Géza
1 °C
8 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 2016 májusában írtuk az Indexen, hogy kipróbáltuk a Google egyik legújabb alkalmazását, a Spaces-t. Ebben regisztráció nélkül lehetett mindenféle tartalmakat megosztani emberek kisebb csoportjával. Nem tűnt instant klasszikusnak, de úgy tűnt, hogy lehet benne fantázia.

  google-spaces
  Fotó: get.google.com

  Nos úgy tűnik, hogy nem sikerült ebből semmit megvalósítani, ugyanis a The Verge arról számol be, hogy a Google április 17-én leállítja az alkalmazást.

  A Google-nél már hagyománya van annak, hogy a tavaszi nagytakarítás jegyében ezekben a hónapokban megszüntetnek olyan programokat, amik valamilyen oknál fogva kudarcot vallottak.

  John Kilcline termékmenedzser szerint más programokon kamatoztatják majd a Space-zel szerzett tapasztalatokat. Ebben még mindig a Hangouts a király, de a cél nyilván az, hogy az intelligens csevegőprogramjuk, az Allo fel tudja venni a versenyt a Facebookkal.

 • Leonardo DiCaprio nem dominálja különösebben a híreket, amióta tavaly Oscar-díjat kapott. Csinált persze egy filmet arról, hogy megdöglik a Föld, ha így folytatjuk, de ezt leszámítva alig szerepelt a hírekben. 

  Most viszont sikerült lázba hoznia az internetes oldalakat, ugyanis Thaiföldön vakációzik a haverjaival és még egy övtáskát is felvett a turistáskodáshoz.

  Az övtáska pedig az egyik legcikibb kiegészítő, amit valaki felvehet, úgyhogy rögtön elindultak a találgatások, hogy mégis mi lehet benne.  A legnépszerűbb tipp szerint az Oscar-díja van benne, de esélyes még az e-cigaretta, amit előszeretettel szív, esetleg a kalapja is elképzelhető, amiből több tucatnyi van neki. 

 • Ebben a rövid posztban szeretnék bemutatni önöknek egy nőt, aki igazán nagy karriert futott be az Egyesült Államokban. Azt azért nem mondanám, hogy példaértékű és követendő a pályája, de mégiscsak karrier. Gina Cheri Haspelnek hívják, és február elején nevezték ki a CIA igazgatóhelyettesévé. Ő az első nő, aki ilyen magas pozíciót tölt be az amerikai hírszerzésnél. A Központi Hírszerző Ügynökség vezetője kinevezésekor "példás titkosszolgaként és szenvedélyes hazafiként" méltatta.

  Több mint 30 éves szakmai tapasztalat áll mögötte. Ennek sajnos része volt az is, hogy Gina Cheri Haspel a múltban elég csúnya dolgokban vett részt. Például felelős volt foglyok kínzásáért külföldön működő amerikai börtönökben. 2002-ben például ő volt a parancsnoka annak a thaiföldi titkos börtönnek, ahol egy hónapon belül 83-szor alkalmaztak vízbefojtásos vallatást egy Abu Zubajadah nevű emberen, a fejét többször a falhoz is verték, hogy mondjon már valamit, mire rájöttek, hogy ez az ember semmilyen értékelhető információval nem rendelkezik.

  Később kisebb galibát okozott, hogy a kínzásokat videóra is vették. A felvételeket egy thaiföldi széfben őrizték, de 2005-ben jelzés érkezett a CIA-hoz, hogy a felvételeket sürgősen semmisítsék meg, és ebben az iratban Haspel neve is felmerült. Gina Cheri Haspel ekkor a Virginia állambeli Langleyben dolgozott, és főnöke utasítására gyorsan gondoskodott is a felvételek törléséről. Az akció jól sikerült, Haspelt előléptették.

  Gondolom, most már ön is kíváncsi, hogy néz ki Gina Cheri Haspel. Itt ezen a képen ismerheti meg közelebbről a nagy karriert befutott titkosügynök-nőt. Nem látja? Na látja! Gina Cheri Haspelről ugyanis egyetlen egy kép sem lelhető fel széles e világhálón.

 • A legújabb fülesmakifélét "óriástörpének" írták le a tudósok, mert a bár ezek az állatok általában egészen kicsik, a most talált példány egy hatalmas fajtához tartozhat. A nagydarab példányt Angolában találták, mérete miatt nagy izgalom övezi a felfedezését.

  Az éjjeli ragadozók hatalmas szemük miatt kinézetre valahol a nagyon aranyos és a nagyon ijesztő között vannak (de legalábbis úgy néznek ki, mintha folyamatosan épp akkor hallották volna meg életük legdurvább hírét). Nagy fülük, szemük és hosszú, csontos ujjaik vannak. Gyereksírásra emlékeztető hanggal kommunikálnak, a kisebb testűek hangja csivitelésre emlékeztet.

  maki0

  Bár a hangjuktól mindenkit kiráz a hideg, ennek köszönhető, hogy a tudósok viszonylag könnyen megtalálják őket. A hatalmas maki is magas hangokat adott ki, ezért is lepődtek meg annyira a méretén.

  (Mental Floss)