi Lachlan Smart szombaton landolt az ausztrál keleti parti Maroochydore repülőtéren, ahonnan több mint egy hónapja, július 24-én indult a világ körüli útra. A héthetes repülés alatt 24-szer szállt le a világ 15 országában. Azt mondta, hogy leginkább az időjárás és a földi repülésirányítók nehezítették meg a dolgát.

    Smart szombaton 18 éves, 7 hónapos és 21 napos, vagyis majdnem egy teljes évvel fiatalabb, mint amilyen az eddigi csúcstartó amerikai Matt Guthmiller volt, amikor 19 évesen, 7 hónaposan és 15 napos célba ért 2013-ban.

  • Íme, a magyar állam menekültpolitikája a BKK nyelvén megfogalmazva:

    bic
  • Biztos olvasott már olyan címet, hogy "Ne kattintson, ne nézze meg ezt a videót!", na az eddigieket mind felejtse el, és ezt az alábbi Flaviu Cernescu videót ne nézze meg!

    Miután nem nézte meg, amit Cernescu és cimborája egy 250 méter magas szakadt torony tetején művelnek, erre a linkre nem kattintva tudja nem megnézni a román zsonglőr többi vidám videóját!

  • A kvótanépszavazási plakátkampány eddig is hasznos információkkal hintette tele az országot, most pedig a legfontosabb dolog is kiderült.

    Bence a sorok között mit mondott?