Elemér
5 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Wang folyó blogot leginkább az olyan csodálatos posztjai miatt szeretem, mint amilyen ez a legutóbbi, az Évgyűrűk című. Mindössze két kép a szardíniai Gavoi középkori templomának rózsaablakáról. 

  Ez tavaly húsvérkor készült:

  Ez meg az idei karneválon:

  Így telik.

 • Az Időkép hőtérképe szerint február utolsó napja szokatlan meleggel köszöntött a déli országrészre, ahol egészen 21 fokig kúszott fel a hőmérséklet. 

  forrás: Időkép
  forrás: Időkép

  A balzsamos tavaszi időnek ugyanakkor nem örülhetünk sokáig, holnap viharos széllel érkezik majd a hidegfront, de szerencsére állítólag nem marad velünk sokáig. 

 • Hogy hogyan udvarolt, azt persze már nem fogjuk megtudni, de hogy ezzel a gyűrűvel ajándékozta meg az első szerelmét, azt tudjuk. Napóleon mindössze 18 éves volt, amikor megismerkedett Caroline du Colombier kisasszonnyal. A francia hadsereg tagjaként állomásozott a kisasszony családjának birtoka mellett 1780 körül, a hölgynek pedig ezt az elefántcsont-faragvánnyal díszített aranygyűrűt adta ajándékba. Az örökösök most elárverezik az ajándékot, amelyre március 26-án lehet licitálni Párizsban.

 • A svájci Elias Ambühl megdöntötte hétfőn a hátrafelé síelés sebességi világcsúcsát. A profi szabadstílusú versenyző 131,23 kilométer/órával száguldott le háttal a svájci Alpokban található Weisshorn csúcsról. A 24 éves extrémsportoló a norvég Anders Backe rekordját javította meg, aki 2012-ben 128,7 km/órás sebességet ért el a vikersundi síugrósánc földet érési zónájában.

  A hátrafelé síelést egy viszonylag egyenes, meredek pályán rendezik. A sportoló előre indul el, aztán menet közben fordul meg, így mérik meg a csúcssebességét. Amint azt a videó is bizonyítja.