Dániel, Daniella
18 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Linkin Park az első koncertjét adta júniusban Magyarországon, a Volt-on telt ház előtt játszottak, egy ceruzát sem lehetett volna leejteni a tömegben.

  Csudai Sándor fotója akkor készült az énekesről, amikor Chester levette az arcát szinte végig takaró csuklyát és napszemüveget, hogy lemenjen kezet fogni a közönséggel.

  20139755 10154977858759227 2916208593919109243 n
  Fotó: Csudai Sándor / Volt Fesztivál / RockstarPhotographers

  Chester Bennington csütörtökön öngyilkos lett, felakasztotta magát. 41 éves volt.

  Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

 • Legalábbis az internet egyes szegleteiben már hősként ünneplik Abe Akiét, Abe Sinzó japán kormányfő amúgy a maga módján olykor elég karakán feleségét, mégpedig egy, a héten megjelent interjú miatt.

  Ebben a híres G20-as díszvacsoráról van szó, amely után Trump merőben szokatlan és amúgy gyanús módon félrehívta Vlagyimir Putyint, hogy (az orosz elnök tolmácsával) hatszemközt beszéljék meg a világ dolgait. Ennek kapcsán az is kiderült, hogy Trump azért nem vitt tolmácsot Putyinhoz, mert Abe Akie mellé ültették, és japán tolmács kísérte, aki oroszul nem tudott. 

  Trump ezzel kapcsolatban a New York Timesnak elmondta, hogy nehéz volt az 1 óra 45 perces vacsora, mert Abe Akie egyáltalán nem beszél angolul, még annyit sem, hogy hello. Úgyhogy a pofáját fél percre tartani képtelen Trumpnak valószínűleg elég rossz kedve lehetett, hogy nem volt kinek lyukat beszélni a hasába.

  Viszont az interjú megjelenése után elkezdett terjedni az interneten egy videó, ahol Abe Akie nagyjából negyed órán át angolul tart megnyitóbeszédet egy konferencián, plusz az is kiderült, hogy a japán first lady az óvodától kezdve végig angol tagozatos oktatási intézményekben végzett.

  Úgyhogy sokan levonták a következtetést. hogy Abe Akie egyszerűen nem akart Trumppal beszélni, és ezzel még annál is kellemetlenebb perceket-órákat szerzett az amerikai elnöknek, mint a nemzetközi Trump-szívatás eddigi bajnoka, az amúgy azóta Trumppal megbékélő Emmanuel Macron francia showman és köztársasági elnök.

  Mondjuk a dolgot valamelyest árnyalja, hogy a linkelt videón Abe láthatóan olvassa a szöveget, és azt sem nagyon gördülékenyen teszi. A Washington Post pedig egyetlen embert sem talált Washingtonban, aki valaha hallotta volna Abét angolul beszélni, minden hivatalos programján, még iskolalátogatáson is tolmáccsal beszélt az amerikai fővárosban tett hivatalos útjai során. De a japán sajtómunkások sem emlékeznek olyanra, hogy valaha éles szituációban (tehát nem szövegfelolvasás esetén) angolul beszélt volna a first lady. Az meg tényleg nem sokat ér, ha az ember Japánban elvégzett tizenegynehány évnyi iskolai angolórát, ettől simán lehet, hogy nem érti meg Trump szövegét. Vagy az is lehet, hogy biztosra ment, és mindenképpen el akarta kerülni a nyelvi félreértéseket, mégiscsak Trump a főparancsnoka azoknak az amerikai csapatoknak, amik megvédi Japánt Kínától.

  Szóval a másik megfejtés, hogy FAKE NEWS, és Abe tényleg nem beszél angolul. De a lényeg, hogy Trumpot azért mindenképpen megszívatta.

 • Padova mellett található ez a negyven méter mély merülőmedence, amit nem klausztrofóbiás búvároknak találtak ki. Guillaume Nery palack nélkül búvárkodja körbe a medencét, majd alámerül az aknába. Engem pedig kirázott a hideg, amikor belegondoltam, milyen érzés lehet. 

 • Hamarosan visszatérnek állomáshelyükre azok a külföldi katonák, akik a Saber Guardian nemzetközi gyakorlaton vesznek részt a térségben, így újra katonai konvojokra kell számítani a magyar utakon - mondta Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke az M1-en. A külföldi katonákat Magyarországon át csoportosítják vissza, átvonulásukban a Magyar Honvédség segédkezik.