László
17 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egészen bizarr, de egyben roppant szórakoztató ismeretterjesztő videó az egészen bizarr, de egyben roppant szórakoztató ismeretterjesztő videók koronázatlan királyától, Bill Wurtztól (és van még ott bőven, ahonnan ez jött!). Egy picit érteni kell hozzá angolul, cserébe benne van az ősrobbanástól egészen máig nagyjából minden, ami és aki valaha számított.

 • A Fidesz-frakció üzemi lapja, a Pestisrácok.hu a múlt héten bizonyítékokkal szolgált az MSZP-elnök ügyvédjének állítólagos simlijeiről. Czeglédy Csaba azóta előzetes letartóztatásban van, a szocialisták így mennek neki a 2018-as országgyűlési választásoknak. Még nem tudjuk, hogy bűncselekmény történt-e, az ügyészség minden bizonnyal hamarosan bizonyítékokkal áll elő ezzel kapcsolatban, de amit ebből a történetből a fideszes propaganda média kihozott, az színtiszta komédia.

  Legalábbis ami Szarvas Szilvesztert, a Pestisrácok.hu munkatársát illeti, aki az Echo tévé tudósítása szerint előadta minden szórakoztató műsorok ősanyját. Tudják, amikor a bohóc kikacsint a nézőkre, és valami teljesen átlátszó csellel próbálkozik, hogy átverje őket. Például eljátssza a bűvészt, aki mindjárt egy nyulat fog elővarázsolni a kalapból, de előtte, éppen a nézők előtt próbálja az izgő-mozgó állatot a kalapba szuszakolni, hogy onnan pár másodperccel később előhúzza. Hopplá!

  Hát nem vicces?!

  Persze ezzel nincs semmi baj, hiszen a lényeg nem az átverés, hanem a poén! Ráadásul duplacsavaros! A bejátszásban Szarvas ugyanis nem bohóc ruhában tűnik fel, hanem tényfeltáró riportert alakít, aki komoly arccal odalép a kukákhoz, amelyekben bezacskózva a bizonyítékként szolgáló adóbevallások vannak ledarálva. 

  Ekkor jön a kikacsintás a nézőkre és a fő attrakció, hiszen Szarvas eleve úgy közelíti meg a zacskókat, hogy a képen egyértelműen látszik, a bal markában valamit már szorongat. Ezután a kamerának megmutatják a szabályosan, géppel, apróra ledarált iratokat, majd Szarvas bal tenyerét mutatják, amiben egy papírdarab látszik. Igaz, nem apró és nem is csík, hanem egy kézzel, kockára tépkedett fecni, amin olvasható az adóbevallás felirat.

  Hölgyeim és uraim, a "bizonyíték" itt van a kezemben!

  És tényleg! Oltári. Nekem legalábbis tényleg nagyon tetszik, csúcsszórakoztatás! Javaslom, nézzék meg még egyszer, vagy kétszer, tízszer, százszor, nem lehet megunni!

  Azt ugyanakkor csak remélni tudom, hogy Czeglédy bűnösségét nem erre a felvételre fogják alapozni.

  Via liberaliskonzervativ

 • A nyugat-svájci Estavayer-le-Lac város békamúzeumában 108 darab, homokkal kitömött békával modellezik a XIX. századi hétköznapokat. Hogy ez mit jelent pontosan? Vacsorázó, kártyázgató, katonásdit játszó, iskolában ücsörgő békákat. Összesen 150 ilyen szatirikus jelenetet vonultat fel a szürreális gyűjtemény, amit egy bizonyos François Perrierh hozott létre 1848 és 1860 között.

 • 1967. június 27-én éve állították üzembe a világ első ATM-jét, vagyis ma ünnepli félévszázados születésnapját. Az öreg bankautomata egy észak-londoni Barclays fiók oldalában áll, az  ünnepi alkalomból aranyszínű borítást és kis vörös szőnyeget kapott. 

  A bankautomatát egy skót férfi, John Shepherd-Barron találta fel, Anglia után gyorsan elterjedt az egész világon. Jelenleg a legészakibb példány a norvégiai Longyearbyen városban található, a legdélibb pedig a déli-sarki McMurdo kutatóállomáson.

  (Reuters