Gusztáv
-11 °C
-2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Jobban van, holnap az elhalt farkának egy részét amputálják, de a lába jó. Eredményei negatívok, a vérvizsgálat is. Fagyi alultáplált 1 év alatti fiúcska a gyengeség miatt fagyott a stéghez és várta a biztos halált

  - írja az Állatvédő Liga a Facebook-oldalán.

  16002831 1371737586201930 7403474088937356721 n
  Fotó: Facebook

  Ahogy mi is megírtuk, a Fagyi névre keresztelt rókát múlt kedden mentették meg az állatvédők, miután a farka és a lába odafagyott a népszigeti stéghez. Most úgy tűnik, hogy túl van már a traumán:

 • A Facebookot sokszor kritizálják a visszhangkamra-effekt miatt, ami a velünk egyetértő, az előítéleteinket megerősítő véleményekkel és emberekkel vesz körbe. Pedig ha kicsit kísérletezünk vele, elérhetjük ennek az ellentétét is, és olyan szubkultúrákba pillanthatunk be, amelyeknek a létezését sem akartuk addig elhinni.

  Ez a beszélgetés például a világ legnagyobb átverésének, a tévés jósdáknak a rajongói között zajlik, és pszichológia tankönyvek illusztrációja lehetne a kognitív disszonancia fejezetnél. Egyszerűen fájdalmas olvasni is, ahogy a nénik (a fele szlovákiai magyar lehet az euróban számolás miatt) megmagyarázzák maguknak, hogy igenis megéri percenként 500-ért hívogatni a telejósokat, mert hát lehet hogy megszalad kicsit a telefonszámla, de akkor is igazat mondanak. És nem is ők a genyák, hanem a főnökeik, akik direkt várakoztatnak a vonalat tartva, hadd pörögjön a számláló.

  (Kattintson a képre, hogy a beszélgetés folytatását is lássa!)

  (via Chemtrail for everyone)

 • Amikor tavaly elindult az évi 80+n milliárd forint adófizetői pénzből működő újrafazonírozott állami csatornacsalád, a pénzszivattyú környékén ülők azt emlegették, hogy a BBC mintájára fog itt megvalósulni valami, aztán hogy mi lett ebből, azt nem nagyon kell ragozni. 

  Erről jutott eszembe teljesen véletlenül ébredés után, hogy bizony volt magyar nyelvű BBC is, tekintélyes magyar szerkesztőkkel és szerzőkkel. 

  Aztán sajnos 2005-ben gazdasági okok miatt több kelet-európai állomással együtt bezárták a magyar bázist, mert kellett a pénz egy közel-keleti rádió elindításához. A BBC magyar adásának 66 évét itt foglalták össze, a bezárásról pedig itt írtak részletesebben

  De hogy necsak üres kesergéssel kevert nosztalgiából álljon ez a poszt, szerencsére a magyar BBC archívumának egy része máig elérhető. 

  Például, haide kattint, pazar angol nyelvleckékkel fog találkozni, amelyek magyaroknak szóltak, a brit adófizetők pénzéből. 

  Elég nehéz elhinni manapság, hogy régen ilyen is volt, de érdemes észben tartani, hogy ilyen szintű, minőségű is lehet a közszolgálatiság. 

 • A romániai Vaskapu Természeti Parkban kihelyezett kameracsapda előtt egy hiúz sétált el lassan és méltóságteljesen:

  Nem ez az első eset, hogy a Karssó-Szörény és Mehedinti megye közigazgatási területén fekvő parkban hiúzt filmeztek le, novemberben ezt rögzítette a kamera:

  Mindez azért nagy szám, mert a hiúzok száma Európában az erdőirtásoknak és a vadászatnak köszönhetően katasztrofális mértékben megritkult, szóval addig nézze az ilyen videókat, amíg teheti.

  (via Transindex)