új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • "Ne aggódjatok, dolgozom egy albumon, addig is itt van valami" -  írta  Eminem a Twitterén ahová belinkelt egy csaknem nyolcperces felvételt.

    Eminem átkozottnak és zavarosnak nevezi friss dalában Donald Trumpot, aki "azt gondolja magáról, semmire sem kell válaszolnia senkinek". Csütörtöki cikkében a Rolling Stone magazin kiemelte, hogy Eminem Donald Trump számos követőjét, támogatóját sem kímélte "kampánybeszédében".

    Beszól Chuck Norris színésznek, megkérdőjelezi Robin Thicke énekes férfiasságát, de nagy pofont kap Edward Norton filmsztár is, aki Eminem szerint egy emelkedő legendából változott át hátrányára, utalva például Norton ecuadori találkozására az ottani, populistának tartott vezetéssel.

    Trump és Eminem nem mindig voltak ellenségek. 2004-ben Eminem partyt rendezett Encore című lemeze megjelenése és Shade 45 elnevezésű rádiócsatornája beindulása alkalmából, és a rendezvényen váratlanul megjelent Trump, aki magasztalta Eminemet.

  • Mindenre van tudományos magyarázat! Most éppen arra a fontos, minket is foglalkoztató kérdésre, hogy miért kellett mobilvécével kikövezni a Nyugati pályaudvar előtti biciklitárolót. 

    podm
    Fotó: Áron / Olvasónk



    A HVG megkeresésére érkezett a válasz, ami szerint: "Az utasforgalom számára biztosított közlekedési sávszélesség nem csökkenthető, a munkaterületet határoló kerítés sem helyezhető a falsíkhoz közelebb a munkálatok helyigénye, illetve a szükséges védőtávolságok miatt. A kényelmetlenségért kerékpáros utasaink türelmét és megértését kérjük. Szeretnénk tájékoztatni arról, hogy a pályaudvar túloldalán, az elővárosi vágányok melletti is található kerékpártároló"

  • Lassan úgy érezheti magát az újságíró Kósa Lajos sajtótájékoztatóin, mintha az egyetemen ülne és hallgatná a tanár előadását. A Fidesz frakcióvezetője már szinte rendszeresen ad szakmai útmutatást az újságíróknak és tévéseknek, a sajtótájékoztatókat megszakítva.

    Tegnap az alkotmánymódosítás volt napirenden, de volt egy riporter, aki szerette volna más témában is megkérdezni Kósát. Ez természetesen nem tetszett neki és szóvá is tette a sajtónak.

    Sajtóetikett alapjai Kósa Lajossal
  • Elég sok járművet küldtek már a Marsra az elmúlt években, a legtöbb egymástól viszonylag távol eső területeken szállt le. Ezeket a helyeket mutatja az ábra is. A Schiaparellinek az Opportunity közelében kellett volna leszállnia, utóbbi videóra is vette volna a leszállást, ha sikerült. De még nem tudni, sikerült-e.

    1gqxqrpd38sx.gif
  • Még egy augusztusi eset miatt keres a rendőrség egy férfit, akinek Joker-tetoválás van a bal vádliján, az egyik alkarjára pedig egy színes ábra van tetoválva.

    kep

    A Police.hu azt írja, hogy "a férfi 2016. augusztus 15-én 19 óra 45 perc körül Budapest X., Élessarok villamosmegállónál egy járókelőtől pénzt kért. A sértett a követelésnek nem tett eleget, ezért megfenyegette. A férfi ezután a sértettet arra kényszerítette, hogy élelmiszert vásároljon neki, majd miután megkapta az árut, elszaladt."

    A tetoválásokon kívül a  következőket lehet róla tudni:

    • 25-32 év körüli,
    • 170-175 centiméter magas,
    • vékony testalkatú,
    • haja rövid, körbe nyírt, zselézett.
  • Németh Balázs, a köztévé híradós műsorvezetője ma is nagyot ment az MTV-n. Németh volt az, aki két éve azzal került előtérbe, hogy a közmédia Híradójában más médiumokat kezdett kritizálni, mert azok szerinte elhallgatják a kormány sikereit.

    Most élő adásban a robbantás gyanúsítottjáról tudósító kollégáját kezdte el dicsérni: Németh elmondta az élőben bejelentkező riporternek, hogy bár sok netes portálon össze-vissza írtak mindent, de a ő végig nagyon pontosan jelentkezett be, hiteles információkkal.

    A riporter első válasza az volt, hogy most zavarba hozták.

    Ez csak attól lehet, hogy mi, magyarok ritkán dicsérjük meg egymást a mindennnapos munkánkért. Azt mondom: ne féljünk egymást megdicsérni!

    Én már ma is minden magyart megdicsérek a mai munkájáért. De ne álljunk meg itt: holnap zárja úgy a hetet, hogy megáll a munkahelye közepén, és fennhangon közli, hogy bár a konkurens cégeknél sokszor rosszul végzik a dolgukat, de te, Laci/Géza/Vilma/Jázmin ma remek munkát végeztél!

    És ha ez sem elég, posztolja ezt a képet a Facebook-falára a közös, eredményes és jó munka emlékezetére:

  • Mielőtt a kormány még rendet vág a szerinte kaotikus plakátpiacon, még gyorsan megüzenteti Brüsszelnek, hogy üzentünk Brüsszelnek.

  • Két napja már felbolydult a net, amikor a Rockstar elkezdte sejtetni, hogy nemsokára egy Red Dead Redemptionös hírrel rukkol elő: végül kiderült, hogy folytatást készítenek a nagyon sokak által szeretett, vadnyugaton barangolós-lövöldözős játékukhoz, most pedig megjelent a trailer is. A hangulata szuper, de nagy akcióra senki se számítson: a legeseménydúsabb jelenet az, hogy féltucatnyian ellovagolnak a pusztában.

  • A New Yorker magazin karikatúrája tökéletesen szemlélteti az eredményt: 

    Aki pedig a részletekre kíváncsi, azitt olvashat róla.

  • Valaki legalább jól járt a Népszabadság megszüntetésével. Mármint nem azokra a kormányközeli emberekre gondolok, akik fellélegezhettek, hogy az elmúlt két hétben legalább nem jelentek meg róluk további leleplező cikkek, mert nyilván ők is jól jártak, csak közben meg mindenki más rosszul, hanem a hajléktalanokra, akik a Fedél Nélkül című lapot árulják.

    A megszüntetett lap újságírói ugyanis teleírták a Fedél Nélkül című hajléktalanújságot, amit csütörtökön kezdtek kiszórni a rászorulók. Amint az utcára száműzött szerkesztőség beszámolt róla, a lapot ezresével viszik. És persze a pénz is a hajléktalanoknál marad, így a lap szerint van, aki 60 ezer forintot gyűjtött össze reggel óta.

    Az egész persze rettenetesen szomorú történet, de legalább ennyi jó van benne.

  • 1 barnamedve = 3 sarkantyús teknős + 2 farksodró + 1 selyemmajom + 1 ormányos medve

    Legalábbis ez derül ki a pécsi állatkert döntéséből, ahová egy csereszerződés keretében hozták Bulgáriából a Dunántúl első barnamedvéjét.

    A szófiai macit csütörtöktől lehet meglátogatni a pécsi állatkertben. Az állat 6 éves, 140 kilós, felegyenesedve két méter magas. A Magyarországon fokozottan védett faj beszerzése és az engedélyeztetési eljárás nem volt egyszerű az állatkert vezetője szerint.

    Bár volt már neve Bulgáriában is, de most az új élethez új név dukál, ezért az állatkert ötletládában gyűjti a javaslatokat. 

  • A napokban írtam erről a gyönyörű, jobb sorsra érdemes villáról, melynek most eltűnt a teteje (reményeink szerint szállodává alakítják). Erre kaptam egy e-mailt Czigány János olvasónktól, hogy 

    Ebben a városligeti, klasszicista villában születtem, 1941. december 27-én.

    Már az is boldoggá tett, hogy ennyire széles korosztály olvassa az Urbanistát, másrészt, hogy újabb izgalmas részletet tudhattunk meg az épületről: nem csak szanatóriumként, de szülőotthonként is működött. 

    Annyit fűzött még hozzá, hogy

    "akkor olyan nagy havazás volt, hogy jó egy hétig nem tudtak Édesapámék haza vinni a Lövölde térre, ahol azután még 18 évig éltünk. Erről a házról is küldök egy képet. Fischer ház volt a neve, a Rottenbiller-Király sarkán. Amikor mi ott laktunk, akkor már a ház mindkét végénél magas épületek álltak."

    Lövölde tér
    Fotó: Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.05.110

    Nagyon köszönjük!

  • Láthatóan a pécsi állatkert minden munkatársát megviselte a hír, hogy  szerdán elpusztult a pécsi állatkert egyik sztárja, Cora, a kétéves, nőstény borjúfóka. A gondozói szerint a fóka  párja, Bonifác is szomorú. A gyászt valamennyire enyhíti a Bulgáriából érkező barnamedve, a pécsi zoo dolgozói remélik, a látogatók is inkább neki örülnek majd és nem Cora miatt szomorkodnak.

    Az állatkert megindította az elhullás okát felderítő vizsgálatot, értesítenek majd az eredményről.

    (BaMa)

  • Dehogynem. Egy fővárosi gyerekrendelő Facebook-oldalán bukkant fel ez a fotó.

    vecepapr

    Mint látható, lánccal kellett a radiátorhoz rögzíteni az ipari méretű vécépapírgurigát, mert mint írják, kétszer egymás után tűnt el egy ekkora, egész óriás tekercs papír a rendelő vécéjéből. Én izgatottan számolom a napokat, mikor jön hír arról, hogy eltűnt ez is, lánccal együtt. Rosszabb esetben lánccal és radiátorral együtt.

  • Amióta nem vagyok már annyira nagyon fiatal, egyre többször nézem az idősebbeket empátiával, és nem is értem, hogy lehettem régebben türelmetlen és ingerült az idősekkel. És megrökönyödéssel figyelem azokat a nyegle kommenteket, amelyek az idősebbek különféle szokásait kísérik. Minek sietnek fel a buszra? Hát úgyis bejutnak majd! Miért pont délelőtt mennek a Postára, amikor nekem is kell? Persze, hogy direkt kibasszanak a fiatalokkal! És a helyzet veszélyesen romlik, és egyre visszataszítóbb.

    És persze ugyanez fordítva: azok az idősek, akik fiatal korukban a világ legtermészetesebbjének vették a lazulást, makacs viszolygással az arcukon követik, ha egy fiatal jól érzi magát. Ez nevezhetjük a generációk közötti különbségnek, de a társadalom bomlástermékének is.

    De most, vagyis október 22-én szerveznek egy programot, ami éppen a generációk közötti párbeszédet szeretné elősegíteni. A Közünk van 1máshoz program célja, hogy elsősorban középiskolások és hatvan évnél idősebbek jobban megértsék egymást.

    Olyan kérdésekkel szembesítik az érdeklődőket, amiket úgy tűnik, a saját korosztályuk már vagy még nem ért.

    Lesz szó a veganizmzusról, hajléktalanságról, szexualitásról, Gulágról, szerhasználatról, irodalomról (és slam poetryről), aktivizmusról. És lesz hastánc, divatbemutató (hatvan évnél idősebbekkel és tinikkel), zene (punkok, popperek, dj-k, kórus), henna, urban golf, kézművesség. A belépés ingyenes! 

    Hely: Fogasház, Budapest, Akácfa utca 51, délelőtt 10-től este kilencig.

  • Az év legelőnyösebb rendőrségi fotójával keresi a rendőrség azt a táskatolvajt, aki 2016. október 9-én valamivel 3 óra után Hódmezővásárhelyen, egy Andrássy úti klub ruhatárából eltulajdonított egy fehér-fekete színű lakktáskát, benne a sértett és fia nevére kiállított személyes iratokkal és készpénzzel.

    A szórakozóhely biztonsági kamerái rögzítették az eseményt. A felvételek alapján az elkövető egy 20-30 év közötti, rövid barna hajú férfi, akinek szétálló fülei vannak. Az elkövetéskor kék színű nadrágot, világos cipőt, fehér felsőt és fehér kapucnis kabátot viselt.

    Fotó: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság / Police.hu

    A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri vagy jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06/62/562-423-as telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, valamint a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

  • A 3-as metró katasztrofális állapota és a felújítás körüli hercehurca megihlette a szuvenírkészítőket, elkészült a lángoló plüssmetró.

    Az ajándéktárgy nem hivatalos egyelőre, egy több BKV-s plüssjárművet is tartalmazó kérdőívre került fel, amelyen a BKK kreatív vezetője azt tudakolja a szavazóktól, hogy melyiket vennék meg. Én a metrót mindenképpen, szinte bármennyiért. Viszont azt kikötném, hogy az árát fordítsák a 3-as vonal rekonstrukciójára, ha már a kormány és a főváros képtelen pénzt találni rá és elindítani a beruházást.

    Frissítés: Megkeresett a készítő, aki elmondta, hogy idén szeptemberig volt a BKK kreatív vezetője, most már nem az, tehát a BKK-nak nincs köze a plüssmetróhoz. (Távozásában nem játszott szerepet az ironikus ajándéktárgy.)

  • A Fradi tavaly simábban nyerte a magyar focibajnokságot, mint ahogy Rogán Antal letagadta első nekifutásra a helikopteres balhét. A nagy álom ezután a BL-csoportkörébe jutás volt, ez egészen július 21-ig élt, amikor egy albán beugró kiejtette őket az elő-előselejtezőben. Szinte napra pontosan három hónapja hangzott el a kifejezetten a BL miatt hazaszerződött Lovrencsics szájából, hogy

    No, ez eddig remekül megy: 12 forduló után a tavalyi bajnok a 4. helyen áll, 19 pontja azt jelenti, hogy 6 ponttal van lemaradva az elsőtől. (Tavaly 12 meccsen 34 pontot szereztek, elképesztő, 15 pontos előnnyel vezették a bajnokságot.)

  • További fotók a képre kattintva
    További fotók a képre kattintva

    Ebben a hirdetésben van. Bevallom, a nénit először észre se vettem a konyhától az erkélyig mindent beborító növény- és Buddha-özönben. (Kösz a tippet Zsuzsi!)

  • Arra viszont kevesebb figyelem irányul, hogy egyébként Szíria maga is csordultig van országon belüli migránsokkal. Akik nem jókedvükben költöztek szebb környékre, ahol jobb az iskola, hanem lényegében mind országon belüli menekültek. 

    Minél pirosabb egy régió, annál több országon belüli menekült jött onnét, csak Aleppo környékéről így több mint egymillió emberről beszélünk.

    A sötétkék arány a kördiagramnál pedig azt jelöli, hogy ez a régió népességének hány százaléka. Így, ha Aleppóhoz hasonlóan elképzelnénk, hogy mondjuk Budapest és vonzáskörzetének negyede elmenekülne mondjuk Győr mellé, akkor hirtelen nagyjából 5 Győrnyi embert kéne azonnal befogadniuk a helyieknek. 

  • clk

    A macskák többsége gyűlöli, amikor úgy szállítják őket, hogy begyömöszölik egy sötét táskába, és fogalmuk sincs, mi történik odakint.

    Ez a hátizsák pedig nemcsak őrült menőn néz ki, de a cica folyamatosan kilát belőle, és nem utolsósorban fejedelmi szórakozást nyújt a mögöttünk haladónak az utcán.

  • A Szellemirtók női remake-je/folytatása elég szerencsétlen csillagzat alatt született: az internet első pillanattól kezdve gyűlölte minden egyes kockáját. Az Egyesült Államokban hiába szedett össze tisztességes mennyiségű pénzt, a filmre elköltött teljes összeget nem tudta visszahozni.

    gb1.gif

    Paul Feig filmje most megkapta az őszinte előzetesét, amiben sebészi pontossággal világítanak rá a gyenge pontjaira.

    Ahogy azt kritikánkban is írtuk, ez egy teljesen ártatlan és átlagos film, túl sok, felesleges CGI-jal. Viszont semmi olyan nincs benne, ami kiérdemelte volna az internet kollektív gyűlöletét.

  • Ma elmentem, és csináltattam új személyi igazolványt, ügyfélkapus regisztrációt és útlevelet is. Mindez lezajlott pontosan

    23 perc alatt

    egy 8. kerületi kormányablaknál. És még le se csesztek, hogy mondjuk gyűrött a sorszámom, nem ülök elég közel vagy nem beszélek elég hangosan, ahogy az a kórházakban, egyetemen vagy az önkormányzatoknál alapszolgáltatás. Olyan boldog lettem tőle, hogy csak simán végzik a dolgukat, hogy mindjárt veszek egy diszkontkincstárjegyet! Ha lehet sárga csekkel, akkor úgy, megadnám a módját.

    Az igazsághoz mondjuk hozzátartozik, hogy egy hónappal korábban ugyanennél a hadműveletnél eltántorítottak egy 2,5 órás előrelátható várakozási idővel egy másik helyen. De hát minden jó, ha a vége jó.

  • Erről a képről kiderül.

    Képernyőfotó 2016-10-19 - 23.03.02.png
  • Amikor a csoki egyfontos másfélszeresét éri az eredeti érmének!

  • És pláne nem ilyen gyorsan! Első ránézésre ez a kép egy furcsán elfuserált kikötőfotó, jobboldalt valami érthetetlen sötétséggel, mintha valami Twin Peaks-rejtély része lenne.

    timelapse

    Valójában azonban ez nem egy elfuserált fotó, hanem egy zseniális minivideó, amit az Imguron találhatunk, és amiben egyetlen napot sűrítenek be néhány másodpercbe. Méghozzá valami egészen különleges – vagy nekem legalábbis különlegesnek tűnő – technikával, amiben az idő az óramutató járásának megfelelően telik. Nem is mondok többet, itt van, gyönyörködjünk.

    Tidelapse
  • Egy londoni állatkertben Kumbuka, egy kifejezetten találékony nyugati síkvidéki gorilla felfedezte, hogy az őt őrző két biztonsági ajtó egy rövid ideig egyszerre maradt bezáratlanul etetés után.

    Ezt kihasználva Kumbuka kiszökött a lakóodújából, ahol szembetalálta magát a kedvenc ápolójával. Az ápoló egyedül hagyta az állatot, aki elkezdte felfedezni a helyiséget. Talált például öt liter fekete ribizliből készült gyümölcslevet, amit gyorsan meg is ivott. Ezután szedálták, és visszavitték a ketrecébe.

    Az ügyes túra közben a közönség végig biztonságban volt.

    (BBC)

  • Egy észak-wisconsini férfi drónra erősített figurával halálra ijesztette a lakosokat – végül is nem lehet elég korán kezdeni a halloweeni lidércnyomást.

    dementor
    Fotó: Zac Crueger

    A bábu egyébként egy szaggatott köpönyeges csontváz, de igazából mind látjuk, hogy ez egy dementor. A kérdés már csak az, hogy Ön szerint hogy hívják ezt a félig élőholt félig robot lényt.

    Ön szerint ez mi?

    (Huffington Post)

  • Nem boszorkány, nem zombi, mégcsak nem is vámpír lehet a legrémisztőbb jelmez az idei Halloween-bulikon. Elég Galaxy Note 7 visszahívásnak öltözni, hogy a frászt hozzuk mindenkire. Az ötlet gazdája Chris Kiley, aki a Facebookon osztotta meg saját készítésű jelmezét. Még füstöt is tud fújni a dobozokba, hogy úgy tűnjön, épp robbanni készül a hírhedt mobil.

    ésftgklhbkldsjfgbhdfgjbhdfgb
    • Tény: túlszaporodott a kárpáti barnamedve.
    • Újabb tény: A medvetámadások túlélői maradandó testi-lelki sérüléseket szenvednek, ez egyre több romániai lakost érint.
    • A probléma feszegető, egy másik viszont megoldódott.

    Erre hívta fel a figyelmet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Azt is kiemelte, hogy erre figyelni kell a természetvédelmi szabályozások kialakításakor, hiszen az emberi élet védelme elsődleges. Ha az agresszív medvék ügye nem is, de legalább a Harambe-konfliktus egyértelműen megoldódni látszik.

    Borboly egyébként a LIFE-programhoz szólt hozzá - Az EU a LIFE programon keresztül eddig 2143 millió euró támogatást adott környezet- és természetvédelmi projektekre. A Hargita Megye Tanácsa által kiadott közlemény szerin "hatalmas összegekről beszélünk, amelyek érdemi felhasználása körül sok a kérdőjel", főleg figyelembe véve a medvék körül kialakult jelenlegi helyzetet.