új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A People are awesome az egyik legjobb Youtube-sorozat, olyan videókból vágnak össze részleteket havonta, amiben emberek magától értetődő könnyedséggel csinálnak  meg olyan mutatványokat, amiket előtte nyilván hetekig gyakoroltak. Itt az e havi adag, és dögöljek meg, ha értem, hogy csinálja a végén a golfozó fickó azt a kanyarban ütős trükköt.   

  • A Dallas Desire - Seattle Mist meccsen szabadultak el az indulatok, és az egészben az a legsúlyosabb, hogy a fehérneműs fociliga, halál komolyan, tényleg létezik. Itt olvasgathat róla, ha érdekli a khm, "sport".

    Brutális csajharc a pályán
  • Ma 54 éves a Hetedik és a Harcosok klubja (meg még egy csomó másik film) rendezője. Gondolták volna, hogy egyetlen Oscarja sincs, és a jelöléseit sem az említett két kultuszfilmért, hanem a Benjamin Buttonért, és a Közösségi hálóért kapta? 

  • Mégpedig a dubaji uralkodó, Sejk Mohamed bin Rasíd al-Maktum személyében, aki bár nem a nép közé elvegyülve, de mégis váratlanul ellenőrizte, hogy hogyan műküödik királysága. És ha lehet hinni a Bloomberg cikkének, akkor nem túl jól.

    Amikor ugyanis a jó sejk beugrott vasárnap, az első tanítási napon a földügyi és gazdaságfejlesztési kormányszervhez, rengeteg üres széket talált, dolgozót viszont egyet se. Tapasztalatait Twitteren is megosztotta egy-két rövid videó erejéig, amin azt látható, hogy fel-alá mászkál az üres irodában.

    Amúgy Dubajban nem újdonság a dolog, korábban is csinált már hasonlót a sejk, és akiket lazsáláson kap, nem szoktak jól járni. 

  • Olvasónk, Zsolt a Gyorskocsi utcában fotózta le, ahogy megszökik az évszázad leghíresebb magyar bankrablója. Mármint a viselt dolgairól készülő film forgatásán, aminek a kedvéért a héten több budapesti metrómegálló is visszarepült a kilencvenes évekbe, Malév- és Westel-óriásplakátokkal.

  • Szinte semmit nem lehet tudni még a részletekről, de a 76 éves egykori Monty Python-tag, és a világ egyik legviccesebb embere a brit sajtóban megerősítette, hogy visszatér a BBC-re, ahol anno a Repülő Cirkusz és a Waczak Szálló világsikere is elindult.

        

    cleese

    A BBC illetékese a Guardiannek annyit mondott, hogy még nagyon korai stádiumban van az egész projekt, és Cleese még egy sort sem írt meg a forgatókönyvből, és egyelőre csak egy közepes méretű szerepben gondolkodnak. Cleese egyébként többször megesküdött nyilvánosan az elmúlt években, hogy többé nem dolgozik a BBC-vel.

    Annyi derült még ki, hogy az új sorozat kedvéért visszatér a BBC-s vígjátékok területén szintén legendának számító producer, Humphrey Barclay, aki egyébként szintén 70 fölött van már, és 2002-ben nyugdíjba vonult, de Cleese kedvéért bármire képes.

  • Ha létezne olyan Nobel-díjkategória, hogy kiemelkedő eredmény a szépségverseny-plakátok tervezése terén, a Burkina faso-i Miss Bim-Bim verseny szervezői tuti tarolnának ezzel:

    bim bim

    Mint a hipnotikus erejű Photoshop-kezelésből már sejthető, a versenyt direkt nagy fenekű hölgyek számára írták ki. És emiatt tiltotta be a nyugat-afrikai ország kormánya, pedig már a jubileumi, harmadik bajnokság lett volna. Idén viszont akkora volt a felháborodás a helyi érdekű közösségi médiában, és a különféle nőszervezetek felől, hogy az ország vezetése kénytelen volt megálljt parancsolni a nagysegg-versenynek. Most már csak azt nem tudom, mennyire PC azon vihogni, hogy a képen szereplő hölgyek hogyan néznének ki a szintén a képen szereplő nyeremény-motorbicikli nyergében.

    (via Reuters)

  • Hősünket úgy hívják, Shakirudeen Adewale Alade, a tavalyi Britain's got talent-szezonban rémisztgette az angol közönséget legutóbb, most pedig a YouTube-on tör újabb babérokra. De mi a fenéből lehetnek az ízületei?

  • Az Apple mérnökei olyan újításon dolgoznak, ami ha a telefonokba kerül, többé nem éri majd meg ellopni azokat, ugyanis a készülékek segítenek majd saját tolvajuk elkapásában. 

    Az augusztus 25-én bejegyzett szabadalom szerint a gyártó tervei közt szerepel egy biometrikus azonosításra is képes szoftver kifejlesztése, amelyet az eredeti tulajdonos a távolból irányíthatna, ha ellopják az iPhone-ját. A telefon levenné a tolvaj ujjlenyomatát, képeket, vagy akár videókat, hangfelvételeket készítene róla, és térbeli koordinátáival együtt továbbítaná az eredeti tulajnak. Az így gyűjtött adatok egy meghatározott idő után törlődnének.

    A cég szerint a technológia nagyon hasznos lenne az elveszett vagy ellopott telefonok felkutatásában. Viszont az is biztos, hogy alkalmazása aggályos lehet személyes adatok védelme szempontjából, így ki tudja, lesz-e belőle valami a gyakorlatban.

    (Quartz )

  • Zamárdiban éjszaka lekapcsoltak a rendőrök egy kiskunhalasi férfit, aki szerintük kábítószergyanús anyagok vásárolt valakitől a fesztivál beléptető rendszerénél. A zsebében egy tasakban 7 tablettát találtak, és a másik férfitól is előkerült még 10 tabletta. Ezután már házkutatás is volt, ahonnan ugyancsak nem üres kézzel távoztak a rendőrök.

    20162708195506
    Fotó: Police.hu

    A kapitányságon mindkét férfinál bejelzett a kábítószer gyorsteszt. A 32 éves, kiskunhalasi T. B. Tamás és a badacsonytomaji, 30 éves K. Károly szabadlábon védekezhet. (police.hu)

  • Közös gyászszertartással búcsúztatták a szerdai földrengés áldozatait az olaszországi Ascoli Piceno nevű kisvárosban. 35 embert ravataloztak fel a helyi sportcsarnokban Matteo Renzi miniszterelnök részvételével.

    A megemlékezésről felvétel is készült, ami megörökítette a megható pillanatot, amikor egy spániel halott gazdájának koporsója mellé telepszik. Beszámolók szerint a kutyát Flashnek hívják, és már korábban sem volt hajlandó elmozdulni a holttest mellől.

    A hét legszomorúbb videója

    A földrengésben elhunyt férfi 45 éves volt, feleségével és kutyájával éppen nyaralt a környéken, amikor a földrengés következtében rájuk omlott a szállásuk. Az asszony és kutya túlélték a tragédiát.

    (Independent)

  • Az állatvédők legalábbis erre gyanakodnak az osztrák Frauenkirchenben, miután két év alatt 52 macska tűnt el a környékről, és azokon az állatokon, amelyek előkerültek, kínzás nyomait fedezték fel. Az eltűnt macskák többségének, nagyjából 40-nek volt gazdája.

    6 esetben törött lábbal tértek haza, és az állatorvosok véleménye az volt, hogy a törést ütlegelés okozta, nem verekedés más macskával vagy mondjuk gázolás. Két macskán csapda okozta sérülések voltak, egy harmadikat valaki összevagdosott. A helyiek attól tartanak, hogy az eltűnt macskák egy részét megölhették, bár bizonyék erre még nincs. Egyelőre még egyetlen macskatulajdonos sem fordult a rendőrséghez, valószínűleg azért nem, mert félnek, nehogy célponttá váljanak. Az állatvédők viszont feljelentést tettek.

    (The Local)

  • Győr, Dunaújváros, Pécs, Tatabánya, Kaposvár, REAC, Csepel, III. Kerület, Veszprém, Salgótarján, Komló.

    Akár egy külön bajnokságot lehetne rendezni azokkal a csapatokkal, akik az elmúlt években, évtizedekben az NB I.-ben játszottak, de mára az NB III.-ba merültek, és a többségnek nincs is sok esélye rá, hogy újra az első osztályban találja magát. Jó részük a szocialista nagyipar hanyatlásával szállt alá, de bőven vannak új lecsúszók is.

    Az NB III. keleti csoportjában a Salgótarján az 5., a REAC a 11. Most éppen egymás ellen játszottak, és a REAC otthonában (villanyfényes meccsen!) 3-0-ra nyert a Salgótarján.

    A középcsoportban a Pécs a második ugyan, de épp most zakózott otthon a Szigetszentmiklós ellen. A 2000-es bajnok Dunaújváros (jó, ennek a csapatnak már semmi köze a Dunaferrhez) a 7., a Komló a 18., vagyis utolsó.

    Nyugaton van a legtöbb volt NB I.-es, hat! A Kaposvár második, bár szombaton odahaza nem bírt a Csornával. A III. kerület az 5., a négyszeres bajnok Győr a 7. (vereség otthon az Érdtől), a Csepel a 8., az olasz szerencselovagok alatt nyögő Tatabánya a 10., a Veszprém (Rugovics Vendelre emlékeznek még?) a 14.

    Eközben NB I.-es a Gyirmót, a Mezőkövesd, az NB II. dobogója pedig így néz ki: Balmazújváros, Kisvárda, Csákvár. Az más kérdés, hogy a Tállai-féle Mezőkövesd vagy a Seszták-féle Kisvárda sikerére az egész ország adófizetői büszkék lehetnek, nem beszélve az NB I.-ből tavasszal kipottyant, és azóta is gyöngélkedő Felcsútról.

    clk
    Fotó: Tállai András országgyűlési képviselő, a Mezőkövesdi Sportegyesület és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
  • A nudisták rémálma esett meg egy férfival, aki meztelenül úszott a Kaisersee nevű bajorországi tóban a múlt hét végén. Mikor furcsa rándulást érzett pénisze környékén, először azt hitte, csak a vízinövények csavarodtak rá, de lenézve észlelte, hogy sokkal komolyabb a baj: legérzékenyebb testrésze egy pecás horgára akadt. 

    A szerencsétlenül járt nudista kiabálni kezdett a parton álló horgásznak, hogy ne próbálja kihúzni a horgot a vízből, de ekkor már annyira beleakadt, hogy képtelen volt  magának eltávolítani. A partra mászva a horgász zsebkésével elvágták a damilt, a fürdőző pedig hazabiciklizett, majd elkocsikázott a legközelebbi kórházba a horoggal a lába között, ahol megszabadították a nemkívánatos piercingtől.

    Állítólag a beavatkozás közben a doktor sehogy sem tudta letörölni a vigyort az arcáról, de ezért valószínűleg senki sem tudná őszintén hibáztatni. 

    (The Local)

  • Vannak megbízható dolgok, amikre mindig lehet számítani: az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt ma is torlódik a forgalom a hegyeshalmi határátlépési pont közelében. A police.hu szerint fél 12-kor már 6 kilométeres volt a sor az M1-esen. Friss infók a várakozás hosszáról itt>>>

  • 14040102 1058728714181100 2885983379644483546 n
    Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

    Pénteken és szombaton rendezték Békés megyében, Orosháza-Gyopárosfürdőn és a város főterén a TFA (Toughest Firefighter Alive) nevű nemzetközi tűzoltó sportbajnokságot. A magyar tűzoltók osztrák, horvát, lengyel, román és szlovák kollégáikkal versenyeztek. Két nap alatt tizenkét versenyszámban kellett teljesíteni, például teljes bevetési védőruhában átmászni egy 3 méter magas palánkon, vagy 15 kilós ballonokat cipelni 20 méteren keresztül.

    14067467 1058728720847766 5184787627596297053 n
    Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
    • A negyven év felettieknél a Zala megyei Ugranyecz Miklós tű. főtörzsőrmester futotta a legjobb időt.
    • A magyar abszolút győztes a Somogy megyei Horváth Dániel tű. törzsőrmester lett.

    A katasztrófavédelem részletes beszámolóját, rengeteg képpel, itt találják. 

  • Egy lépést sem tud tenni lesifotósok nélkül Kanye West és Kim Kardashian. Régebben ebből volt is pár botrány, azonban az egyik paparazzo friss Instagram-posztja szerint Kanye már feladta, hogy védje a magánéletét, és inkább ajándékozott pár saját márkás cipőt az őt állandóan üldöző fotósnak.