Pandora, Gabriella
7 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Meghirdetem, és máris lezárom a hét (oké, a múlt hét) lúzere versenyt. G. Zsoltnak hívják, húszéves és miskolci lakos, és a múlt héten nagyon szeretett volna egy autót magának. Meg tudom ezt érteni, az én kislányom augusztus óta rágja a fülem egy eszméletlenül nagy és puha plüss kutya miatt, szóval tudom én, milyen gyötrő kínokat okozhat a vágy.

  Zsolt viszont nem mások fülét rágta (mondjuk nem is egy akaratos nyolcéves), hanem a tettek mezejére lépett. A tettek mezejét jelen esetben Kiss Tábornok útnak és a Lányi Ernő útnak hívták, különös ismertetőjelük, hogy kellően sok autó parkolt ott, hogy Zsolt péntek este hét körül ne bírja tovább leküzdeni a vágyat. Feltört egyet, hogy majd jól ellopja – de nem bírta beindítani.

  Jó, hát nem sikerülhet elsőre, a kábelek összebindzsizése jól néz ki egy hollywoodi filmben, de ott az is megy, hogy leugrasz egy toronyházból, aztán futsz tovább. Hát feltört még egyet, de azt sem.

  Aztán még egyet, meg még egyet, és  még egyet.

  Öt után feladta, talán a lelkesedés, talán a feltörhető autók fogytak el, nem tudhatjuk. Kettőből azért legalább a magnót kilopta, de volt, amit a feltörést leszámítva érintetlenül hagyott. Persze így is volt olyan pechje, hogy a rendőrök rövid időn belül elfogták, ráadásul kiderült, hogy november végén volt egy sikeres autófeltörése is – mármint akkor nemcsak feltört, hanem „elkötött egy autót, amit jogtalanul használt” is, ahogy a rendőrség írta.

 • Még szeptemberben jelent meg az a tudományos publikáció az Accident Analysis & Prevention folyóiratban, amit most szúrt ki a bicycling.com.

  Egy kísérletben harminc és ötven év közötti autóvezetők reakcióit vizsgálták különböző helyzetekben. Az alanyok fele kerékpárral is rendszeresen közlekedik. 

  A kísérletek azt mutatták, hogy a kerékpárt is használók gyorsabban reagálnak a váratlan eseményekre. Ennek oka alighanem az, hogy a jelenlegi közlekedési szokások között kerékpáron sokkal körültekintőbbnek kell lennünk a forgalomban. 

  biker-446071 960 720
  Fotó: Pixabay
 • Lassan 30 éve fut a képernyőkön a Simpson család című sorozat, és az azóta eltelt időben a család nem változott. A három gyerek, Bart, Lisa és Maggie azóta is ugyanúgy néznek ki, egy percet sem öregedtek. 

  A készítők általában nem szokták ezt a részét kommentálni, most viszont a hivatalos Twitter-csatornán válaszoltak egy rajongónak, aki ezt a kérdést feszegette.

  A válaszból persze csak annyi derül ki, hogy ebben rejlik a sorozat igazi varázsa.  

  Mindenesetre, ha a sorozatban változnának a szereplők, akkor már mindhárom Simpson gyereknek lehetne saját családja.

 • Terrace-House-by-Shigeru-Ban-1-1020x610
  Fotó: shigerubanarchitects.com / inhabitat.com

  Az adatok pontosabban:

  • A Shigeru Ban Terrace House nevű lakóházáról van szó a kanadai Vancouverben.
  • 18 emeletes lesz.
  • A hibrid faház olyasmi, mint a hibrid autó: el lehet mondani róla, hogy ilyen, de nyugi, azért valójában inkább olyan.
  •  A legdrágább lakások belső háromszintesek a tetején.
  • Az áruk hárommillió dollártól kezdődik.

  Még több kép és infó itt.