új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Geezer Butler basszusgitáros azt nyilatkozta a Classic Rock magazinnak, hogy a zenekar második lemezfelvételének végén tartottak, és már-már készen is voltak az eredetileg War Pigs című albummal, amikor Tony Iommi, a zenekar gitárosa mutatta nekik a riffet.  

    Egy nóta még hiányzott a lemezről, mire Tony elkezdett tolni egy egyszerű riffet. Ránéztem Ozzyra, és szinte egyszerre mondtuk, hogy ez tök olyan, mint a Led Zeppelin, a Communication Breakdown nyúlása.  

    Ebből lett egy nagy vita, de a zenekarvezető Iommi meggyőzte őket arról, hogy jó lesz ez, nyugi. És milyen igaza lett, a Paranoid a legismertebb Sabbath-nóta azóta is. Bill Ward dobos így emlékezett vissza ugyanerre:  

    Tony fél kettőkor mutatta meg a riffet, kettőre fel volt véve a nóta énekkel, dobbal, mindennel. A lemezre is az első felvétel került.  

  • Ha esetleg nem volt még esélye elcsípni a Budapesten forgató Harrison Fordot egy közös fotóra, akkor itt egy újabb, ezúttal szervezett lehetőség. Az Omaze egy adománygyűjtő oldal, ami már évek óta működik együtt a legnagyobb sztárokkal, hogy fontos ügyeknek kalapozzon pénzt. A különböző kampányok általában arról szólnak, hogy minimum 10 dollárt kell felajánlani és akkor az adakozók közül egy szerencsés nyertes személyesen találkozhat az akcióban éppen résztvevő sztárral valamilyen menő helyen.

    Aki tehát ezen az oldalon keresztül felajánl 10 dollárt, annak van esélye Budapesten meglátogatni a Szrányas fejvadász 2 forgatását, fotózkodni és beszélgetni Ryan Goslinggal és Harrison Forddal és pluszban még egy közös étkezés is benn van Ryan Goslinggal. Ha nagyobb esélyt akar valaki a győzelemre, akkor 10 dollár helyett adakozhat 50-et, de akár 10 000 dollárt is költhet erre a nemes ügyre, ami nagyobb nyerési esélyek mellett még egy dedikált Harrison Ford plakát is jár.

    Aki Ben Affleck vagy Matt Damon rajongó, annak sem kell csüggednie, a két sztár is részt vesz egy akcióban, ott ugyanezek a feltételek, a nyeremény viszont az, hogy a két sztárral, illetve az NFL-ben játszó Tom Brady-vel lehet pizzázni meg sörözni Bostonban.

  • Iggy már nagyon rég bejelentette, hogy aktképhez fog modellt állni, most végre megszülettek a művek, 22 művésznek adatott meg a lehetőség. Novembertől a Brooklyn Museum-ban lesznek láthatóak az skiccek.

    A dologban semmi feltűnősködési vágy nincs, legalábbis ezt állítja az énekes. Az Entertainment Weekly-nek adott interjúban azt mondja, nem a meztelenkedés volt a lényeg, a projekt dokumentálni hivatott

    azt, ami megmaradt belőlem.

    A sztár a képek alapján picit gyűrött, picit öreg, de azért a miénk. Szépségének titka pedig továbbra is:

  • Sosem gondoltam, hogy a magyar népmese stáblistája okozhat meglepetést, erre pont a magyar népmese napja előtt vettem észre, hogy bizony de.

    A rigófüttyből kivirágzó matyóhímzések között ugyanis nem más neve kerekedett ki, mint Gattyán Györgyé. Na jó, nem Szabó Gyula helyett, hanem koproducerként, de a pornóból milliárdossá lett vállalkozó neve itt mégis váratlan. 

    Bár, ha jobban belegondolok, a sorozattól nem is áll messze a pajzánkodás, itt van például ez a mese, aminek még nem is Gattyán volt a producere. Talán épp ezt látva csapott a fejére, hogy igazán csorgathatna egy kis pénzt az utánozhatatlan mesesorozatra. Ebben a mesében a királylány táncoló malacokért cserébe vetkőzik egy gyereknek, aki aztán a titkok birtokában megszerzi majd a lány kezét is. Ehhez már csak ellenfelét kell legyőznie, akit vele együtt fektettek be a királylány ágyába.

  • Valamiért rettentően népszerű lett az elmúlt években a frissen megjelent telefonok legkülönfélébb módszerekkel történő tesztelése. Kalapácstól elkezdve a folyékony nitrogénig nagyjából minden volt már, a dolog pedig általában szegény készülék totális megsemmisülésével jár.

    Ezt a hullámot lovagolja meg a TechRax új videója, amelyben egy iPhone 7 Plus töréstesztét láthatjuk

    a Burdzs Kalifa tetejéről.

     A világ legmagasabb épületeként számon tartott, 828 méteres felhőkarcoló természetesen túl magasnak bizonyult ahhoz, hogy az iPhone túlélje a zuhanást, a telefon annyira összetört, hogy még az iCloud trackerével sem találták meg.

    Ha  kíváncsi az iPhone röptére, itt megnézheti:

  • Szóval röviden arról, hogyan is jutunk el eddig a képig a South Park 20. évadának 3. részében:

    Fotó: South Park

    Az új évad egyik fontos szereplője egy netes troll, aki legújabban egy mellrákalapítványt népszerűsítő sportolónőt (a képen jobbra) pécézett ki magának. A nőt elhívják egy beszélgetős műsorba, ahol elkezdik felolvasni az őt támogató kommenteket. Csakhogy a kommenteket is a troll írta, a támogató szövegek alatt pedig újra találomra választott országok kamu orvosaival alázza meg újra a mellrákalapítványt. A műsorvezető viszont lazán beolvassa a magyar egyetemen dolgozó Dr. Courtsier Boobsoff nevét - ez nagyjából annyira vicces, mintha Nagy Mellindaként írnának le egy nevet. Csak kár, hogy a fenti név egy kicsit sem hangzik magyarosan.

    Szóval így kerültünk bele.

  • Az idei mentőkutya világbajnokságot Olaszországban, Caselette városában rendezték meg.

    csupi
    Fotó: BM Katasztrófavédelem

    Csapatversenyben hazánk a II. helyezést érte el. A dobogós csapat tagja volt Leczki Sarolta tűzoltó főtörzszászlós, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Keresőkutyás Szolgálatának vezetője - közölte a katasztrófavédelem. Nézze meg a többi képet a Facebookjukon:

    A XXII. Mentőkutya Világbajnokságon huszonnégy ország több mint hatvan csapata mérte össze tudását. Fegyelmező és ügyességi feladatok mellett három kategóriában versenyeztek a négylábúak: nyomkövetés, területkutatás, romkutatás. 

    Magyarországot a következő csapatok képviselték:

    Mancs a Kézben Egyesület (Közép-pesti Mentőcsoport tagszervezet)

    Zachár Erzsébet - McAfee

    Vida Zsuzsanna- Neo

    Pinkóczi Diána - Mangó

    Kutyákkal az Életért Alapítvány

    Leczki Sarolta - Bosco

    Belényi Bea - Zen

    Arató Péter - Bindy

    S.O.S. Mentőkutyás Egyesület

    Gáspár Ildikó - Szuszó

    Szemes Zsuzsa - Cindy

    Kröpfl Erzsébet - Gamin

    Szalánczi Gábor - Roger

    Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

    Balázs László - Symba

  • Péntek délután a Budapest Poster Gallery tart árverést, a hangsúly a régi filmplakátokon lesz. Egy-egy plakát ára 10 ezer felett indul, a különlegesebbek még többről, de önmagában a licitálást vagy a képeket nézegetni is jó szórakozás. Itt lehet végigböngészni a plakátokat, itt pedig minden információt a ma délutáni aukcióról.

    Kép: Budapest Poster Gallery
  • Daan Roosegaarde holland képzőművész légszűrű tornyot tervezett Pekingbe, ahol az év nagy részében olyan elviselhetetlen a levegő, hogy utcára sem lehet menni. Smog Free Tower (Szmogmentes torony) című, hét méter magas légszűrő berendezése Peking ipari negyedében helyezték működésbe ma. Roosegaarde szerint a berendezés óránként harmincezer köbméter levegőt tisztít meg a szmogrészecskéktől.

  • A sikeres mentőakciók mindig megmelengetik az ember szívét, de ha mindezt egy koalamama hajtja végre, attól már tényleg biztos jobb lesz az ember napja.

    A koala és kicsinye éppen a viharos időjárás miatt menekültek Ausztráliában, mikor egy kerítés útjukat állta. A nagyobb állat könnyedén vette az akadályt, a kölyök azonban fennragadt a kerítés tetején és kétségbeesetten nyüszögött. Anyja azon nyomban vissza is ment érte, a kis koala pedig így már könnyűszerrel átjutott a túloldalra. 

    Az esetet videóra is vették, itt megnézhető:

    Itt a hét legaranyosabb mentőakciója
  • c64

    Igen, ez pont az, aminek látszik: egy máig működő C64-es, egy lengyelországi autószerelő műhelyben üzemel 25 éve folyamatosan (!!!). 1 megahertzes processzor, 64 kilobájt memória, hát kinek kell ennél több? A Commodore USA Facebook-oldalán tűnt fel a fotó, de eredetileg egy lengyel retrórajongó közösség oldaláról való. Akárhogy is, most adunk 5 percet párás szemmel visszaemlékezni a békebeli nyolcvanas évekre, amikor a Junoszty tévére kötött C64 jelentette minden tizenéves számára a szórakoztató számítástechnika csúcsát.

  • Szerda este volt szerencsém megfordulni a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren, ahol valószínűleg a világ egyik legkomolyabb biztonsági procedúráján kénytelen keresztülmenni a szerencsétlen utas.

    Mindez természetesen csigalassú működést eredményez, a külföldi turisták enerváltan vánszorognak az alsó hangon 3 órás kaland alatt. A helyiek egy része viszont megtalálta a legjobb módszert az idő elütésére, előkapták a hangszereiket, és nekiálltak bulizni a beszállókapuknál, ami eléggé feldobta a hangulatot: 

  • h
    Fotó: Brandon Li / unscripted.com

    Hazarepülő módba kapcsolt a lemerülő drón, a gazdája pedig lefelé fordította a kameráját repülés közben, hogy végigvideózza az ereszkedést. 

    Otthon lehúzta róla a nyersanyagot, és ott volt a naplementés képek között ez a pár is, akik ki tudja, mit csináltak a tetőn, miközben a drón elrepült felettük.

    Romantikus történet, mi? Az operatőr azóta minden lehetséges helyen keresi a párt, hogy felvehesse velük a kapcsolatot.

    (a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a srác honlapja amúgy tele van eljegyzési videókkal, szóval ez a véletlen simán lehet ügyesen kitervelt reklám is)

  • Tök jogosan, elég tré lett. Igaz, nem olyan szar, mint a Suicide Squad vagy a Függetlenség napja 2 vagy éppen a Batman vs. Superman, de ettől még jónak nem nevezhetjük.

  • A TIME képszerkesztői felkutattak néhány helyi fotóst Szíriában, akiknek képei hétről hétre bejárják a világot valamelyik nagyobb hírügynökségen keresztül, és arra kérték őket, hogy mutassák meg azt az egy képet, ami a legnagyobb hatással volt rájuk.

    A válogatás tele van halottakkal, vérrel és szenvedéssel (18), de hát, na, Szíriában 5 éve komoly polgárháború dúl. A fenti fotót készítő Delil Szulejmán például arról mesélt a magazinnak, hogy fél órát állt a nő előtt, aki a bombamerényletben elhunyt bátyját siratta, mert egyszerűen nem tudta levenni róla a szemét.

    Itt tudják megnézni a teljes anyagot.

  • Reggel megkérdeztük olvasóinkat, hogy melyik párt képviselője mondhatta azt a menekültekről, hogy "nem szeretném, ha kigyúrt afrikaiak, muszlimok, bárkik becsengetnének a választóimhoz, helyet követelve".

    11 óra van, úgyhogy ígéretünkhöz híven eláruljuk a megoldást, nem a szavazáson az első három helyet megszerző Jobbik, KDNP vagy a Fidesz politikusa volt; hanem az:

    MSZP-é.

    Egészen pontosan a szocialisták miskolci önkormányzati képviselője, Fodor Zoltán követte el a mai Magyar Időkben.

    fodor zoltan
    Fotó: miskolc.hu

    Ha rosszul szavazott és ezen most nagyon meglepődött, akkor ajánljuk figyelmébe cikkünket, amiből kiderül, hogy a párt a Fidesz álellenzékévé vált.

    Frissítés: Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke az Eszon.hu cikke szerint azt mondta, hogy a Magyar Idők kiforgatta Fodor szavait, azt eredeti szövegkörnyezetükből kiemelve tudatosan félreértelmezték. 

  • Rögtön a legelején szeretném leszögezni, hogy nagy öröm látni a 40-es években épült óbudai Árpád Gimnázium lecserélt nyílászáróit, amelyek a III. kerületi önkormányzat és a magyar kormány összefogása nélkül nem kerülhettek volna a helyükre. 

    14468451 10155231534228776 7411471777216185395 o
    Fotó: Varga Mihály / Facebook

    Ugyanakkor a nemzetgazdasági miniszter Facebook-oldalára feltöltött képeket nézegetve bármennyire is megfeszültem, képtelen voltam nem arra gondolni, mennyire nevetséges, hogy a kormány Gazdasági Kabinetjének vezetője ilyen filléres beruházások átadóján (is) pózol, mintha valami nagy dolog történt volna. 

    Persze, az iskolások bizonyára örülnek a nyílászáróknak, és az is elvitathatatlan, hogy a korszerű nyílászárók sokkal hatékonyabbak, mint a kormány eddig bevezetett rezsicsökkentései, de amikor Varga Mihály azt írja Facebookon, hogy

    Óbuda-Békásmegyer önkormányzata és a magyar kormány közös támogatása tette lehetővé

    a nyílászárók megújítását, akkor annak mégis olyan hangulata van, mint ennek a képnek is: 

    14500352 10155231534703776 914396822475652269 o
    Fotó: Varga Mihály / Facebook

    Igazi hamisítatlan "kedves gyerekek, köszönjétek meg a polgármester és miniszter bácsiknak, hogy lecserélték a hetven éves nyílászárókat, így végre nincs olyan hideg az osztályteremben, nem fűtjük feleslegesen az utcát, mindannyiunk, az egész ország közös sikere ez" hangulat. 

  • Na jó, lehet, hogy ez már csak azért is könnyen teljesíthető ígéret, mert eddig sose hallott még csirkét zongorázni. De a Chicken Sonata nem csak ebben a szűk kategóriában állja meg a helyét, valóban magvas alkotás:

    Ha csipkelődni akarunk, azért meg lehetne jegyezni, hogy az emberi közreműködés se kutya. De hát Patrick se kutya, hanem csirke, és tényleg hozzáteszi a magáét.

    A Patrick alá játszó Igorrr további videóiból ide kattintva lehet szemezgetni.

  • Egy jól megtermett grizzly-medve látogatta meg az Elk House Farmot Kanadában, miközben élelem után kutatott. A farmot védő kutya megpróbálta elkergetni, de mivel a medve rá se hederített, így végül feladta:

    Nagy medve és a kis kutya

    A kanadai hatóságok már jelezték, hogy a tél közeledtével egyre több élelmet kereső medvére lehet számítani, különösen a hidegebb területeken. 

  • Nem is olyan rég írtunk az Urbanistán arról, hogy lebontanak három régi házat a Kőfaragó utcában. Ez egyikük helyére épülő társasház látványtervei már fel is bukkantak egy lakáshirdetésben, ugyanis már árulják is a kecókat.

    További látványtervekért kattintson a képre!
    További látványtervekért kattintson a képre!

    Hát nem ezért fogja megkapni a Pritzker-díjat a tervezője az biztos, de azért ne legyünk igazságtalanok: az utcaképnek kifejezetten jót tesz majd az új ház. A helyén ugyanis egy földszintes műhely volt, mely a fénykorában kocsmaként üzemelt (nem véletlenül írtuk, hogy a három bontandó épület közül talán ez fog legkevésbé hiányozni).

    A két utcára (Kőfaragó és Bródy) néző telket persze egy gálánsabb önkormányzat akár kis parkként is hasznosíthatta volna, de a Palotanegyed remélhetőleg így is gazdagabb lesz egy élhető társasházzal, amely legalább magasságában illeszkedik az utcaképhez (már amennyire tud).

    A telekről bővebben ebben a cikkben, a két utcára néző homlokzat képei a hirdetésben vagy a projekt honlapján. (Kösz a tippet Bálint!)

  • A kínai állami pandatenyészetben történt az eset, amikor megpróbálták kiállítani a kis pandabocsokat, az egyikük viszont a pódiumról dobott egy szép nagy fejest.

    A csengtui pandatenyészeti kutatóközpontban idén eddig 23 panda született, ezzel akartak dicsekedni, amikor a katasztrófa bekövetkezett. Ez amúgy valóban szép teljesítmény, mert a fogságban tartott pandákat elég nehéz rávenni a szaporodásra.

    Olyannyira, hogy Csengtuban például forgattak és az állatokkal nézettek pandapornót is, hátha az beindítja őket; de olyan is volt, hogy nemes egyszerűséggel bottal noszogatták őket, hogy ugyan, pározzanak már.

    (Telegraph)

  • Az illető politikustól származó idézet így folytatódik:

    A fészekrakókat már kihevertük, nem leszünk sáskák prédái. Fegyvert kell adni a kezükbe, visszaküldeni őket, menjenek harcolni a hazájukért! Annak, aki nem védi a szülőföldjét, és dolgozni sem akar, nincs helye itt.

    És akkor jöjjön a szavazás:

    Szerintem ezt ... politikus mondja

    Nyomják a gombot bőszen, a megoldást 11 órakor eláruljuk.

  • A kormány hónapok óta folytat többszörösen jogsértő, hamis állításokkal tarkított, félelemkeltő, uszító kampányt a vasárnapi népszavazás sikeressége érdekében. Két hónap alatt sikeresen tette szinonimává több millió ember fejében a menekült és a terrorista szavakat, a felszított gyűlöletnek a kiheverése azonban már valószínűleg nem két hónap lesz.

    Mindezt egy olyan népszavazásért, amely jogi értelemben tökéletesen felesleges, annak jogi következményei nem lesznek. Ráadásul a komplett magyar kormányba sült bele a némaság, amikor azt kellett volna elmondaniuk, hogy mi lesz október 3-án.

    Egyedül Orbán az, aki három nappal a népszavazás előtt előrevetíti: mindegy, hogy az érvényes lesz, vagy nem, a sok NEM szavazat már pont elég, hogy úgy érezze, fel van hatalmazva. Majd megtudjuk, mire.

    Addig is nézze meg, ahogy Orbán Viktor az egész magyar nemzetnek üzen a vasárnapi népszavazás elé, 2002-ből, Bethlen István szavaival:

    Gyűlöletből megélhet egy kormány, de a nemzet csak szeretetből élhet.

    Hallgassunk tehát mindannyian Orbán Viktorra, fontos, igaz gondolat ez, amit bátran választhatunk zsinórmértéknek:

  • Meglepő módon nem Amerikából, hanem Észak-Írországból indult ki a vicc, legalábbis egy belfasti bár ajánlata volt a Mashable kutatása szerint az első, ahol feltűnt (azóta már egy csomó helyen kapható). A hozzávalók:

    • szigorúan fehér kenyér
    • telenyomva boloney szalámival
    • orosz szósz
    • icipici uborka

    Oké, a szalámis résznél nem egyértelmű a poén: a boloney vagy baloney egyrészt azt jelenti, hülyeség, másrészt szlengkifejezés az olcsó bologna szalámira, ami kb. olyan, mint a mi párizsink.

    Jó étvágyat!

    trump szendvics.png
  • Egy olvasónk dokumentálta, hogy kiürítették a Stadionok buszmegállót, és a sárga buszok helyére a Terrorelhárító Központ páncélosai parkoltak. Az akcióról persze semmit nem tudni, de a látványról természetesen kinek ne jutott volna eszébe a terézvárosi robbantó utáni hajtóvadászat? Írtam is a TEK sajtósainak, remélem valaki ott is éjszakázik!

    A TEK pénteken délelőtt válaszolt a kérdéseinkre:

    - Tényleg kiürítették a pályaudvart?
    -Igen

    - Milyen üggyel kapcsolatban?
    -A TEK az éves kiképzési tervében rögzített feladatokat hajtja végre, jelen esetben együttműködve a Volán-al és  BKK-val.

    - Van köze ennek a terézvárosi robbantáshoz?
    - Nem, nincs köze a terézvárosi robbantáshoz.