új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Vannak videók, amelyeknél felesleges a szót szaporítani, mint itt, ahol tényleg ez történik, hogy egy ember egy kádat megtölt közel 300 kiló nutellával, és fetreng benne. Jó álmodozást!

  • rqqho50nir9tr4mtcbnr.gif

    A Saturday Night Live komikusa egy tízperces videóban mutatja meg, mennyire vicces tud lenni nagy mennyiségben is. A filmben is ő volt a legjobb, mondjuk.

  • CvTt9A-UMAAEvyf
    Fotó: Kristin Donnelly/Twitter

    Egy, a Fehér Házban tartott sajtótájékoztató után az ott lévő újságírók legnagyobb meglepetésére feltűnt Bill Murray - akinek egyébként heppje, hogy váratlanul felbukkan olyan helyeken, ahol senki sem számít rá, bár ki számít egyáltalán rá bárhol? -, aki egyébként azért volt ott, mert találkozott Barack Obama elnökkel. Obama gratulált Murray-nek, amiért megnyerte a Mark Twain-díjat, a színész meg aztán diliból felment a pódiumra.

  • Gerliczky Bence 4-5 évesen kezdett legózni, aztán úgy rajta maradt a hobbin, hogy most 17 éves gimnazistaként megépítette Budapest legfiatalabb villamosát, a CAF-ot. 

    SIM 6304
    Fotó: Nyírő Simon / BKK - Budapesti Közlekedési Központ

    Az építés körülbelül 80 órát vett igénybe, és ha hozzászámoljuk az elemrendelést és a tervezést, akkor 160-170-et is eltöltött vele. 

    SIM 6273
    Fotó: Nyírő Simon / BKK - Budapesti Közlekedési Központ

    A BKK segítette őt a munkában, beszélhetett pár szakemberrel, egyszerűsített tervrajzokat képeket kapott, sőt a remizbe, is kinézett, hogy megnézze személyesen is a CAF-okat.

    SIM 6259
    Fotó: Nyírő Simon / BKK - Budapesti Közlekedési Központ

    Már több járművet is elkészített korábban legóból, például egy méteres csuklós Ikarus 280-as buszt, amelyet szétszedett és újraépített részletesebben kidolgozva, de végül teljesen elbontotta. Ezen kívül tavaly összerakott egy 1,1 méter hosszú orosz metrókocsit, amit azonban már biztosan nem szed szét. (bkk)

  • Vallási szimbólumoktól mentes temetőt nyitottak Svédországban, mivel az országban egyre több a nem hívő ember: egy 2015-ös felmérés szerint a svédek 76 százaléka mondta azt, hogy nem vallásos, vagy ateistának vallja magát.

    Az Independent cikke szerint az ötlet mögött egy borlänge-i tanár, Josef Erdem áll, aki azt szerette volna, ha az emberek szabadon dönthetnek arról, hogyan néz majd ki a sírkövük. Ez még nem jelenti azt, hogy hívő embereket nem temethetnek a most nyílt temetőbe, de nekik el kell fogadniuk, hogy a sírkövükön semmilyen vallási szimbólum nem lehet majd.

    Erdem elmondta, hogy vallásos és nem vallásos emberektől is csak pozitív visszajelzést kapott eddig a temetőről, amit egyébként a helyi egyház gondoz majd. 

  • Star Wars-rajongó családban kimeríthetetlen humorforrás. Meg egyébként is.

  • Nem vicc, akár 40%-kal is drágább lehet a hazai jégkocka, mint amit Angliából vagy Svédországból, sőt, akár a tengerentúlról hoznak. A környezetvédők akadtak ki leginkább a helyzeten, mondván, mennyire értelmetlen dolog már hajóval hozni a jeget jó messziről, és azzal szennyezni az óceánt meg a légkört. Az egész balhé az erős izlandi szakszervezetek által kiharcolt magas munkabérre vezethető vissza végső soron, de ettől függetlenül elég groteszk a helyzet, mert hát ki a fene gondolta volna, hogy ott fenn Izlandon egyáltalán értelmezhető kereslet van előre gyártott jégkockára. (via Iceland Review)

  • De tényleg. 

  • Egy nyugdíjas tudós nemrég különleges éticsigát* talált London nyugati részén egy trágyadombon. Az értő szemek rögtön kiszúrták, hogy nem mindennapi élőlénnyel van dolga, úgyhogy a felfedezett példányt elküldte a Nottingham Egyetem csigák genetikájával foglalkozó kutatójának. Dr. Angus Davison pedig tanulmányozni kezdte a Jeremy névre keresztelt állatot. 

    Kiderült, hogy Jeremy egy nagyon ritka genetikai mutációval született: a házán látható spirálok az óramutató járásával ellentétes irányba fejlődtek ki, és a nemi szerve sem arra az oldalára nőtt, ahova a többieknek. 

    Mindez csupán esztétikai problémának tűnhet, azonban Jeremy számára maga a tragédia: fizikai rendellenessége miatt nem tud szaporodni :-/
    A képen jobbra Jeremy, a másik csiga személyazonossága nem ismert, és láthatóan éppen rejtőzködik is
    A képen jobbra Jeremy, a másik csiga személyazonossága nem ismert, és láthatóan éppen rejtőzködik is
    Fotó: Nottingham University

    A csigák ugyanis úgy párzanak, hogy szemből egymás mellé csúsznak, összeérintik a házaik jobboldalán található szerveiket, és megtörténik az ondócsomagok átadása. 

    Jeremy azonban baloldali beállítódású, tehát hozzá hasonlóan olyan társat keres, akinek szintén a baloldalán van a párzószerve. "Húsz éve tanulmányozok csigákat, de ilyet még nem láttam" - érzékeltette Dr. Davison ebben a videóban, hogy mennyire nehéz Jeremy számára a párkeresés. 

    A helyzet azonban nem reménytelen: egy az egymillióhoz az esélye, hogy hozzá hasonló rendellenességgel szülessen egy éticsiga a természetben. A világon pedig több millió, talán több milliárd, vagy még több csiga él, szóval már csak találni kell egy másik baloldalas példányt. 

    Dr. Davison ezért arra kér mindenkit, hogy járjon nyitott szemmel, és felfedez egy Jeremy-hez illő csigát, akkor vegye fel vele a kapcsolatot. Hívhatják a +44 (0)115 823 0322-as angliai telefonszámon, és az angus pont davison kukac nottingham.ac .uk címre emailt is írhatnak neki. 

    * A brit sajtóban Jeremy-t garden snail-nek nevezik, aminek a latin gyűjtőneve: Corno aspersum. Az erről szóló Wikipedia-szócikk magyar változata szerint a Corno aspersum nálunk pettyes éticsiga (Helik aspersa), azonban a pettyes szerintem nem úgy néz ki, mint Jeremy, akinek csíkos a háza. Szóval segítsenek, aki tudja, hogy pontosan milyen fajtájú csigáról szól ez a történet, írja meg nekünk. 

    Update: K. A. olvasónk sikeresen beazonosította Jeremy fajtáját: 

    "A magyar neve tényleg pettyes éticsiga, a tudományos neve Helix aspersa, annak ellenére hogy sok esetben valóban nem pöttyös. Változékony faj, sokféle mintával és árnyalatban előfordul. Hazánkban nem őshonos, viszont megtalálható, például a Dráva parkban (BP XIII.), rendszeresen látok példányokat a kutyafuttató kerítésén.

  • "Ez érdekelhet titeket, egy szépen berendezett budapesti panelért őrül meg a Reddit egyik subja a /r/malelivingspace. Külön érdekes mert USA-n kívüli lakásokat ritkán kapnak fel. Jelenleg a top post."

    - írta az Urbanistának Zuzu nevű olvasónk, és ha nem alszom el a levelek fölött, talán még el is csípem, de még mindig ott van az élbolyban. A nagy kérdés, hogy

    miért?

    Mármint magyar szemmel tényleg nagyon pofás, főleg a panelek közt az. Klasszul van berendezve, jól is van fotózva, ráadásul Békásmegyer Duna felőli részén mutatós képeket lehet csinálni a környékről is. Szóval nagyon okés, de azért helyi viszonyok közt sem kapnám fel a fejem erre a hirdetésre, csak egy picit.

    Vajon a nemzetközi közönséget mégis mivel fogta meg? Talán nem láttak még tarkára hőszigetelt panelházat? Vagy ennyi magyar nyomul a Redditen?

  • A legutolsó Clinton-Trump vita másnapjára készült el ez a videó, ami nem azért érdekes, mert őrületesen vicces lenne, hanem mert a videóforgatás és -vágás sebességének határaihoz ér el. Azzal lehetett valamennyit csalni, hogy pár effektet megcsináltak előre, vagy pár műsorvezetői átkötést megírtak, de 100%-os biztonsággal azokat sem lehetett előre elkészíteni.

    Szóval a lényeg, hogy a vita másnapjára rakott össze a politikai videók autotune-ozásában utolérhetetlen schmoyo és Weird Al Yankovic (akivel legtöbben valószínűleg ebben a videóban találkoztunk először), na meg egy profi stáb egy videót, amihez az alábbiak kellettek:

    • megnézni a vitát
    • kiszkriptelni
    • újraszerkeszteni a jelöltek szövegét, rímbe szedve
    • összevágni, autotune-olni
    • leforgatni Al Yankovic részét mint műsorvezető
    • összevágni az egészet, képben, hangban finomítani és rápakolni az effekteket
    • végül exportálás, Youtube-ra pakolás

    És erre az egészre egy napjuk volt.

    Ez csak egy kép, a videó ott van felül!
    Ez csak egy kép, a videó ott van felül!
  • Hong Kongban az elmúlt napokban rengeteg eső esett, ami miatt a város több részét, köztük egy Starbucksot is elöntött a víz. Ez sem volt elég ahhoz, hogy egy kínai férfit eltántorítson a kávéjától és az újságjától. 

    14611124 1782512821997047 7581602252228953328 n

    A férfiról kép is készült, ami azóta megjárta az internet összes bugyrát és óriási népszerűségre tett szert, őt pedig azóta csak "Starbucks nagybácsi" néven emlegetik. Ráadásul a készítőjének elmondása alapján nem is az öregúr volt az egyetlen a kávézóban. 

  • Elég komoly irodalma van már a golfpályákon felbukkanó hüllőknek, most itt az újabb fejezet. 

    Egy Kuala Lumpur-i PGA-versenyen egy közel kétméteres piton zavarta meg a nyugalmat.

    A kisebb zavart azzal oldottál meg, hogy négy ember előbb összeszedte, majd egy zsákba gyömöszölte az eltévedt kígyót, aztán elszállították.

  • Egy reggeli török tévéműsorban jelent meg a macska, felkapasz kodott a műsorvezető előtt álló asztalra és ha már ott volt, kolbászolt egy kicsit. A riporter, Kudret Celebioglu nem jött zavarba, hanem felhívást intézett a nézőkhöz, hogy fogadjanak örökbe kóbor cicákat. A kismacskát az egyik stábtag vitte haza egyébként. #hősök

  • Néhány hónapig a élet királya volt az a francia csavargó, aki francia luxuséttermekben csinált több ezres számlákat, aztán fizetés nélkül lelépett. Mivel elegáns öltönyben jelent meg, ezért senki nem gyanakodott rá.  

    A Thelocal.fr cikke szerint a 61 éves férfi körbeturnézta az országot: a dél-francia Valence-ben 2354 eurós számlát hagyott hátra, Chamalières egyik elegáns éttermében 1358 eurós számla elől lógott meg. Végül egyik kedvenc helyén, Clermont-Ferrand-ban kapcsolták le. Amikor a rendőrök megkérdezték, hogy miért csinálta, azt válaszolta: 

    Hát, az embernek valamit ennie kell. 


    Azt is elmondta, hogy mindig is vonzotta a luxus, ezért nem bírt leállni.  De nemcsak az étteremszámlákat úszta meg, hanem a vonatjegyekért és szálláoksért sem fizetett miközben az országot járta, és többször hamis igazolványokat használt. 

    Tizennyolc hónapos börtönbüntetés elé néz. 

  • Észrevette már, hogy a jelenleg nyolcadik évadát taposó Való Világ-műsorok körül mennyi a tragédia? Nem? Semmi gond, most összeszedtük, hogy mennyire imádnak mindenről, ami a reality körül történik, egy hatalmas tragédia felirattal beszámolni:

    Tragédia a ValóVilágban!

    VV Vivien családi tragédia elől menekült a Való Világba

    Váratlan családi tragédia miatt teljesen összeomlott VV Aurelio

    Szörnyű tragédia rázta meg a ValóVilág szereplőit és rajongóit!

    Friss: tragédia történt Alekosz családjában

    Gyász: újabb tragédia történt a ValóVilágban - videó

    Szörnyű tragédia érte VV Zsuzsit

    A tragédia VV Ágit is hidegzuhanyként érte

    Zsuzsi ok-okozati összefüggéseket lát a tragédia és az örömhír között

    Elátkozott széria a ValóVilág7? Tragédia tragédia hátán a villában

    VV Fecó egy múltbéli tragédia miatt túlérzékeny

    Tragédiasorozat után menekült a Való Világba a baróti lány

    Ha összeszámoljuk, ez évadonként másfél tragédia, és hol van még a vége! Nem csoda, hogy a villában folyton ilyen sírós a hangulat:

  • Legalábbis az EBEL-ben szereplő Grazer 99ers hokicsapatánál. A piszoárok egyenesen a jégpályára néznek, így ha véletlen ki kell szaladni, akkor sem marad le az ember egyetlen pillanatról sem.

  • A magyar sufnidizájn, egyben az ózdi közbiztonság legújabb áttöréséről Janiczak Dávid polgármester ad hírt a Facebookon. Az általa először "biztonságtechnikai elemnek", majd "szoknyának" nevezett alkalmatossághoz hasonlókat korábban az oszlopokon a vezetékek fölé volt szokás kihelyezni, hogy megkönnyítsék a gólyáknak a fészekrakást.

    A pálcáikkal lefelé fordított fémkoszorúkat most a vezetékek alá szerelik fel a problémás városrészekben, hogy ne lehessen felmászni az oszlopokra megcsapolni a vezetékeket. Hogy a pálcák élesek-e, az nem derül ki, ahogy az sem, hogy előkészítették-e őket a logikusnak tűnő következő fázisra: az áram alá helyezésre.

    Valószínűleg nem, mert a helyi áramszolgáltató vezetői szerint nem is magát az áramlopást akarják elsősorban leküzdeni: arra akarják felhívni a figyelmet, hogy mennyire veszélyes kézzel manipulálni a csatlakozó vezetékeket, hiszen ezek halálos áramütést is okozhatnak. Mindenesetre az új oszlopok magasabbak (12 méteresek), és mindegyiken egyedi mérő is van, hogy a lopásra gyorsan fény derüljön.

  • Az LA Times cikke szerint Caesars Entertainment és az MGM Resorts egy olyan technológiát tesztel, ami lehetővé teszi, hogy csak azok kapjanak ingyen italokat a kaszinóikban, akik elég pénzt szórnak el. 

    Az MGM-nél jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy a játékgépek kinyomtatnak egy vouchert, ha elég pénzt költöttek a vendégek, és ezt be lehet váltani a bárokban. Ezzel a kiszolgálók dolgát is segítik, akiknek nem kell azt találgatniuk, hogy egy-egy vendég költött-e már eleget.

    Tavaly nyáron az MGM már szigorított egyszer: akkor az ingyenes parkolást vették el.

  • Bemutattak egy újonnan érkezett törpehangyászt (Cyclopes didactylus) a perui Huachipa Állatkertben október 19-én, és ennek kapcsán az MTI olyan képekkel örvendeztetett meg minket, amitől teljesen elolvadtunk.

    A törpehangyász az emlősök a szőrös vendégízületesek rendjébe, ezen belül a törpehangyászok családjába tartozó faj, családjának az egyetlen élő képviselője, nemének az egyetlen faja. Rajta van az természetvédelmi vörös listán, de egyedszáma hosszabb távon stabilnak tűnik.

    A törpehangyász éjjel aktív és ritkán száll le a fáról, magányosan vagy párban él. Tápláléka hangyákból, termeszekből, méhekből és más rovarokból áll. A fogságban több mint két évig él. De hogy ennyire aranyos a kicsinye, az megdöbbentő.

    Ez a cukiság Mexikó déli területeitől Bolívián át Brazíliáig minden trópusi erdőben széles körben elterjedt. Így néz ki, amikor gonosz.

  • A svéd rendőrség 300 kg marihuánával a csomagtartójában fogott el két férfit, akik egy Lengyelországba tartó kompra próbálták felcsempészni az árut. A többmillió dollár értékű szállítmány lekapcsolása az utóbbi évek legnagyobb fogása Svédországban, utoljára 2012-ben találtak ennyi kannnabiszt. 

    A rendőrség szerint ez egyébként bevett stratégia lehet: a szállítók "trójai falovak" módjára elrejtőznek a kompokra érkező forgalomban, tudják, hogy kicsi az esélye egy szúrópróba-szerű vizsgálatnak.

    A mostani fogás biztosan hosszú időre visszaveti majd a svéd drogkereskedők hálózatát. A rendőrök azt ígérték, többször fogják ellenőrizni a kompokra hajtó autók rakományát.

    (SVT)

  • Csetelek a kormányzati ügyfélszolgálattal!

    Engem ilyesmivel egészen fel lehet dobni, hogy nem telefon, meg liftzene és nyomja meg a hármas gombot, hanem chat, ami gyors és munkaidőben is hatékony, úgyhogy rettenetesen boldog voltam úgy két hete. Ugyanis botrány, de a fiamnak még mindig nincs személyi igazolványa, a lakcíme sem ugyanaz már, itt az ideje túlesni a procedúrán, így jutottam el a Kormányzati Ügyfélvonal honlapján a chat lehetőségéhez. Lehet egyébként e-mailt is írni, meg telefonálni, sms-ezni és faxot is küldeni, de hát ki ne próbálná ki ezt a remek újítást, amivel szmájlikat küldhet egy ügyintézőnek?

    Egyetlen egy igazán fontos kérdésem volt: hova a frászba tettem a gyerek születési anyakönyvi kivonatát az ügyintézéshez szükség van a gyerek eredeti születési anyakönyvi kivonatára?

    A chat ügyintézés befejezése után a rendszer automatikusan elküldte a logot, így mutatom, ezt a frappáns beszélgetés folytattam:

    Ennek ismeretében kiválasztottunk egy ritka napot, amelyiken senki sem beteg, nem ügyeletes, nem megy reggel időpontra valahova, nincs délelőtt megbeszélése és az oviban sincs délelőtt olyan program, amiről kár lemaradni. A mai volt az, fél órával korábban felkeltünk, magamhoz vettem minden iratunkat és a biztonság kedvéért egy születési anyakönyvi kivonat fénymásolatot és az esőben-dugóban mindhárman kedvesen befáradtunk a kormányablakba.

    Nos, a fentiek ismeretében Ön szerint:

    Szükség van az ügyintézéshez eredeti anyakönyvi kivonatra?

    Mondanom sem kell, a magammal vitt másolat nem volt megfelelő, azt bárki hozhat ide, így semmi sem történt ma reggel, csak annyi, hogy írtam egy posztot olyasmiről, ami naponta százszor megtörténik. Ugyanis a kormányablak dolgozói szerint az 1818 összes felülete

    rendszeresen félretájékoztatja

    az állampolgárokat, amivel ők nem tudnak mit kezdeni, nekik azt kell betartaniuk, ami a valóság. 

    Úgyhogy csak annyit tudok javasolni, hogy soha ne menjenek kormányablakba és/vagy ne higgyenek senkinek. (Az ügyfélszolgálat reakcióját még várom a történetre, ha megjött, frissítem a posztot.)

  • A chilei állami rézbánya (Codelco) adta ki az alábbi képet, amin karbantartó munkások láthatók a cég egyik épületében. Mit mondjak, nem nehéz észrevenni a háttérben megbúvó gigantikus billencset. Igen, tudvalevő, hogy a bányadömperek a világ legnagyobb kerekeken guruló járművei közé tartoznak, de még így is elképesztő látvány a hatalmas hangárban, a háttérben tornyosuló munkagép. Vezetném!

  • Things got a little weird when they showed this Boston Celtic fan on television.

    A video posted by Sports Videos (@houseofhighlights) on

  • Tegnap nyílt meg Nathan Sawaya amerikai legóművész kiállítása A tégla művészete (The Art of the Brick) címmel Milánóban. A tárlaton a 41 éves művész több ezer építőkockából készült nagyméretű szobrai, valamint híres műalkotások láthatók, és elég jól néznek ki. 

  • Megtiltotta az Európai Unió egy spanyol étteremláncnak, hogy A maffia (La Mafia) nevet használja.  Az Európai Bizottság védjegyekkel foglalkozó hivatala Olaszország nyomására hozott eltiltó határozatot - írja az MTI.  A zaragozai székhelyű cég 38 éttermet működtet La Mafia néven. Az olasz szervezett alvilágról elnevezett láncban olyan fogásokat kínálnak, amik elnevezését a szicíliai Cosa Nostra ihlette. A falakon Vito Corleone vagy Lucky Luciano képe lóg.

    kkkkkkk

    "A maffiára hivatkozás hátrányosan befolyásolja az olasz konyhaművészet megítélését, ugyanakkor kedvező fényben tünteti fel az alvilágot. A maffiaszerű szervezetek egyértelmű fenyegetést jelentenek az egész Európai Unióra, mert nemcsak Olaszországban vannak jelen, hanem az EU más tagállamaiban, köztük Spanyolországban is" - indokolták döntésüket a szakértők.

    A spanyol étteremlánc kifogást emel a döntés ellen.