új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Október 28-án jelenik meg az Elder Scrolls: Skyrim remaszterelt változata, ami egy csúnya szó arra, hogy sokkal jobban fog kinézni, mert összekapták a motort, hogy az újabb konzolokon is fusson. Én mindig úgy voltam a Skyrimmel, hogy tök jó játék, de kicsit sok benne a lehangoló szürke. Oké, értem, hogy vikingvilág, de azért lehetne kicsit befogadóbb is. Most az új változat segít egy kicsit ezen:

  • A Smithsonian Nemzeti Állatkert nőstény óriáspandája egy tenyésztési megállapodás miatt, jövő év elején hagyja ott szülőhelyét. Ennek lényege, hogy a washingtoni állatkertben született pandáknak 4 éves korukig Kínába kell menniük, hogy később részt vehessenek egy tenyészprogramban.

    A 3 éves Bao Bao az első panda, aki életben maradt 2005 óta, így értelemszerűen kiemelt figyelmet élvezett az állatkertben. A látogatók imádták, növekedését pedig livestreamen is követhették a pandák szerelmesei. 

    Az állatkert állatgondozásért felelős társigazgatója azt mondta, szomorú, hogy a panda elhagyja őket, de örülnek, hogy ő is hozzájárul majd az óriáspandák populációjának növeléséhez.

    (Reuters)

  • Ha nem, akkor felfrissítjük az emlékezetét: arról az új ötfontosról van szó, amit éppen egy hete adtak el 80 100 fontért, csak mert AK 47-el kezdődött a szériaszáma.

    Az eladó, Gareth Wright öröme azóta valószínűleg teljesen elmúlt, mert hiába írta oda, hogy csak komoly liciteket kér, úgy tűnik, a nyertesé éppen pont nem volt az. Wright az eladást követő napon írt a vásárlónak, aki azt válaszolta, ő egy drogdíler és

    még nem tud fizetni, mert egy kokainszállítmányra vár.

    A férfi természetesen gyerekesnek tartja a dolgot, főleg egy felnőtt embertől. Ennyi erővel mondjuk azt is gyerekesnek tarthatná, hogy valaki ennyi pénzt fizet egy bankjegyért, csak mert AK 47-tel kezdődik a szériaszáma.

    Wright megkereste az eBayt az ügyben, akiknek ugyan van szabályuk a nem fizető vevőkre, de ettől még nem kényszeríthetik a vevőt a tranzakcióra. Wrightnak azt ígérték, külön csapatot állítanak rá az ügyére.

  • Közös videó mindenféle sukársággal, csak a bulák hiányoznak belőle. Úgysem mered megnézni.

  • Nem is olyan rég posztoltunk egy mókás ingatlanprojektet, ahol a honlapon szereplő térképen nagyon alaposan bemutatták a környéket, csak épp a vasút tűnt el róla valahogy. Erről jutott eszébe egy kedves olvasónknak, hogy van egy másik cég is ugyanezt csinálja. Azzal a különbséggel, hogy a Hermina projektje "csendes mellékutca" ide vagy oda, tényleg a vasút mellett van:

    hermina streetview
    Fotó: Street View

    Ők amellett, hogy kiradírozták a térképről a vasutat (legalábbis a közeli szakaszokat, aminek köszönhetően furcsa zárványok jöttek létre távolabb), a Szuglói és a Rákospalotai körvasút sort is sikeresen elvarázsolták.

  • A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara október 21-én játszott Zürichben, a magyar nagykövetség és a Zürichi Magyar Társaság szervezésében, a magyar forradalom 60. évfordulóján. 

    Ez nagyon derék, csak ez a hirdetés a Tages-Anzeiger nevű svájci napilap október 22-i kiadásában jelent meg. De ha ekkora volt az érdeklődés, akkor miért is ne?

  • Kőbánya a világ egy zseniális szeglete, olyan, mint egy meglepetésekkel teli kalandpark, ami hol megdöbbent, hol megnevettet, viszont amit csak azok tapasztalnak meg, akik veszik a fáradtságot, hogy felkutassák és megismerjék. 
    Ezeknek az embereknek annyira nem meglepő, az a kép, amin  olvasónk Facebook-oldalán disznóvágást hirdet egy tízemeletes panel tetején. A felhívás szerint önkéntesek mehetnek bélpucolásra, hagymás vérre pedig várnak mindenkit, aki szereti. 
    Engem már csak az érdekel, szegény disznót hogy viszik fel? Állva, a lifttel? 

  • Spanyolország jövőre népszavazással dönti el, hogy az ország  katalán lakossága független legyen Madridtól, avagy sem. Ennek a szimbóluma lehet a spanyol partoknál frissen felfedezett kétfejű macskacápa-embrió, amelyiknek könnyen lehet, hogy egyik feje katalán függetlenséget támogatja, a másik meg nem. 



    Mielőtt pánikban osztaná meg a fél világ, a kutatók rögtön leszögezték, hogy minden bizonnyal genetikai eredetű jelenségről van szó, és nem kell rögtön atomkatasztrófát sejteni a dolog mögött,  meg kétfejű embereket vizionálni a spanyol tengerparta. 

  • Mármint éppen úgy mászott rá egy görög búvár arcára egy polip. A kíváncsi puhatestű nem sokkal a találkozás után dönt úgy, hogy a legjobb helye a búvár maszkján van, úgyhogy nem is habozik rácuppanni. 

    Azt a búvár sem tudta eldönteni, hogy az állat barátkozik, vagy megtámadta, de ha valaki tudja, az mindenképpen írja meg. Az eredmény tényleg az Alien-filmekbe illő, szerencsére van róla videó is, úgyhogy meg lehet nézni:

  • Lehet, hogy eddig egy cornetto alatt éltem, de nem tudtam a Radiooooo.com oldal létezéséről, ám amióta tudok, megváltozott az életem. Például Roland kollegámmal órák óta hallgatjuk a hetvenes évek olasz funkslágereit. A világtérképen kiválasztunk egy országot, majd tízéves ugrásokkal utazhatunk az időben, szemezgetve a zenei kínálatból. Tovább is finomíthatjuk persze, lassú/gyors/furi gombokkal, meg van lájkolás, gyerekdoboz gyerekdalokkal, és partysziget. 

    De persze lehet afgán cuccot nyomni 1940-ből, afrikai jazzt, és a magyar felhozatal is erős! Külön jó, hogy utána rákeresve a dalokra a Youtube-on, csomó elképesztő filmre is akadhatunk. Hajrá!

  • Pár romantikus esküvői fotó reményében ment az erdőbe a kaliforniai John Awesome és Nydia Hernandez, viszont arra nem számítottak, hogy belefutnak egy helyi black metal zenekarba, akik épp pihenőjüket tartották az új lemezükhöz készülő fotók készítése közben. 

    A párt fényképező Janet Wheeland szólította le a srácokat, megdicsérve a külsejüket. Hamar összehaverkodtak, és Awesome szerint a rendkívül készséges és aranyos srácok örömmel mondtak igent a felkérésre, hogy egy pár fotón együtt pózoljanak  a párral. 

    JfLZfqM
    Fotó: Janet Wheeland



    A fotót azóta több mint 600 ezren nézték meg Imguron

    A pár jövő őszre tervezi az esküvőt, és szerintük már csak azzal lehetne szintet lépni, ha megjelenne a zenekar az esküvőn és rázendítenének. 


  • Minden napra jut egy baleset a Flórián téri kereszteződésben, ma délben is hatalmas csattanást hallottunk az Index irodájából. Két autó ütközött, a mentők a képpen épp az egyikből szednek ki egy sérültet.

    Kérjük, tényleg óvatosan vezessenek ebben a csomópontban, mert veszélyes.

  • Persze, je suis Népszabi, na de ki gondolta, hogy ezt szó szerint veszik?

    A kép magyarázata, hogy mint több más laptól, a Népszabadságtól is meghívtak egy kollégát, és amikor a lapot az esemény előtti utolsó pillanatban felfüggesztették, már nem lett volna fair repjegyestől-mindenestől lemondani a betervezett utat. Az, hogy az én nevem alá került az ő lapja, az övé alá pedig az enyém, már csak egy egyszerű kis elírás. A kép a Kaspersky Lab éves kiberbiztonsági hétvégéjén készült, amit idén Máltán tartanak, én meg majd jól megírom, mit érdemes tudni róla.

  • Valószínűleg a phoenixi állatkertből kóborolhatott el az az emu, amit egy arizonai autópályán fogtak be a rendőrök -írja a CNN. A struccalakúak rendjébe tartozó, hosszúlábú állatot autósok vették észre és jelentették a rendőröknek, akik egy lasszó segítségével elfogták az állatot és biztonságos helyre szállították.

    161022000320-az-emu-1-exlarge-169
  • Na ez az, amit nem lehet mondani az alább látható nyílászáróval kapcsolatban. A Lawrence Livermore National Laboratory Instagramján közzétett archív fotón egy csaknem 44 tonnás ajtó látható, ami állítólag a világ legnehezebb zsanérokon mozgó ajtaja volt – és én ezt készséggel el is hiszem. A két és fél méter vastag, betonnal tölött vasajtót rekordtömege ellenére egy ember is képes volt kinyitni, vagy becsukni, köszönhetően a zsanérokba épített speciális csapágyoknak és az aljába beépített görgőknek. Az ajtó mögötti bunkerben a Rotating Target Neutron Source-II (RTNS-II), a világ legerősebb fúziós neutronforrása dolgozott, amit atomreaktorokban használandó fémek és más anyagok vizsgálatára használtak számos ország tudósai.

  • A kecskék így az elsők között élvezhették annak az új kezdeményezésnek a gyümölcsét, ami Prága utcái felett nyitna több közösségi helyszínt.

    Nem is akárhol sétálgattak fel alá, hanem éppen annak a Lucerna Palace-nak a tetején, ahol többek között Csehország legrégebbi mozija is található.

    Azért hoztam a kecskéket, hogy legyen itt egy kicsi a vidéki atmoszférából és hogy mindenkinek világos legyen, a tetőknek zöldnek kell lennie.

    - mondta Ondrej Kobza, a projekt vezetője. Azt is hozzátette, azt szeretné, ha egy közösségi kert lehetne az általa kibérelt 1000 négyzetméternyi helyből, ahol az emberek növényeket is tudnának termeszteni. 

  • George Clooney 1985.

    Screen Shot 2016-10-21 at 13.10.46.png
  • A NYT kritikusának tetszett a Goliath című sorozat, bár kicsit gondja volt azzal, hogyan megy előre a története. Egy helyreigazításból aztán kiderült, hogy nem a sorozattal volt igazából baja, hanem azzal, hogy 

    az első két részt rossz sorrendben nézte meg.

    A kritikából kiment egy javított változat, annak a végén el lehet olvasni a javítást .