Emil, Csanád
11 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A nemrég megválasztott francia elnök, Emmanuel Macron csütörtökön találkozott Donald Trump amerikai elnökkel, és ahogy mi is megírtuk, mindenki felfigyelt a Macron által kínos hosszúságúra nyújtott kézfogásukra, ami ráadásul annyira görcsösen erős is volt, hogy - ahogy a BBC kielemezte - jól láthatóan elfehéredtek az ujjperceik is.

  Most Macron a francia médiában elárulta, miért csinálta ezt: a kézfogás egyáltalán "nem volt ártatlan", hanem maga "az igazság pillanata" volt. Macron azt mondja: meg akarta mutatni, hogy ő aztán nem fog engedményeket tenni, még szimbolikusakat sem. A Journal du Dimanche nevű lapnak adott nyilatkozata szerint a francia elnök Trump tiszteletét akarta kivívni, szerinte Donald Trump éppúgy mint a török vagy az orosz elnök, az erő nyelvéből ért, ami őt egyébként nem zavarja.

  Macronnak nem kellett különösebben szemfülesnek lennie ahhoz, hogy kiszúrja, hogy áll Trump a kézfogásokhoz. Hónapok óta tele van az internet az övékéhez hasonló, csak éppen Trump diktálta fura jelenetekkel:

 • November elején érkezik a mozikba a harmadik Thor film, amiben a viharisten többek között Hulkkal fog először össze- aztán meg közösen verekedni, ráadásul egy távoli bolygón gladiátorként. Már az előzetesben látszott, hogy nem spórolnak majd a scifis-ponyvás látványelemekkel, és most kiszivárgott, hogy fog kinézni Hulk hálója, ami szintén nem egy visszafogott Ikeás franciaágy lesz, hanem valami űrszörny koponyája mindenféle keleties függönnyel meg ágyneművel.

  Nyilván már ez is tök jó, de maga a tény, hogy valamiért lesz egy jelenet a filmben, amiben látjuk Hulkot aludni menni, vagy épp felébredni az ágyában, még csodálatosabb!

    (io9)

 • A Neymar Jr's Five grundfocibajnokság országos döntőjén aranygóllal lett magyar bajnok a debreceni Football Rangers. A csapat tagjai: Halász Csongor, Lélek Levente, Moisi Danut Raul, Nagy Máté Balázs, Rózsa Tamás Norbert, Tóth Kristian és Tamás Róbert. 

  grund
  Fotó: Adam Bertalan / www.adambertalan.com / helloadambertalan.com

  A fiúk július 7-8-án utazhatnak Brazíliába, ahol 53 amatőr grundfocicsapattal szállnak versenybe a végső győzelemért.

  Az a nemzeti válogatott, amelyik Brazíliában győz, egy VIP-utazást nyer Barcelonába, ahol előkelő helyről nézhetnek meg egy FC Barcelona meccset, és egy napot Neymarral tölthetnek. A focicsapatok szombat délelőtt a BME Sporttelepen, a Neymar Jr's Five országos döntőjén csaptak össze.

 • A Vice írja, hogy kedden tréfás-ironikus díjkiosztó ünnepséget tartott a tanári kar egy texasi általános iskolában, ahol többek között kiosztották a Legnagyobb Eséllyel Leszel Terrorista Díjat. (Egy nappal a manchesteri merénylet után!)

  A kitüntetést a 13 éves Lizeth Villanueva kapta, aki annyira nem értékelte a viccet, hogy a hét többi napján kimaradt az iskolából, mert fél, hogy bántani fogják az osztálytársai. A tanárok sajnálják a dolgot, főleg mióta a kislány édesanyja azt követeli, hogy a fő felelőst rúgják ki az iskolából.

  A tanári kar egyébként több diákot is kitüntetett, kiosztották a Legnagyobb Eséllyel Lesz Hajléktalan és a Legnagyobb Eséllyel Sírja El Magát Minden Apróságon díjakat is.