Elemér
5 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A svájci Elias Ambühl megdöntötte hétfőn a hátrafelé síelés sebességi világcsúcsát. A profi szabadstílusú versenyző 131,23 kilométer/órával száguldott le háttal a svájci Alpokban található Weisshorn csúcsról. A 24 éves extrémsportoló a norvég Anders Backe rekordját javította meg, aki 2012-ben 128,7 km/órás sebességet ért el a vikersundi síugrósánc földet érési zónájában.

  A hátrafelé síelést egy viszonylag egyenes, meredek pályán rendezik. A sportoló előre indul el, aztán menet közben fordul meg, így mérik meg a csúcssebességét. Amint azt a videó is bizonyítja.

 • Hiánypótló mobiltelefon jelent meg az Amazonon, amivel nem csak egy piaci rést fognak betömni.

  444.hu szúrta ki, hogy 27 fontért, azaz körülbelül 10 ezer forintért árulnak az Amazonon egy telefont, amit kifejezetten arra terveztek, hogy az emberek a seggükbe feldugva csempészhessék be oda, ahová amúgy nem lehetne bevinni telefonokat. Például egy börtönbe.

  6yjllwOYNDlRKeFUs
  Fotó: Amazon

  A mobilnak nem csak a mérete, a formája is úgy van kialakítva, hogy könyebben felcsúszhasson, és fémalkatrészből is csak annyi van benne, mint egy fogtömésben, ezért a detektorok sem érzékelik.

  Óriási lehetőségek állnak most a szaksajtó előtt, kíváncsian várjuk a teszteket, hogy mennyire tudja ellátni a feladatát a seggmobil. Az Amazonon már vannak felhasználói visszajelzések, az egyik ötcsillagos értékelés szerzője nagyon elégedett volt a telefonnal, előrelátóan azt írta, hogy

  "Egyelőre nincs szükségem olyan telefonra, ami elrejthetek a seggemben, de ki tudja, hogy mikor lesz."

 • Nehéz szavakat találni a fenti fotóra, amit az Index egy olvasója küldött a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi iskola farsangjáról. A kép tanúsága szerint valaki jó mókának tartotta felső tagozatos gyerekét KKK-tagnak beöltöztetni, és úgy tűnik, a tanári kar sem tartotta problémának, hogy a diák a hírhedt amerikai rasszista szervezet ruhájában parádézik. 

  A kép egyébként a csuklyás versenyzőn kívül is felvet néhány kérdést, például hogy minek öltözött az 5-ös és a 6-os számú versenyző, de a többi jelmez alapján talán valamilyen etnikumra, nemzetiségre gyanakodhatunk. Ha így van, az még adhat egy plusz csavart a kkk-s kisgyerek jelmezének, amit egyébként lehetne akár hagyományos spanyol húsvéti kosztümnek is nézni, ha nem lenne rajta a KKK vörös alapon ezüst kereszt jele.   

  Mi lehet a magyarázat a KKK-jelmezre?

  • 2010
   Troll szülők
  • 1546
   Tudatlan szülők, akik mellényúltak a szellemjelmezzel
  • 935
   Bizarr tematika az osztályfarsangon
  • 794
   Rasszista szülők

  Zárójel: viszonylag kevés olyan abszurd dolog van, amit a South Park alkotói ne jósoltak volna meg, a szerkesztőség tagjainak rögtön be is ugrott a bizarr jelenet sorozatbeli előképe, amikor Cartman véletlenül ku-klux-klanosnak öltözött Halloween alkalmából, pedig csak szellemnek akart:

  south park Pinkeye halloween
  Fotó: South Park
 • Azonnali hatállyal felfüggesztették azt a 49 éves tanárt, aki művészet és kézművesség órán hagyta a 12 éves diákjainak, hogy egy túlméretezett, erekcióban lévő péniszt készítsenek. A gyerekek állítólag viccesnek találták a feladatot, nem úgy a szülők. 

  A férfinak nem ez volt az első hasonló esete, a tanítási módszereit már korábban is érte kritika. (via)