új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hogy tradicionális gyógyszert főzzön belőlük. Az ejiao (阿胶) megfázástól álmatlanságig mindenfélére jó, fűszeres íze van. Gumis állagúra állítják össze zselatinnal, amit állatcsontból főznek ki. A zselatin egyébként nem csak az ázsiai piacra kell, mi is rendszeresen esszük, többek között a gumicukor fő összetevője.

    Sajnos az elmúlt húsz évben majdnem felére csökkent a kínai szamárpopuláció, ezért fokozták a szamárimportot, mégpedig Afrikából. Itt viszont sorra tiltják be az államok az igavonók exportját, mert az óriási kínai kereslet miatt akár el is fogyhatnak.

    (CNN)

  • Furcsa látvány fogadta a világ egyik legforgalmasabb repülőterén, a Heathrow-n közlekedő embereket: a kettes terminált tiltakozók szállták meg, akik a földre feküdve akadályozzák a nem tiltakozókat.

    A tiltakozók az amúgy sem kis reptér további bővítése miatt mérgesek. A főszervezők szerint az ilyen megmozdulások maradtak meg esélynek az újabb kifutópálya, és úgy általában a további bővítés ellen.

    A Reclaim the Power ("Szerezzük vissza a hatalmat") elnevezésű mozgalom szerint egy még a mostaninál is nagyobb méretű és forgalmú Heathrow tovább pusztítaná a környezetet, rontaná a levegő minőségét és ártana a környéken élőknek.

  • Kollégánk szombat délután 5-kor végzett az ügyeletével, és ment a parkolóba az autójához, amikor ezt a klasszikus, A4-esre nyomtatott verset találta a hátsó szélvédőjén. Csak az övén.

  • Készült a Twin Peaks folytatása, a kilencrészesre ígért folytatást, ahogyan az eredeti, 1991-es sorozatot, David Lynch rendezi, és várhatóan 2017-re készül el. A szereplőlistát is tudjuk már: Monica Bellucci, Michael Cera, Laura Dern, Sky Ferreira, Ernie Hudson, Jennifer Jason Leigh, Ashley Judd, Trent Reznor, Tim Roth, Amanda Seyfried, Jessica Szhor, Eddie Vedder, Naomi Watts. 

    És most itt van egy ízelítő is hozzá, amiben Angelo Badalamenti zeneszerző zongorázik, egészen hátborzongatóan, miközben megjelenik egy fotó Laura Palmer-ről. 

    Twin Peaks Composer Angelo Badalamenti Tease SHOWTIME Series (2017)
  • Igen, ez egy 2013-as videó, de a számláló alapján még nem sokan látták, hogy mit is jelent a videó főszereplőjének, egy corginak az, hogy a körhintán futhat. Nagyjából mindent a világon.

  • A népszavazás előtti napon végül az Instagramra is tolt nemekre buzdító hirdetést a kormány, a reakció azonban minden más fórumtól különbözött. 

    Screenshot 20161001-131650.png

    A mosolygós kormánypárti reklámarcok alatt ugyanis 100 százalékos volt a kormánypropagandát elítélő kommentelők aránya.

    Volt, akik a menekültek melletti szolidaritásra, volt, aki az értelmetlen szavazás kampányára elköltött milliárdokra hívta fel a figyelmet, és sokan jelezték, hogy nem mennek el szavazni, vagy kétikszes érvénytelen szavazatot adnak le.

    Screenshot 20161001-132711.png

    Délután fél kettőkor a poszt azt az érzetet keltette, hogy a Fidesz politikájának kritikusai ezen a platformon alakítottak ki maguknak hídfőállást. Kattintsa végig a screen shotokat, hogy lássa, a kormánypárt hívei még nem fedezték fel maguknak ezt a forradalmi felületet.

  • Egyik rendőr súlyosan, másik életveszélyesen sebesült meg az egy héttel ezelőtti Teréz körúti robbantásban, azóta elhagyták az intenzív osztályt, és most még Pintér Sándor belügyminiszter és Orbán Viktor miniszterelnök is meglátogatták őket.

    (police.hu)

  • Van a Maps on the Web nevű tumblr, ahol egész érdekes felosztások alapján nézegethetünk térképeket, pl. a bordó Ladák népszerűségi eloszlása Kelet-Európában, vagy hogy melyik amerikai államban nézték meg legtöbbször a Halálos fegyver 3-at.

    De most az európai nyelvcsaládokat mutatták be egy leegyszerűsített formában, ahol a közepén egyedül árválkodik Magyarország, az ugor nyelvcsaláddal - és külön vannak jelölve a finnek, miközben egész Délnyugat-Európát elintézik egyetlen nyelvcsaláddal, szóval ez egy melengető érzés lehet minden finnugor nyelvrokonság-tagadónak.

    Kép: Maps on the Web
  • És megint kicsit jobb jött ki egyszerre mindkét oldalon. Most szerintük tavaly 3,1 százalékot nőttünk, alacsonyabb, 1,6 százalékos hiány mellett. Még ez is csak előzetes becslés, csak egyre jobb, aminek némileg örülhetünk. A valóság ettől nem változott meg visszamenőleg, senki nem lesz gazdagabb, csak most remélhetőleg pontosabban címkézték fel a KSH munkatársai a GDP-hez tartozó jellemzőinket. 

  • Október 2-án kezdődik a zsidó újév, a Rós hásáná. Az ünnep alkalmából végre újra fellép az Aurórában a legjobb magyar klezmer együttes, a Hagesher.

    A Schönberger Ádám, Vázsonyi János, Lamm Dávid és Magyar Bori nevével fémjelzett zenekar a klezmer ihletettségű dalokba reggaet, jazzt, balkáni dallamokat, sőt még hip hop elemeket is belesző, úgyhogy aki ma táncolni akar, a legjobban teszi, ha oda megy.

    Hagesher együttes: Mazel Tov
  • Mindig meglep, mikor Nápolyban 8-9 éves kisfiúkat és kislányokat látok pöfögő roncsokon száguldozni, akik ráadásul robogózás közben félkézzel vagy a telefonjukat babrálják, vagy sminkelik magukat. De nem csoda, hiszen hintaló helyett ilyen klassz, kartonból készült hintarobogón szocializálódhatnak:

  • Vigyázat, harapós kutya!

    Amikor egy kapun ezt a feliratot látjuk, azonnal habzó szájú, vicsorgó, ugató- és harapógépek jelennek meg lelki szemeink előtt. Ehhez képes a valóság legtöbbször bizony kiábrándító nekünk, félni és rettegni szerető embereknek. A Boredpanda válogatása tökéletesen bemutatja, hogy a legtöbb esetben maximum azért kell tartanunk az ebtől ott, a kerítés túloldalán, mert halálra nyalogat minket, vagy éppen végelgyengülésig kell vakargatni a hasát, vagy dobálni neki a frizbit. Vagy még attól sem:

  • GettyImages-453315088
    Fotó: Albert L. Ortega / Getty Images Hungary

    A nagy-britanniai The Prop Store elárverezett néhány hollywoodi jelmezt és kelléket, és pár holmi olyan árakon kelt el, hogy attól még az ő álluk is leesett. Christian Bale Batman-jelmezéért, amit A sötét lovagban és A sötét lovag - Felemelkedésben viselt, 192 ezer fontot, azaz 68,7 millió forintot fizetett egy lelkes gyűjtő, és ebben még nincs benne a szállítás ára, ami egy ilyen darab esetében azért valószínűleg kicsit több, mint pár postai bélyeg. Bale, vagyis Batman motorja a filmből 312 ezer fontért kelt el (111,7 millió forint), amihoz képest a főgonosz Bane jelmezéért kifizetett 96 ezer font (34,4 millió forint) szinte röhejesen aprócska összeg.

    A bolt szerint ugyanakkor a világrekordot az eredeti, 1977-es Star Wars-filmben viselt TIE-vadászgépvezető sisakért kifizetett 210 ezer font (75,2 millió forint) jelenti. Érdekesség, hogy bár azt lehetne hinni, a Csillagok háborúja mindent visz, a film forgatásán használt csapó "csak" 33 ezer fontért (11,8 millió forint) kelt el, míg a Cápa forgatásáról való darab 84 ezerért (30 millió forint). Az aukción a bolt mindenesetre brutálisan nagy, másfél millió fontos (537 millió forint) bevételre tett szert.

  • Nemcsak hogy megnyertük az olimpiát, az ÖSSZESET, már a szinte kezünkben, pontosabban a fenekünk alatt a 2024-es olimpiai rendezés is. A Blikk azt is tudja, hogy a bringás futamok Simicska Lajos, egykori Fidesz-közeli nagyvállalkozó és pénzember háza előtt zajlanak majd.

    Ugyanis a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön egy rakat lehetséges helyszínt módosított, és ezek egyike pedig Simicska a lap szerint madárcsicsergéses budai házát is érinti. A terepkerékpár-versenyek zajlanak majd itt. Ha egyáltalán. Mindenesetre a lap úgy tudja, Simicska nem örül, hogy gigaparkoló, kiszolgálóépületek, szervizutak fogják fel a napsütést.

  • Október elsején este 6 és hajnali 1 között 700 múzeum és kulturális központ tart nyitva az ORF Lange Nacht keretében, ami az itthoni Múzeumok Éjszakája testvére.

    ORF-LNDM-Credit-ORF-HansLeitner-1000x600
    Fotó: vienna-insight

    17. alkalommal rendezik meg a késői múzeumozást, ugyanúgy mint nálunk, egyetlen jeggyel bejárható az összes helyszín, program és előadás. A jegy ára felnőtteknek 15, diákoknak, nyugdíjasoknak és fogyatékkal élőknek 12 euró, de 6 euróért már lehet regionális jegyet kapni. 12 év alatt ingyenes a belépés.

  • Nem lehet megunni:

  • A The Sun csinált egy szavazást, ahol azt kérdezték a női olvasóktól, mely kifejezéseket és jelzőket utálják a legjobban. Leginkább a madár, babe, baba, méhkirálynő nevek irritálják őket, de ki nem állhatják a hormonális, drámakirálynő, hercegnő, érzékeny, bonyolult, szexi kifejezéseket sem.