új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Fővárosi Állat- és Növénykert lakói sem tudják száz százalékig elkerülni a mínuszokat, de a gondozók segítenek átvészelni a nehéz napokat. A zebramanguszták infralámpát kaptak, az alatt melegszenek összebújva.

  • Sokat elárul a pc-s játékpiac és a pc-s játékosok (= azok a gémerek, akik röhögés nélkül bírják kimondani, hogy "master race") helyzetéről az a statisztika, amit a GitHyp tett közzé minap. A GitHyp mindenféle médiatartalom statisztikáit méri, többek között azt, hogy mivel és mennyien játszanak a legnépszerűbb pc-s játékplatformon, a Steamen. Egyik mérőszámuk az átlagos játékosszám/óra, eszerint 2016 öt legnépszerűbb Steam-játéka:

    1. Dota 2 (2013)
    2. Counter-Strike: Global Offensive (2012)
    3. Team Fortress 2 (2007)
    4. Grand Theft Auto V (2013)
    5. Civilization V (2010)

    Igen, egyik sem 2016-ban jelent meg. Sőt, az öt játékból négy ugyanígy benne volt az első ötben 2015-ben is. Egy másik mérőszámot, a játékosszám-csúcsot vizsgálva már jobb a helyzet:

    1. Dota 2 (2013)
    2. Counter-Strike: Global Offensive (2012)
    3. No Man's Sky (2016)
    4. XCOM 2 (2016)
    5. Dark Souls III (2016)

    Az utóbbi három játék premierje 2016-ban volt. Vagyis egy-egy nagyon várt újdonság idején magasra csaphat a játékosok száma, de éves szinten mégis inkább a régi kedvencekkel játszanak a legtöbbet. Nesze neked, master race. (Kotaku)

  • Én már nagyon szeretném elfelejteni Vajna Tímea fánkozóját, dehát az üzlet egész létezése olyan vicces állomásokkal van tele, mint egy több hónaposra elhúzott Benny Hill-rész. Például most sikerült megkerékbilincselni egy furgonjukat, és akkora schadenfreude lett úrrá rajtunk, hogy ezt az olvasóknak is megmutatjuk.

    (Instagram)

  • Tavaly áprilisi cikkünkben azt írtuk, hogy a Határ úti közlekedési csomópont felújítása várhatóan az év – azaz 2016 – végéig befejeződik, azaz addig eltűnnek a pereskedés miatt ottmaradt, kerítéssel körülvett bódék, és végre megszűnik a balkáni látvány a nagy forgalmú téren.

    Természetesen semmi meglepő nincs benne, hogy az omladozó bódék még mindig a helyükön vannak, és az utóbbi napok csikorgó hidegének köszönhetően az az érzése támad az embernek, hogy ez már így is marad, míg világ a világ.

  • Az van, hogy ilyen esetben be kell menni az Apple Store-ba, és egész nap ingyen lehet használni a gépeket!

    Legalábbis brit Apple Store-dolgozók szerint, akik azt állítják, hogy a céges policy szerint soha nem dobnak ki valakit azért, mert hosszú órákon át használja a bemutatóteremben kitett gépeket. Sőt, a legtöbb Apple üzletben állítólag eleve vannak törzsvendégek, akik minden nap óráig gépeznek ott, amit a cég egyáltalán nem szankcionál.

    Mondjuk pornót nézni nem lehet például, mert az le van tiltva, de mondjuk ahhoz meg eleve minek MacBook?

    (Refiniery29)

  • Franciaország egyik Pléiades műholdja készítette 700 kilométeres magasságból az alábbi fantasztikus képet a Déli-sark végeláthatatlan hómezőiről. Ne kezdje el a monitort vagy telefonkijelzőt törölgetni, a fehérségen keresztül húzódó szaggatott csík nem koszfolt, hanem egy karaván, ami ellátmányt, üzemanyagot és felszerelést visz a Concordia kutatóbázisra.

    A 300 méter hosszú konvoj az Antarktisz partvidékéről, Dumont d'Urville kikötőjéből indult a Déli-sark belsejében, 3200 méteres magasságban lévő Concordiára. Az út ezer kilométer hosszú és tíz napig tart. A 300 tonnányi szállítmányt nagy teljesítményű traktorok húzzák-vonják a célig, ahol három nap alatt lepakolnak, majd felkészülnek a visszaútra, ami már két nappal rövidebb, mivel visszafelé lejt az út. Így néz ki a karaván egy része, ha jobban belezoomolunk a fenti képbe.

    Fotó: Pléiades–CNES 2016 / Distribution Airbus DS
  • Fotó: Huszti István / Index.hu

    A Proalpinista.hu egy nagyon ügyes reklámot csinált magának, amivel közben sokaknak segíteni is tudnak a hidegben - ami úgy néz ki, eltart még egy darabig.

    Szóval a cég egyik alapszolgáltatása az, hogy a kertben vagy bárhol lévő beteg fákat kivágják és elszállítják: de most azoknak fogják elvinni ezeket a fákat tüzelőnek, akik igazán rászorulnak.

    Ez maga a felhívásuk:

    Jótékonysági favágási akció a Proalpinista Kft.-től

    Vágasd ki veszélyes, megdőlt, beteg fádat a PROALPINISTA.HU csapatával és juttass tüzelőt egy rászorulóhoz. Cégünk február végéig minden favágás árából 20% kedvezményt ad megrendelőinek, valamint a kivágott fát felkuglizva ingyen eljuttatja Budapest és vonzáskörzetében a megrendelő által kiválasztott kedvezményezett rászorulóhoz - illetve ha nem ismer ilyet, egy általunk kiválasztott rászorulóhoz.

    A kivágott fa útját követheted a facebook oldalunkon.

    www.proalpinista.hu

    06307211924 Proalpinista Kft. NON-STOP vonal

  • Kamion borult fel egy skóciai főúton a térségben tomboló szél miatt, amely az áramellátásban is kimaradást okozott – írta a BBC.

    fort
    Fotó: @forthroadbridge / Twitter

    A hófúvással súlyosbított rossz idő Észak-Angliát és Észak-Írországot is elérte szerdán. Észak-Angliában 2300 háztartás maradt áram nélkül, a szél miatt Newcastle egyik belvárosi utcáját is lezárták.

    Csütörtökre még nagyobb havazást ígérnek a térségben.

    A felborult kamion sofőrjét egyébként a közúti közlekedés veszélyeztetése miatt vonhatják felelősségre, ugyanis a híd, amelyen felborult, a rossz idő miatt el volt zárva a teherautók elől.

  • Ő itt Jumpy, a viszonylag híres Border collie keverék, aki kutyaszínészként tengeti életét Hollywoodban.

    pctDMh2 - Imgur.gif

    A meglehetősen jól kiképzett kutya főként reklámokban szerepel, de feltűnt már sorozatokban és két mozifilmben is. Itt épp a  Chandler Valley Center Stúdiók egyik mellékhelyiségében bizonyítja, hogy nem véletlenül tart előrébb, mint néhány emberszabású színművész.

  • 1st-pool-conceptual-oa16-christian-miller-800px

    A győztesek és nyertesek listázása helyett érdemes csak egyszerűen végiggörgetni ezeket az izgalmas képeket. És rácsodálkozni arra, milyen fura állatok élnek körülöttünk a Földön. 

    Viszont legnagyobb sajnálatomra a vidrák és a teknősök idén is alulreprezentáltak a válogatásban. 

  • Észtországban épp amerikai csapatok tartanak téli tréninget. Az észt honvédelmi minisztérium osztotta meg Twitteren az első sízési próbálkozásaikat, a fotók minimum bájosak.

    Az összes kép tehát itt:

  • photo

    Persze értjük, ez az egész lacibácsizás kezd már kicsit sok lenni, de mit csináljon az ember, amikor január tizedikén, miközben a fél ország a fagyhaláltól retteg,  a mester a frissen feltöltött videóban így köszön be:  

    Később pedig amikor véletlenül belebotlik egy babérlevélbe, egy humoros kitérővel vágja ki magát a lehető legfrappánsabb módon: 

    Hardcore rajongóknak ajánljuk Laci bácsi Wikipedia oldalát, ahol munkásságának szórakoztatóbb részének külön fejezetet szenteltek Szakmai ellentmondások címmel, ami olyan dolgokat emel ki, mint hogy

    • receptjeinek általános hozzávalói a magas glikémiás indexű finomitott szénhidrátok: kristálycukor, finomliszt, keményítő
    • bemutató közben a nyers szárnyashúsok, belsőségek darabolása után nem öblíti le a kést, ugyanazzal a vágóeszközzel folytatja a - később hőkezelés nélkül tálalásra kerülő - zöldségek-gyümölcsök szeletelését. 
    • citrusfélék esetében egyáltalán nem foglalkozik a héjon maradt mérgező kezelőanyagokkal
  • Varga Marietta csinált pár nosztalgikus érzéseket keltő képet szülővárosáról, Siófokról. Egészen különös, kicsit nyomasztó a hangulatuk, de közben elég szépek is. A Londonban élő fotós azt mondta, hosszú idő óta a képek készítésének reggelén érezte először ugyanazt a hangulatot, ami a városról a fejében él. Itt a többi.

  • Amber Rudd belügyminiszter asszony cipősarka beragadt a járólapok közé a Downing Street 10-nél. A videót megnézve azonban felmerül a gyanú, hogy valami szabotázsakcióról lehet szó, hisz egy "Jó reggelt!" köszöntéssel szánt szándékkal megzavarták a belügyminiszter asszonyt, és az "OH NO!" sem tűnik szívből jövőnek:

    Amber Rudd belügyminiszter asszony cipősarka beragadt
  • Kép: Index.hu
  • Miután pofáraestünk a buborékfagyasztással és hiába fújkáltunk az Index udvarán, a legjobb pillanatunkban is csak egy kis dermedésig jutottunk, olvasóink megmutatták, hogy mire képesek. Sokkal többre, ráadásul nem csak buborékot fújnak, de készült ételfestékes jéggömb is:

    A remek fotók mellett még tippeket, sőt receptet is kaptunk arra, hogy milyen összeállítású lével kellene legközelebb próbálkoznunk. Volt, aki szerint pici cukor segít a kristályosodásban, más az előre lehűtésre és a hozzáadott glicerinre esküszik, Tamás pedig egész konkrét leírást küldött: 200 ml víz, 35 ml mosogatószer, 35 ml cukor szirup és 2 ek. kristálycukor. Ezzel az eleggyel ilyen buborékot sikerült készíteni:

    A nagy fagyoknak lassan vége, köszönjük a képeket, mi a következő súlyos fagyoknál újra próbálkozunk.

  • "Napok óta folyamatosan csörög a telefonunk, az ország minden pontjáról érkeznek hívások bajba jutott kis denevérek miatt." - írja Facebook oldalán a Mályi Madármentő Állomás. "A hideg időjárás miatt bizonyos esetekben a telelő rések és helyek áthűlnek és a denevérek utolsó tartalékukat felélve próbálnak menekülni a hideg elől. A téli álmukból ébredő denevérek mostanra már részben felélték az elraktározott energia tartalékukat és a hideg miatt való ébredéssel további energiát vesztenek."

    Ne feledje, Magyarországon valamennyi denevérfaj védett! Ha denevért talál, a következőket teheti,  amivel megmenti az életét:
    - Kesztyűvel fogja meg és tegye bele egy jól zárható dobozba.
    - Ha fél tőle akkor karton papírral nyúljon alá és így tegye a dobozba.
    - A doboz oldalára fúrjon apró szellőző réseket.
    - A dobozt vigye fagymentes meleg helyre.

    A Madármentő Állomás országosan hívható száma: 06 30 689 2727, hívja őket, segítenek, sőt, vissza is hívják, ha esetleg nincs elég pénz a kártyáján. Ezen az oldalon pedig hasznos információkat talál a denevérek mesterséges etetéséről és életben tartásáról.

  • A pórult járt állatot az Állatmentő Liga mentette meg kedden, a farkának kétharmadát amputálni kellett, a lábáért még küzdenek, írja a Hvg.hu. A mentésről egy rövid videó is felkerült az oldalukra.

    15965881 1362232353819120 8838957422855443654 n
    Fotó: Állatmentő Liga / Facebook

    A liga vezetője, Pataki Gábor azt mondta, hogy ha muszáj lesz levágni a lábát, akkor nem lehet visszaengedni majd a természetbe, így próbálnak neki helyet keresni egy vadasparkban.

    15977071 1362232777152411 4138103270345907869 n
    Fotó: Állatmentő Liga / Facebook

    Az Állatvédő Liga friss bejegyzése szerint 2-3 nap múlva kiderül, hogy mi lesz a róka sorsa. Drukkoljunk a ravaszdinak!

  • A Barcelona két világsztárja: Lionel Messi és Andres iniesta 806 ezer forintot juttatott el egy magyar étteremtulajdonoson, Büki Ernőn keresztül Baán László héttagú családjának.

    A család másfél szobán osztozott eddig, mostantól viszont 3 szobás lakásba költözhetnek.

    Bükinek azt mondta Iniesta, reméli, másoknak is tud a jövőben is segíteni.

  • Fehér Kati a felhívásunkra küldte nekünk ezt a fotót Facebookon. 720 méter magasból készült a jeges Dunáról Visegrád környékén. 

    Fantasztikus korban élünk, hogy lassan olyan hétköznapi dolog lesz drónos légifotókat nézegetni a körülöttünk lévő világról, mint amilyen pár évtizede a színes papírképeket előhívni volt.

  • Dynamo, az egyik legjobb tévés bűvész arc csinálta meg a trükköt Badár Tamással, akit én legutóbb a Csillag születikben láttam, de ez most nem fontos, a lényeg az, HOGY CSINÁLTA DYNAMO??? 

  • A TEK lekapcsolt két drogdílert Kecskeméten, a házkutatáson 1,5 millió forint értékű kábítószert, és a galéria tanúsága szerint nem kevés készpénzt foglaltak le.

    De nézzük ezt a műalkotást, és próbáljuk meg elképzelni, hogyan készülhetett:

    n3876572 0
    Fotó: Police.hu

    Tehát állig felfegyverzett TEK-esek rontanak be a házba, megbilincselik a két, 30 körüli rosszfiút. Majd egyikük kék gumikesztyűt húz, beágyaz, a ránézésre is igencsak használatos ágyneműt letakarja két frottír törülközővel, és a lakásban talált pénzt címletenként szépen elkezdi rajta a lehetőségekhez mérten elrendezni.

    A sorminta nem lesz túl szép, az alsó húszezreseket már a gravitáció húzza, a sisak alatt gyöngyözik a kommandós homloka, morog is valami szaftosat, de még nincs baj. A rendőrségi fotós gyorsan odébb löki, előkapja a gépét, és mielőtt az egész műszálas, mocskos és bűnben fogant kreálmány lecsúszna a földre, katt! - és elkészül a nap fődíjas szociofotója.  Gratutálunk az alkotóknak!

  • Minden szervezet vagy hatóság, ami az utcákon élő rászorulókon segít, ingyen hirdetheti a tevékenységét a JCDecaux budapesti és vidéki nagyvárosaiban lévő felületein, jelezte közleményében a cég.

    Az extrém hideg miatt életveszélyessé vált a hajléktalanok helyzete, ezért több kezdeményezés is született, hogy segítsenek a rászorulókon. Azonban, mivel ezek főleg a Facebookon és a médián keresztül terjedő akciók, jó eséllyel nem jutnak el az utcákon élőkhöz. Ezért ajánlotta fel segítségét a a közterületi hirdetésekkel foglalkozó JCDecaux.

    Erre a címre írhat nekik: segitunk@jcdecaux.com

  • Orbán Viktor ellen személyiségi jogi pert indítottak. Első fokon nem volt védője, maga járt el az ügyében, és bár a bíróság neki adott igazat, perlője fellebbezett. Másodfokon azonban már nem bízta a véletlenre és a TASZ-hoz (Társaság a Szabadságjogokért) fordult. Ahhoz a civil jogvédő szervezethez, amely egyike azoknak a szervezeteknek, amelyeket a Fidesz szerint minden eszközzel ki kell az országból takarítani

    Az, hogy Orbán Viktor a TASZ segítségét kérte és megkapta, nem olyan régen volt: egészen pontosan 2007-ben, bőven a "polgárivá" válás után. Lám a 2007-ben az akkori ellenzéknek, (és bárkinek, akinek ügyét fontosnak tartották) segítő civil szervezet mára Soros-ügynök lett, amit el kell takarítani az országból. Forradalom éve, PC-világ vége stb.

    A miniszterelnök arról beszélt akkor ellenzékből, hogy a rendőrök a 2006-os események alatt utasítást kaptak arra, hogy ilyen brutálisan menjenek neki a tüntetőknek, amit az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium magára vett és beperelte Orbánt.

    Fotó: Kovács Tamás, MTI

    A másodfokú tárgyalás előtt viszont már a TASZ-hoz fordult, illetve Schiffer Andráshoz, aki a TASZ ügyvédjeként dolgozott. Megkérdeztük Schiffer Andrást, aki emlékszik, hogy a TASZ ügyvivő testületében egyhangú döntés született arról, hogy vállalják Orbán ügyét, mert az ügyben hittek, mindegy volt nekik, hogy ki a személy. Schiffer hozzátette, abban az évben Thürmert is védte egy ügyben. Akkor is úgy fogalmazott, „a TASZ pártoktól független jogvédő szervezet, amit az is bizonyít, hogy tevékenységére még soha nem fogadott el egyik kormánytól sem közpénzt".

    „Azért vállaltuk el Orbán Viktor jogi képviseletét, mert évek óta szeretnénk elérni a joggyakorlatban annak a tisztázását, hogy a közhatalmi szerveknek van-e jó hírük. A TASZ álláspontja szerint a közhatalmi szervek állítólagos jó híre nem korlátozhatja a politikai viták szabadságát" - mondta akkor Schiffer a TASZ ügyvédjeként. Most elmondta, megnyerték a pert ugyan, de sajnos nem sikerült ezt a jó hírneves dolgot kimondatni a bírósággal, de szerencsére ez a gyakorlat elmúlt, a Fidesz alatt nem emlékszik olyanra, hogy minisztériumok jó hírnév megsértéséért pereltek volna.

    A saját perére talán még emlékszik a miniszterelnök

    – tette hozzá.

    Egyébként éppen ez a szervezet, a TASZ perelte ki, és így két év után az ő segítségükkel derülhetett ki tavaly, hogy Orbán Viktor személyesen rendelte el a norvég alapos civilek vegzálását 2014-ben.

  • Kedden jött ki a hír, hogy alaposan megbírságolták a Duna House-t és az Otthon Centrumot, mert összejátszottak, és ezzel rendesen lehúzták a fogyasztókat.

    Mint arra egy olvasónk felhívta a figyelmet, már azon melegében, tegnap elindultak a beszólások ingatlanhirdetésekben. Ez például azzal fejeződött be, hogy: 

    "Ingatlanközvetítők eseti megbízásra jelentkezhetnek, kivéve a Duna House és az Otthon Centrum a GVH általi kartell bírság miatt." 

    Legalábbis olvasónk szerint, mert most már csak annyi van ott, hogy "kivéve azon irodák partnereit, amelyeket a GVH kartellezés miatt megbírságolt", ami persze ugyanezt jelenti. Itt egy hasonló szöveg egy másik hirdetés végén.

    Azt persze nem gondolom, hogy egy egyszerű magánszemély reagált így órákon belül, sokkal valószínűbb, hogy (egy teljesen joggal) dühös konkurens iroda lehet az elkövető, de simán lehet, hogy népi kezdeményezéssé dagad, és hamarosan egy csomóan fejezik majd be hasonló szöveggel a hirdetésüket.

  • Menő ételfotók csak úgy hozzák a lájkokat és a követőket. És mint a történelem megmutatta, sokan karriert és egzisztenciát építenek erre. 

    overfill-800x420

    Ha mindig elégedetlen volt, hogy hiába főzött finomat és látványosat, nem tudta normálisan mások orra alá dörgölni, akkor ezt a videót Önnek találták ki. Előre a lájkokért!

  • 000 JS7L6
    Fotó: Alexandre Bonnefoy / AFP

    Az egész egyébként Japánban történt, magyarázat nincs, szőttes remélem lesz belőle. A "szokatlan magatartás" kifejezés egyébként nem tőlem jön, hanem japán szakértőktől. 

  • Az történt ugyanis, hogy a párt először elküldött a sajtónak egy közleményt, hogy az LMP-s Hadházy Ákos vallja be, hogy "édesapja, Hadházy Árpád valóban közreműködik- e a Tolna megyei zöldbárónak is nevezett Twickel György kétes földszerzési manővereiben", valószínűleg ezen a riporton felbuzdulva.

    Aztán három órával később az Országos Sajtószolgálaton a Fidesz kiadott egy közleményt, hasonló tartalommal, de ott már csak azt követeli, hogy Hadházy válaszoljon arra a kérdésre, miszerint hozzá közel álló személyek valóban közreműködnek-e a Tolna megyében zajló kétes földszerzési manőverekben.

    Na, most legyen okos, aki fideszes. Most akkor Árpádot és Györgyöt lehet támadni, vagy sem?

    (Az LMP egyébként úgy reagált, hogy a cikkek annyiban igazat állítottak, hogy az állami földprivatizációt földmutyinak minősítették, ebben azonban sem Hadházy Ákos, sem családtagjai nem vettek részt.)