Levente, Irén
19 °C
35 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Ivócsap projekttel most találkoztam először, és örülök, hogy egyre terjed, hiszen a köztéren a nyári hőségben életeket menthet, ha van a közelben egy kút. Kút viszont nincs mindenhol, ellenben a tűzcsappal, amire azért elég sok helyen szükség van.

  A projektben egy minicsapot szerelnek a tűzcsapokra, amikből aztán vígan vedelhetjük a kánikulában a vizet. Persze, már ahol ivóvíz jön belőle.

 • Januárban még megnyerte az Australian Opent Serena Williams, áprilisban pedig bejelentette, hogy a szezon hátralévő részében már nem lesz ott a pályán, mert gyereket vár. Melbourne-ben 23. GS-tornagyőzelmét már várandósan érte el.

  serena1

  A Vanity Fair címlapján most ruha nélkül jelent meg, és egy igazi szerelmi történetet is megismerhettünk a lap cikkéből. A vőlegénye ugyanis a Reddit-társalapító Alexis Ohanian, akivel tavaly december vége óta jegyben járnak, és miután megszületik majd a gyerek ősszel, férjhez is megy hozzá.

  Ohanian egyébként azt sem tudta, pontosan, mi a tenisz, amíg egy római versenyen nem ismerte meg 2015 májusában jövendőbelijét.

  A gyerek nemét egyébként nem tudják, és nagy izgalommal várják, kisfiú lesz-e vagy lány.

 • A nemzeti konzultáció záróbuliján Orbán Viktor mondott egy (pontosabban több) erőset: Soros már a Jobbikot is befogta a hálójába.

  Tényleg? Megkérdeztük a Bálnából távozó volt köztársasági elnöktől, mit gondol erről, és meglepő módon, nem igazán osztotta a miniszterelnök véleményét. 

 • A BBC fogyasztóvédelmi műsora, a Watchdog vizsgálta be a Starbucks, a Caffe Nero és a Costa kávéit. A végeredményt hallva nyilván a levegőbe csapnak az ilyen láncok gyűlölői, és elmorzsolnak egy halk basszameget a divatos és menő arcok. 

  A jég ugyanis mindhárom láncnál ürülékből származó baktériumot tartalmazott.

  Mégpedig a következő arányban: 10-ből 7 mintával voltak gondok a Costában, 10-ből 3-ban a Caffe Neróban, és ugyanennyi volt a szennyezett minta aránya a Starbucksban. A baktériumszintről az illetékes állami szervezet szakértője azt mondta a műsornak, hogy elég aggasztó, ráadásul ezek emberi megbetegedést okozó baktériumok, amelyeknek a szintje nulla kellene legyen.

  A cégek elég jó fejek voltak, amennyiben nem kezdtek perrel fenyegetőzni, kételkedni a vizsgálatban és helyreigazításokat kérni, hanem vizsgálódni kezdtek, hogy ez hogy történhetett, és lépéseket ígértek, ugyanis a higiénia mindannyiuknak nagyon fontos. A Costa azonnal szigorította a jégkezelési szabályzatot, és új berendezéseket állított üzembe.

  A műsort ma este sugározza a BBC One.

  (Via Dailymail)