új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Természetesen Schirilla György folyóátúszása. Ezúttal a jeges Zagyvát úszta át Hatvanban, a Heves jeges életmódtalálkozón. A képek alapján úgy tűnik, követőket nem, csak csodálókat szerzett magának és a jeges folyóban való úszásnak.

  • Talán még a világűrből is látszott (nem) az a legalább negyven méteres, művészien minimalista péniszábrázolás, amit a Heracles pályamunkásai rajzoltak a holland élvonalbeli csapat pályájára.

  • A futballmeccsek előtt már megszokott kép, hogy a csapatok gyerekekkel vonulnak ki a pályára, ezen változtatott most az Atlético Madrid.

    A Real Betis elleni szombati bajnokira ugyanis meghívták a klub legidősebb bérletes szurkolóit, és ők álltak fel a csapattal a kezdés előtt, hogy lepacsizzanak az ellenféllel. 

    atletico

    Szép gesztus, és a csapat is nyert 1-0-ra. 

  • Ha a Széll Kálmán tér irányában indulna el, ne csodálkozzon, ha nem jön a 61-es vagy az 59-es villamos, a János Kórháznál autó hajtott a sínekre.

  • A nap is sütött, szánkózni, síelni, korizni is el lehetett menni, sőt, aki Balatonfüreden járt, még a Henri Lloyd jégvitorlás találkozót is megnézhette - meg persze be is szállhatott, ha volt kéznél egy jégvitorlás, és akadt némi gyakorlata.

  • Hogy ketchupot és vegetát használtak-e a versenyzők, nem tudjuk. A dizájn nem olyan erős, mint a Bocus d'Or esetében, a hatalmas séfsapkák is hiányoznak, valószínűleg a tálalás is hétköznapibb az észak-németországi Oldenburgban megrendezett fodroskelfőző-világbajnokságon. A receptek viszont talán jobbak, az ételek egészségesebbek, mint a magyar éttermek átlaga. A húsz versenyző közül Wagner Krisztina képviseli hazánkat.

  • Ha isten nem is, Platon metropolita megáldotta a Krímben az orosz Déli Katonai Körzet Sz-400-as föld-levegő rakétarendszerét. Reméljük, az erődemonstráción kívül másra sosem fogják használni a közepes- és nagy hatótávolságú rakétákat.

  • Donald Trump elég nagyot alakított a beiktatása előtt tartott sajtótájékoztatóján: bekussoltatta a CNN-t, beszólt a titkosszolgálatoknak és egy nagy halom, valószínűleg üres papírokkal teli dossziéval demonstrálta, mennyire nagyon ellenőrizték már, hogy nem is összeférhetetlen az üzleti és politikai karrierje. De ha ezt a cirkuszt nem találta volna elég szórakoztatónak, akkor nézze meg, milyen lenne, ha Trump még harmonikázna is közben!

  • A hétvégén tartotta második esküvőjét a kétszeres F1-világbajnok Mika Häkkinen, aki Marketa Remesovát vette el, ennél viszont érdekesebb, hogy rénszarvassal húzott szánon hagyták el a templomot, ami talán még Finnországban sem számít általánosnak.

    Bónusz: Valtteri Bottas vezette a rénszarvasokat, valószínűleg ezt gyakorolta az elmúlt időben, ezért nem tudták még bejelenteni, hogy a Williamstől a Mercedeshez igazol.

    mika-hakkinen-haat-14-1-2017
  • A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Göncruszkán a víztorony adta fel a hidegben, egyszerűen szétrepedt a megfagyott víztől.

  • A újlipótvárosi Pozsonyi út egyik társasházára rárúgta az ajtót a magyar valóság.

  • Sajnos a romló magyar-román diplomáciai viszony miatt lehet, hogy nem fog eljutni a magyar képernyőkre a Géták: babona és háború című sorozat, pedig a trailer alapján úgy néz ki, mint amit kár lenne kihagyni. 

    A sorozat a Főtér.ro szerint a géta-dák civilizációt mutatja be, ahogy küzdenek a római hódítókkal időszámításunk szerint 80 körül. Viszont nem teljesen - feltételezhetően nagyon egyoldalú - történelmi drámáról van szó, mert a sztoriba állítólag román mitológiai elemeket is beleszőttek, úgyhogy lesz benne varázslás, babonák, miegymás. A sorozat főhőse amúgy Vezina, Decebal dák király jobbkeze.

    Első ránézésre a sorozat a legjobb helyekről lopkodta össze az ötleteit:

    • a trailer gyakorlatilag a Rettenthetetlen híres szónoki jelenete románul,
    • erre ráeresztettek valami filtert, hogy kb. úgy nézzen ki mint a Trónok Harca vagy a Vikingek
    • majd alá tették a Skyrim zenéjét.

    Sajnos azért látszik a dolgon, hogy egy 5x5 méteres szobában vették föl green screen előtt, de hát szegény ember vízzel főz. Remélem, hogy a magyar kultúrpolitika azért figyel, és nemsokára mi is kapunk majd nemzeti mítoszépítő fantasy sorozatokat pár milliárd forintból. Én már alig várom. 

    Melyik magyar nemzetépítő fantasy lenne a legsikeresebb?

  • Az 1980-ban elhunyt legendás színész imádta a motorokat, haláláig több mint 130 példányt gyűjtött össze. Most az 1912-es piros Harley-Davidson X8E Big Twin kerül kapalács alá, ami valószínűleg a gyűjteménye legrégebbi darabja lehetett. A motorra 100 000 dolláros kezdőáron lehet licitálni január 26-án Los Angelesben.

  • Érthetetlen kavarodásról számolt be Svédországból a The Local:

    Péntek délután riasztották a rendőröket Malmö központjába, a Nobeltorget téren lévő élelmiszerboltba, hogy fogják be az oda beszabadult őzet. Csakhogy amikor kiérkeztek a helyszínre, a bolt tulajdonosa már be is fogta a bajkeverőt, amely történetesen egy nercnek bizonyult. A boltos bevásárlókosárral ejtette foglyul. A kis nerc a kalandban enyhén megsérült, azóta már egy állatkórházban lábadozik.