új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A kolumbiai légi katasztrófa áldozatául esett Chapecoense szerda este játszott volna nemzetközi kupadöntőt az Atlético Nacional ellen.

    A történtek miatt törölték a döntőt, és a brazil Fox Sports az eredetileg kitűzött időpont alatt kilencvenpercnyi csendet sugárzott futó órával - így emlékeztek meg az áldozatokról. 

  • Tombol a Melania Trump-láz a leendő first lady szülőhazájában, Szlovéniában, ahol a legélelmesebbek a pékek és a cukrászok voltak eddig. 

    Az MTI híre szerint palacsinták, desszertek és mézek bukkantak fel Melania Trump nevével, de a legnagyobb sikere a szülővárosában elkészült Melania-tortának volt, ami úgy néz ki, hogy

    a mandulával megszórt fehércsokoládés mousse torta alját mogyorós kéreg alkotja, a tetejét pedig aranyszínű csokoládé díszíti.

    A cukrászok korábban elismerték, hogy nem kértek engedélyt Melania Trumptól a névhasználathoz, és napokban meg is érkezett a figyelmeztetés az ügyvédektől, akik egyelőre nem indítanak pert senki ellen. 

  • A Barcelona Prat de Llobregat-i repülőterén már negyedik napja sztrájkolnak a takarítók, és ettől elég utópisztikus lett a hangulat. Nézze meg a galériát:

  • A pécsi magasházat ugye lebontották Aki nem hiszi, nézze meg a Lebontottakmarapecsimagashazat? oldalt, oda van írva, hogy igen.

    A 250 lakásos, 80 méter magas panelépület 1976 és 1989 között egész jól bírta a gyűrődést, aztán kicsit életveszélyessé vált, szóval kiköltöztettek belőle mindenkit, és mint Közép-Európa legmagasabb szellemlakóháza kísértett évtizedeken keresztül.

    Az idei bontásról egy pécsi középiskolás diák (kinek nevét rejtélyes okból sehol sem említik - pedig ott van a videó végén, kiüti a szemünket, az enyémet is: Imre Csaba. Köszi kedves olvasók!!!) csinált egy elképesztően klassz videót . A második legjobb dolog benne, hogy a legtöbb ilyen filmen épül valami, ezen meg ugye eltűnik. Elég lenne visszafelé pörgetni és pont olyan lenne mint egy toronyház építése.

    A legeslegjobb viszont, hogy egészen egyszerű technikával dolgozott: 15 helyszínről készített képeket, és nem úgy, hogy mindenhova kirakott egy kamerát, amelyik automatikusan kattintgatott, de nem ám. Hanem szépen végiggyalogolta a helyszíneket. Összesen 650 kilométert tett meg, mire elkészült vele. Állítólag el is vásott a cipője, mint valami mesehősnek.

    A videókészítés részleteiről itt olvashattok rengeteget. Érdemes végigfutni, kiderül belőle, milyen nehézségekkel küzdött meg. Főleg az egyik helyszínen, amely - mint a videóból is látszik - mozgó pont volt.

    Le a kalappal, nagyon klassz munka!

    (via pecsistop.hu)

  • A FOX8 szerint az iskola vezetője kérte meg az intézmény alkalmazottjait a vallási tolerancia jegyében, hogy az idén ne télapózzák tele az az osztálytermeket.

    A szülők közül többen jelezték, hogy nem nagyon értik a dolgot, mert azt még megértenék, ha keresztet nem raknak ki a termekben, na de a télapó sokkal inkább az amerikai folklór egyik fontos alakja, mint vallási szimbólum. 

  • Első! Nem túlzok, éjjel arra riadtam fel, hogy az idén még nem találkoztam 2016-os összegző poszttal. Hát ezt most sürgősen pótolni kell!

    Ön milyen beállítottságú? Olyan, aki szerint 2016 förtelmes volt? Haha, akkor maga biztos csak fanyalogni tud a változásokon, inkább mindent hagyna a régi medrében, igaz? Mert ahhoz is kevés, hogy felismerje a trendeket. Lipsi. Én az ilyet simán életképtelennek mondanám, aki még egy vacak kis háborútól is retteg. Előre! Már akkor véleményez, amikor még be sem következett, hát az ilyen tényleg minősíthetetlen.

    Vagy olyan ember, aki szerint az év fantasztikus volt? Jézusom, hogy maga mennyire ostoba! Már halálosan unja, hogy mindig minden annyira PC, meg kiszámítható, ugye? Hogy senkinek nem lehet belemondani a szemébe, hogy mennyire gyűlöli a fajtáját. De majd most, végre eljött a maga ideje, csak a vér folyjon!

    Mindegy is, de ez az év hatalmas változásokat hozott az életünkbe. És olyanokat is, amiket csak később fogunk felismerni. De addig is, haladjunk szépen sorban, szavazzon az idei évről, tipikus kelet-európaiként kezdjük negatívumokkal. Ön szerint mi volt az idén a legrosszabb, ami csak történhetett?

    Mi volt a legrosszabb 2016-ban?

  • Houston közelében, egy csatornából mentették ki a helyi tűzoltók, miután szétvágták a csövet, és mivel veszélyeztetett fajról van szó, ezért azóta már el is helyezték egy vadrezervátumban.

    A csőben amúgy több aligátorteknős tetemet találtak, és a Yahoo híre szerint a most kimentett példánynak is szerencséje van, hogy még időben megtalálták. 

  • Belegondoltak már, hogy milyen munkával és honnan kerül az a rengeteg fa a pesti piacokra? A következő napokban Nemespátróról Budapestig követem a kivágott fákat, hogy megmutassuk, milyen elképesztő logisztika kell hozzá, hogy mindenkinél legyen otthon fenyőfa.

  • Ez itt a tegnap esti húskínálat a 12. kerületi, Eötvös úton található CBA-ban. Lenyűgözve néztem egy ideig ezt a sárga combot, vajon tényleg el akarják ezt adni? Vajon tényleg meg is veszik?

    csirke
    Fotó: Index

    Csak utána tévedt a tekintetem a "kistestű tyúkra". Szintén guszta. És jé! Mi az ott a tyúk fején? Csak nem egy nagy kakastaréj? Akkor most tyúk vagy kakas? Vagy maradjon inkább a sárga comb? Szavazzon!

    Miből legyen a vacsi?

  • Hitlert mindenki tud parodizálni (jó, lehet, hogy nem mindenki úgy, mint mondjuk Chaplin), elég hozzá két ujj a száj fölé és egy ökölbe szorított hülye járások minisztériuma, de a Bukásból vett Hitler-videós mémek után ez már kicsit unalmas.

    Itt van azonban valami sokkal frissebb, és közben sokkal régebbi: egy 1941-es politikai remix, hetven évvel a Youtube-éra előttről, amiben a Führerből, a német hadseregből és általában a harmadik birodalomból csinálnak hülyét egy, a nácik által már eleve gyűlölt musical dallamára.

    Lambeth Walk az 1937-es Me and my girl című zenés darab slágere volt, de a lényeg, hogy erre koreografáltak egy olyan táncot, ami egyrészt nagyon népszerű volt a II. világháború elejefelé, másrészt a nácik kipécézték, mint a féktelen romlottság megnyilvánulását. „Zsidó aljasság és állatias ugrabugrálás” – mondták ki rá az ítéletet egy, a magánélet reformjának szükségességéről szóló pártgyűlésen; a náci cenzúra azonban kapóra jött a brit Tájékoztatási Minisztériumnak, ahol úgy gondolták, nincs is jobb apropó, hogy Hitlerből bohócot csináljanak egy propagandafilmben.

    04b720a94d6bc6ae17baca3c782fd2ba

    A Lambeth Walk (Táncoló nácik) című kisfilm Charles A. Ridley munkája, a képek Leni Riefenstahl náci klasszikusából, Az akarat diadalából származnak. A legjobb szerintem amikor a folyamatos karlendítések miatt Hitler képtelen kezet fodni a német tábornokokkal, de a vicces zenére oda-vissza díszlépegető katonák amúgy is örökzöldek, főleg, ha nácik.

  • Lackfi János osztotta meg a képet, de kérdésemre elárulta, hogy ő is csak rábukkant az Internet Feneketlen Kútjában, és azt sem tudja, hogy akitől megosztotta, az fotózta-e, vagy ő is csak sharelte. De mindegy is, a fotó önmagáért beszél, annyira nincs is mit hozzátennem. (Hacsak azt a lazán – sem – kötődő erős önpromót, hogy az új, Vörös Istvánnal közösen írt, Csavard fel a szöveget című kötetének jövő pénteki bemutatóján én fogok beszélgetni velük az elmúlt évtizedek slágereinek átírt szövegeiből készült könyvről.)

    De jöjjön a lényeg, a kép, igazi karácsonyi hangulatú akció a heródesi életmű szellemében.

    Akciós hajvágás karácsonyi szellemben, heródesi értelemben
    Akciós hajvágás karácsonyi szellemben, heródesi értelemben
  • A 74 éves tudós hétfőn érkezett a Vatikánba a Pápai Tudományos Akadémia kétnapos konferenciájára. Hawking 1986 óta tagja az Akadémiának, annak ellenére is, hogy 2014-ben kijelentette: a tudomány már jobb magyarázatot ad az univerzum keletkezésére, mint Isten. A fizikus ateizmusa látszólag Ferenc pápát sem zavarja, aki melegen üdvözölte Hawkingot és munkásságát is méltatta. 

    Az Akadémia mostani témája a tudomány és technológia hatása az emberi közösségre és annak környezetére. Ferenc pápa ennek értelmében arról beszélt, hogy a tudósoknak kiemelt szerepe van abban, hogy kreatív megoldásokat találjanak a világ problémáira. Azt is hozzátette, hogy a tudománynak és a vallásnak együtt kell dolgoznia a klímaváltozás megállításának érdekében, mielőtt az visszafordíthatatlan károkat okozna.

    (DailyMail)

  • Az idei év 23. legjobb filmje a Saul fia az Empire magazin szerint, ami az ebben az évben, Nagy-Britanniában bemutatott filmeket rangsorolta. 

    Az első tízbe került a Spotlight és az Aljas nyolcas is, amit mi nem annyira szerettünk. A második helyen a nemrég bemutatott Érkezés című film végzett, az első pedig a Vademberek hajszája című film, amit nálunk a CineFesten mutattak be. 

  • Az ötletgazda jóvoltából szerkesztőségünk kapta az egyik első elkészült lángoló plüssmetrót, amelyről korábban beszámoltunk. Petényi Mirkó, aki a BKK-tól igazolt át a PKV-hoz (Plüss Közlekedési Vállalat) kérdésünkre elmesélte, hogy lisszaboni nászútján látta először, hogy egy egész város jelképe is lehet egy tömegközlekedési jármű, amit ott ajándéktárgyak formájában alaposan ki is aknáztak. Az első plüss villamost a BKK készítette egy uniós projekt marketing céljaira, ő pedig összegyúrta a két ötletet.

    A plüssmetróra felkerült láng nem pártpolitikai állásfoglalás akar lenni, mert a metró nem az elmúlt években rohadt le. Inkább korrajz, kortünet, amivel foglalkozni kell. Petényi Mirkó szerint a BKK és a BKV minden tiszteletet megérdemel, amiért nap mint nap megküzd a 3-as metró üzemeltetési gondjaival, a helyzet romlásáért inkább a politikusok a ludasak.

  • Donald Trump kampánycsapata megerősítette, hogy négy lehetséges jelöltre szűkült a legfontosabb kabinetpozíció, a külügyminiszter listája. Eddig is elég egyértelműek voltak az erről szóló hírek, de most már teljesen hivatalos, hogy Rudy Giuliani volt New York-i polgármester és Mitt Romney, a 2012-es republikánus elnökjelölt is a finalisták között van.

    Romney-val már korábban is egyeztetett megválasztása után Trump, most pedig többek között a pártvezetésnek megfelelő RNC leköszönő elnöke, a leendő fehér házi kabinetfőnök Reince Priebus társaságában együtt vacsorázott vele a Trump Tower egyik elegáns éttermében. Romney mosolyában azért eléggé benne van, hogy a kampány alatt többek között így ment neki az akkor még csak a republikánus jelöltségért küzdő Trumpnak:

    Donald Trump egy kamu, egy csaló. Az ígéretei ugyanúgy semmit sem érnek, ahogy egy diploma a Trump Egyetemről.

    A New York Times szerint egyébként Trump magánbeszélgetéseken még most is zsörtölődött azon, hogy Romney nem kért bocsánatot a kampány alatt tett megjegyzéseiért. A 2012-es elnökjelölt a vacsora után azt mondta, hogy meggyőzte Trump győzelmi beszéde még a választás estéjén, az átmeneti időszak, és a leendő elnök személyi döntései.

  • Na jó, nem egészen, de az biztos, hogy december 5-én este egy húszméteres vetített oroszlán fog végigsétálni a  pesti rakpart házain este héttől a Margit híd és a Szabadság híd között. Ha úgy fog kinézni, mint ebben a videóban, akkor nagyon menő lesz:

    LaLuz Visuals munkájáról bővebben az esemény Facebook-oldalán lehet olvasni.

  • Vagy ha igen, akkor békén kell hagyni a palánkot. Különben így járhat.

  • Legalábbis ezt írta az Urbanistának Mr. Papírkutya, akinek pedig egy várral játszó kisfiú nagymamája mesélte. Valamikor 1985 környékén épülhetett, azt mondják egy sokat veszekedő házaspár* férfi tagja egyszer csak gondolt egyet és ebben a hobbiban kezdte kiélni magát. 

    Eléggé komolyan vehette az időtöltést, mert ahhoz képest, hogy milyen állapotban vannak Magyarországon a harminc éves házak, ez csodálatosan néz ki. 

    Pedig hivatalosan nem foglalkozik vele az önkormányzat, meg senki. Ami persze nem is baj, mert így legalább megmaradhatott közterületen.

    Ha valaki többet tud róla, írja meg nekem, nagyon kíváncsi vagyok a vár történetére. Na meg azt is, ha máshol ismer hasonlóan klassz minivárat!

    *FRISSÍTVE: Nos a néni alighanem rosszul emlékezett, mert többen is jelentkeztek a lakótelepről, sőt végül maga az alkotó is. Az ő leírásaikból összeállta a vár valódi története, ami itt olvasható. Veszekedésről, meg elnyomásról mindenestre szó sem volt.

  • Azt nem lehet mondani, hogy Szöllősi György nagyon visszafogná magát, amióta ő a főszerkesztő, az új Nemzeti Sportból olyan igazi odabaszós lap lett. De hát a miniszterelnök is megmondta, sutba a PC-vel, jöhet minden, ami csak a csövön kifér. És akkor Szöllősi György máris kommunistázik, árulózik, csalózik. Egyelőre nagyon tetszik ez a fordulat, aztán majd meglátjuk.

    A helyzet az, hogy Szöllősi nagyjából ugyanabban nyomul, amiben Bayer Zsolt is, de míg a Fidesz ötös számú tagkönyvének tulajdonosa mindenről és mindenkiről megírja, hogy mennyire undorítónak találja, Szöllősi a sportra specializálódott. De nem túlzok, itt van például ez a 2013-ban írt blogposztja (vagyis már nincs itt, mert azóta valamiért törölte), amiben az akkori focikudarcokat simán Gyurcsány és a kommunisták nyakába varrta. Gyurcsány akkor már négy éve nem volt miniszterelnök!

    Most a soros Gyurcsány Gyárfás.

    A mai jegyzetében Szöllősi kábé azt írja, hogy Gyárfás távozásával az élet igazságot szolgáltatott, és hogy fény dereng az alagút végén. „Jön föl a nap” – zárja sorait (de melyik nap? A csütörtök? Vagy az a Nap?). Persze ez csak a keret, a PC vegyes köret, a lényeg a hús. Gyárfást Szöllősi ma ezekkel írta le:

    • hisztérikus nyomulás
    • manipuláció
    • konspiráció
    • dörgölőzés
    • fenyegetőzés
    • csalás
    • zsarolás
    • ordenáré
    • posztkommunista
    • vadkapitalista színvonal
    • ilyen alak
    • negédeskedés vs. vallatótiszt

    Hát nem így kell ezt? Kimondani végre, ami mindenki nyelvén úgyis ott van.

  • OIvasónk, Zoli küldte ezt a fotót a kispesti Kossuth térről, ahová új padokat helyeztek ki. Vagy miket.

    Padok a kispesti Kossuth téren
    Padok a kispesti Kossuth téren

    Nem tudom, hogy ezek a padok mit üzennek a hálátlan utó- és a tanácstalan jelenkornak. Első olvasatban az jutott eszembe, hogy ez az intézkedés remekül beleillik az Egymillió Fővárosi Polgármester Utcabútorokkal Vívott Harca a Hajléktalanok Elleni Facebook-csoport életművébe, aminek szép példáit láthattuk Budapest más kerületeiben is.

    Aztán meg arra, hogy csak gonosz vagyok, mint egyszeri patikus, aki meglátva az ajtajában belépő celebet, máris a Viagráért nyúl, mert vajh' mi mást is akarhat? És hogy valójában a kispesti városvezetés csak felismerte (talán fel is mérte uniós pénzből), hogy elidegenedett, elmagányosodott világban élünk, és az emberek általában egyedül ücsörögnek a padokon, ahogy egyedül élnek ebbe a rideg világba vetve, mint megannyi magányos atom kering az űrben. 

    Ön szerint melyik a jó megoldás?

    Miért gondolták jó ötletnek Kispesten ezeket a padokat?

  • Fogalmam sincs, mit akar eladni ez a lengyel reklám, de én megvettem! 

    Apró adalék, hogy 2016-ban már több mint nyolcszázezer lengyel él Nagy-Britanniában.

  • A Teddy mackóba csomagolt halotti urna.

    De tényleg, a leírás alapján a szőrös kis játékmaci hátán zippzárral nyitható üreget alakítottak ki a hamvakat tartalmazó urna „könnyebb elhelyezése érdekében”, a plüssmacihoz pedig jár egy grátisz plüss szív, amiben emléktárgyakat lehet őrizgetni.

    letöltés
  • Egy több mint félkilós isztriai szarvasgombát talált egy gombász egy Baranya megyei erdőben. Ez a világ legdrágább föld alatti gombafaja, kilója 2000-3000 euró, de a nagyobbak ennek a többszörösét is érhetik.

    trifflatubermagnatum02
    Fotó: Péter Anna

    Általában árveréseken szokták őket értékesíteni, a múlt héten például 112 ezer dollárt fizettek egy egykilós példányért. A Baranya megyében talált gomba egyébként magyar rekord, és december 2-ig megtekinthető a Triffla erdei gombaboltban, a Fővám téri Nagycsarnok D/13 pavilonjában.

    Szarvasgombából viszonylag jól el van eresztve Magyarország, van olyan igazságügyi szakértői vélemény, ami szerint egész Európa legnagyobb szarvasgomba-lelőhelyei Jász-Nagykun-Szolnok megyében vannak. Gyűjteni őket viszont nem egyszerű és komolyan szabályozott, nem csoda, hogy egyre több kárt okoznak a szarvasgombatolvajok.

  • LoL-20161029-Faker

    Ő itt Lee Sang-hyeok, alias Faker, alias a Halhatatlan Démonkirály, alias egy 20 éves dél-koreai srác, a világ legjobb League of Legends-játékosa, háromszoros világbajnok. Na ő írt most alá új szerződést a csapatával, az SK Telecom T1-gyel, és ha hihetünk a kiszivárgott híreknek, a fizetése az eddigi rongyos évi 870 ezer dollárról 2,5 millióra nő. Az úgy 730 millió forint. És ebben még nincsen benne:

    • A pénzdíjas versenyekről származó nyeremény (idén csak a vébédöntő után 2 millión osztozott a csapat többi 5 tagjával)
    • A szponzoraitól származó támogatás
    • A stream csatornájáról becsorgó előfizetési és reklámbevétel
    • A játékot kiadó Riot Games profi játékosoknak szóló bevételmegosztó programjából leeső zseton

    Mondjuk biztos őt is erősen cseszegették a szülei a standard "nem játssz már annyit azon a rohadt számítógépen, nem lesz így belőled semmi" szöveggel, főleg amikor még az érettségi előtt abbahagyta az iskolát, hogy a profi gémer pályafutására tudjon koncentrálni.

  • Sőt, nemcsak őt, hanem Laura Palmert, a Tuskó Ladyt és Audrey Horne-t is, nem is beszélve mindenki kedvenc táncoló törpéjéről.

    TwinPeaksLegoSet
    Fotó: Bryan McLean

    A figurákat a Citizen Bricken lehet megrendelni, és mivel nem hivatalos Twin Peaks- vagy Lego-termékről van szó, Double Mountain Murder Mystery Townként hivatkoznak a világ egyik leghíresebb fiktív városkájára.

    Az ára 60 dollár, azaz 17 ezer forint. 

    (via NME)

  • V8-as túrakocsi-bajnokságból való, nem tegnap történt, hanem vagy egy jó hete, de mindenképpen érdemes megnézni. Ez van, ha valaki a legtökéletesebben fékezi el magát - és ezzel szó szerint kifékezi a másikat -, ám még be tud fordulni

  • fabiowibmer.png

    A triálos Fabio Wibmer sok őrültséget csinált már, de most minden eddiginél messzebbre merészkedett.

    Az ausztriai Kölnbrein-gáton, egy pár centi széles korláton tekert végig. Alatta kétszáz méteteres mélység volt. Biztosítás nélkül nem mert nekivágni a kísérletnek, de azért így is sokat kockáztatott. A kötél nem volt rögzítve, csak társa tartotta.

  • Igen! Szerda este esett a hó. Itt van rá a bizonyíték, amit egyik olvasónk küldött. Egyébként elgondolkoztak már azon, mi különös van abban, hogy egy hideg, december elsejére virradó éjjel esik a hó? És mi mégis miért örülünk mindahányszor ennek? 

  • Egyik szebb, mint a másik. Mármint tényleg, az első sokkal faszább, mint a többi.