új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mark Rutte holland kormányfő a választási kampány hajrájában érdekes retorikai stratégiát választott, amit Magyarországon a választók Gyurcsány Ferenctől már ismerhetnek: kerek-perec közölte, hogy ha nem tetszik, ami Hollandiában van, akkor el lehet menni.

    Persze Rutte Gyurcsánnyal ellentétben nem az adóemelésen panaszkodó gyárosokat küldte el a francba, hanem azokat, akik "visszaélnek az ország által nyújtott szabadságokkal", más szóval a beilleszkedni nem akaró vagy nem képes bevándorlókat.

    A jobbközép Rutte vélhetően azért kezdett keménykedni, mert a rendszer- bevándorlás- és EU-ellenes szélsőjobbos Szabadságpárt elég erős a felmérések szerint. Úgyhogy most azt bizonygatja, nem tűri meg azokat az országban, akik nem tisztelik a hollandok kultúráját és a liberális értékeiket.

    Ami azonban sokkal lényegesebb, az a történetben meghúzódó Gyurcsány-szál.

  • A dályai kanyarban készült ez a videó, ahol az erősen zajló, néhol teljes szélességében jeges Dunán dolgoztak a magyar jégtörők.

  • Ahogy múlt héten megírtuk, megúszta a népszigeti stéghez fagyott róka, mindössze a farkának egy részét kellett amputálni, a lábát meg tudták menteni az orvosok.

    16265233 1379341748774847 3618340882153265348 n
    Fotó: Állatmentő Liga

    Az Állatvédő Liga most posztolta, hogy a Fagyi névre keresztelt rókának befejeződött a kezelése, ma átszállították a Rex Állatszigetre, ahol tavaszig biztosan maradhat.

    Az újpesti Farkaserdő mellett található kéthektáros élményparkban számtalan kutya és cica mellett nemsokára Fagyit is meglátogathatják majd rajongói.

  • Hihetetlen mennyit evett 14 perc alatt

    Legalábbis a videó végén nem úgy tűnik, mint aki jól van, bár én nem bírom elhinni, hogy ennyi kaja fizikailag elfér bárki gyomrában. De talán nem csupa hazugság az internet és vannak még igaz dolgok, adjunk egy esélyt ennek is.

  • A hó fogságából mentettek ki három kutyakölyököt a lavina által betemetett közép-olaszországi Farindola közelében lévő Rigopiano hegyi szállónál január 23-án öt nappal a hóomlás után.

    A mentõegységek eddig tizenegy túlélőt és öt holttestet találtak huszonhárom embert továbbra is keresnek. 

  • Lehet. Az Ever Block feltalálta nagyban, amit mindannyian csináltunk kicsiben. A német cég a legóhoz hasonló építőblokkokat gyárt, amikből elég hamar fel lehet húzni egy válaszfalat a lakásba vagy az irodába. Az elemek nagy ütésállóságú polipropilén kopolimerből készülnek. A téglák méretüktől függően 10 dekástól 1 kilós súlyúak lehetnek.

    Válaszfal legóból

    Az a legkevesebb, hogy a 15 különféle színben gyártott elemekből igencsak kreatív módon építhetünk magunknak színes falakat. A blokkokban kábelcsatornák is futnak, így nem jelent gondot a villany- vagy a vízvezeték beépítése. A fal stabilitását kiegészítő dübelekkel, rudakkal lehet növelni. Az anyag könnyen tisztítható. Készülnek átlátszó elemek is, amiket kivilágítva különleges hatást érhetünk el. A kisebb elemekből polcrendszerek és tartóelemek is építhetők. Sőt! Korábban írtunk arról, hogy a cég igazi házak építésére alkalmas elemeket is gyárt. Hát akkor épüljön meg végre az embernagyságú Legoland!

  • Nem működő köztéri órákból egész jól áll a főváros, a Széll Kálmán tér után a Nyugati téren sem működik az óra, ami mindkét helyen lehetőséget nyújt arra, hogy a civilek közössége – persze sejtjük kiknek a pénzén, és milyen brüsszelita hátsó szándéktól vezéreltetve – kiegészítse a műalkotásokat működő órákkal.

    16174870 10154990772418293 4377625395598052127 n
    Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt / Facebook

    A Széll Kálmán téren sajnos most az önkéntes óraadók vesztésre állnak, kétszer tettek ki celofánnal felerősített működő órát az oszlopra, hivatalos kezek sajnos épp ennyiszer szedték le, a Nyugati téren viszont még tüntetően áll a nemműködőóra alatt a működőóra, amit a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tett ki.

    És egyúttal választ is adva, miért van két farka annak a magyarkutyának. Hát, mert egyik a kismutató, a másik a nagy.

  • A hirdetéshez berakott fuldokló Budapestet mutató szmogtérkép szerint Solymáron, ahol a 370 nm-es ház áll, még csodás a levegő, úgyhogy már csak 250 millióra van szükség, meg arra, hogy ne menjünk sehova és meg is oldódott szmogproblémánk.

    22624750 109551507 l
  • Idén 15 éve, hogy megjelent a Turn On The Bright Lights, a New York-i Interpol zenekar első nagylemeze. Róluk annyit azért érdemes tudni, hogy nélkülük lehet az Arctic Monkeys sem érdekelne semmit, és talán a nagy brit indie rock cunami sem indult volna akkora lendülettel, ha nincs az Interpol.

    Ennek örömére az Interpol idén turnézni indul - sajnos az első lemezen közreműködő, de az azóta kivált Carlos Dengler nélkül - szerte a világon, köztük Európában is. Ma pedig már hivatalossá vált, hogy többek között a Szigeten is eljátsszák majd nyáron a teljes első lemezt. Ez pedig király hír, mert az első Interpol-album úgy ahogy van szinte tökéletes.

  • Hétfőn bőven nulla fok alatt volt a hőmérséklet, aki tehette, ki sem mozdult otthonról, de ha már kellett, jól felöltözve: vastag zokni, csizma, pulóver, bunda és persze sál, sapka, kesztyű.

    A tél már harmadik hete ordító hideget hoz az országba, de nem annak az úriembernek, aki fittyet hányva az egészre, az etikettre még inkább mezítláb és papucsban indult útnak. Olvasónk, Anna, a 4-6-oson találkozott az ismeretlen mártírral.

  • Az imént posztolta Flickr-re és Facebookra is az alábbi képet Thomas Pesquet, az Európai Űrügynökség francia űrhajósa, aki a Nemzetközi Űrállomásról folyamatosan kukkolja a Földet.

    A fotó december 28-án készült, két nappal karácsony után, és jól látszik rajta hogy egy szemernyi hó sem esett még akkor a magyar fővárosra. A látvány azért így, még fejjel lefelé is remek, köszönjük Thomas a kis meglepetést!

  • A veronai buszbaleset áldozataira emlékezve a Magyarországon elrendelt gyásznap alapján az Európai Parlament előtt is félárbócra engedték a magyar zászlót.

     

    Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker tegnap este adott ki nyilatkozatot a magyar diákok veronai buszbalesete miatt. „Legmélyebb együttérzésemet és őszinte részvétemet fejezem ki az érintettek felé. Semmilyen nyilatkozat nem enyhíthet azon a fájdalmon, amelyet ez a tragikus veszteség okozott, de gondolataimban a baleset áldozataival és szeretteikkel vagyok, akik gyászolnak, és a nemzettel, amely együtt gyászol velük.”

    Az Európai Parlament nemrég megválasztott olasz elnöke, Antonio Tajani Twitteren üzent. „Mélyen elszomorított az olaszországi szörnyű buszbaleset híre. A gondolataim és a részvétem a fiatal áldozatok családjaival és Magyarországgal.”

  • A Trainspotting második részének edinburgh-i bemutatóján állt össze egy képhez Ewen Bremner, Ewan McGregor, Jonny Lee Miller és Robert Carlyle, azaz Spud, Renton, Beteg Srác és Begbie a vörös, vagyis ebben az esetben narancssárga szőnyegen. Nekünk egyelőre ilyen fotókkal kell beérnünk ahelyett, hogy két óráig nézhetnénk őket egy nagyjátékfilmben, mivel a magyar premiert sajnos eltolták egészen március másodikáig. :'-(((

  • A főszerepben egy ötvenes éveiben járó férfit látunk, akit bűnösnek mond ki a bíróság, mert nem mozgott eleget és sokat dohányzott. Az ítélet: RÁK!

    kep

    Úgyhogy haljon is meg! Na jó, egye fene, kap még egy esélyt a szerencsétlen. 

    Tényleg ez a sztori a Magyar Rákellenes Liga kampányvideójában, aki nem hiszi, nézze meg:

    Bittner Nóra, a Liga elnöke nem érti, mi a baj a videóval - legalábbis ez derül ki egy Tv2-nek adott interjújából, amit a 444 szúrt ki. 

    Sokan viszont ellenkampányba kezdtek, hangoztatva, hogy a rák - ellentétben azzal, amit a Liga állít - nem ítélet. 

  • A legyengült, éhező kis vaddisznótegy hete találták a II. kerületben. Az állatot a Noé Állatotthon fogadta be, ahol mindent megtettek annak érdekében, hogy a malac túlélje a megpróbáltatásokat, de sajnos nem jártak sikerrel, Lili elpusztult. 

    16178992 10154938256029439 5415132099745324456 o
    Fotó: Noé Állatotthon Alapítvány / Facebook

    Mindeközben a Noét több irányból is támadás érte annak kapcsán, hogy mit lehet és mit nem tenni egy lakott területen kóborló vadálattal. A Noé az állat elpusztulása mellett ennek kapcsán is reagált: 

  • Füstöl a Colima, Mexikó legaktívabb vulkánja. A Colima - vagy Fuego - kitöréseiről a XVI. század óta vannak feljegyzések. Utoljára 1999-ben volt robbanásos kitörése, majd 2013-ban bocsátott ki hamufelhőt, amely négy falut is beterített. Idén januárban újra füstoszlopot bocsájtott ki.

  • Turcsik Viktor legenda a magyar gördeszkázásban, pár éve egy kis videót is forgattam az életéről. Néhány éve a budapesti, de a nemzetközi deszkás közösségben már méltán világhírű Rio csapatában nyomja. Most pedig kijött egy kis téli riós filmje. Nálam a Rio mindig az első lesz, mert bárki bármit is mond, valójában az a gördeszkázás, amit ők csinálnak, nem az XGames és az ahhoz hasonló baromságok.   

    Turcsik filmjéből ez a wallride a kedvencem:

  • Volt egy posztunk pár napja az Urbanistán az újlipótvárosi Turul-házról, amit Phönix-háznak is neveznek. Ez a hatalmas, háztömbnyi épület akkora volt, hogy a maga idejében a "metropolisok felhőkarcolóihoz" hasonlítgatta a sajtó. Valóban jó sokan laktak benne, rengeteg olvasónk is, úgyhogy remek nosztalgiaparti indult meg a cikk alatt a kommentekben

    Régi szomszédok találtak egymásra, és olyan sztorikat emlegettek fel, hogy mondjuk

    • margitszigeti termálvíz folyt a csapból időnként, ami sárgára festette a kádat,
    • a kert közepén egykor egy szökőkút is volt,
    • a házmester végigliftezte az egész házat egy kukával, úgy szedte össze a szemetet - után persze büdös maradt a felvonó,
    • nem volt mindenkinek kulcsa a lifthez, akinek volt, az magasabb lakbért fizetett,
    • az előszobákban sokáig megmaradt a telefon, amivel a házmestert lehetett hívni egykor,
    •  a háború után az udvaron színielőadásokat is tartottak, Gobbi Hilda is fellépett,
    • a szembe levő ház állványzata egyszer ledőlt, és az utca felett nekiborult a Turul-háznak.

    Na de akit érdekelnek a részletek, az bogarásszon a kommentek közt! Ami legalább ilyen izgalmas, hogy a posztnak volt egy mellékszála is: a Pick Ede-táblák. Ezek vannak kint ugyanis a Phönix-ház aljában a redőnyökön, a gyáros történetét el lehet olvasni a linkelt posztban. Egy kedves olvasónk, Dzsó ezen felbuzdulva küldött egy Pick Ede-táblát az ország egy egész másik pontjáról.

    Mégpedig a Gibárti-erőműből. Ez az ipari épület a neve alapján bárhol lehetne a Balkánon is, de valójában itt van Encs mellett (mint arra Tibor felhívta a figyelmemet, 2006 óta Gibárt ismét önálló település - kösz!) és olyan jól néz ki, hogy valószínűleg azoknak is tetszik, akik mindenféle erőműtől irtóznak. 

    Nem csak az épület szép, de a gépei is. Na meg gyártó nevét megörökítő táblácska is. Akit érdekel, itt az épület Műemlékem-adatlapja.

  • Üzletstratégiai szempontból jó ötlet alkoholtartalmú italokat árusító hüttéket építeni a sípályák mellé, de ahogy a felelősségteljes sofőröknek el kell dönteniük, hogy isznak vagy vezetnek, úgy a sielőknek is választaniuk kell a sport és a pia között. Ha nem teszik meg, abból olyan vidám jelenetek lesznek, mint ez itt.

    Síelni részegen még nehezebb
  • Az van ugyanis, hogy külső kerületből járok be egy 250-es motorral, aminek 0 van a forgalmijában, gondolom az illetékesek beleszarásából, nem pedig azért, mert annyira gagyi lenne. Úgyhogy ma ahelyett, hogy egy 3 literes fogyasztású motorral pöfögtem volna 25 percet, egy 8,5 litert zabáló, ennek megfelelő mennyiségű széndioxidot eregető családi egyterűvel nyomtam le 45 percet. Kösz, Tarlós!!!

    (Igen, igen, tudom, jöhettem volna BKV-val is másfél óra alatt, 3 átszállással.) 

  • Egy olyan hihetetlenül megrázó tragédia, mint a diákok veronai buszbalesete, amelyben legalább tizenhatan haltak meg, azt is megmutatja, melyik sajtótermék mit is gondol a világról. Természetesen minden napilap címlapjára a baleset került hétfőn reggel, és világnézettől, hangvételtől és a lapok komolyságától is függetlenül a második-harmadik oldal is erről szólt, még a Magyar Hírlapban és a bulvárban is. Vagyis csak majdnem függetlenül: a Magyar Időkben a második oldal a Jobbik és az MSZP lejáratásáé, a harmadik az elhunyt Torgyán Józsefről szól, és ott a vezércikk, ahol Sitkei Levente gúnyolódik Trump ellenzékén, alatta meg Pilhál György reklámozza saját, induló rovatát. A negyedik oldalra aztán már odafért a buszbaleset is.

    Végre eldőlt a nagy verseny: vajon melyik lap süllyed mélyebbre, ha a kormány seggét kell fényesre nyalni? Csodálatos győzelem ez a Magyar Idők számára.

  • Hétrendbeli lopással gyanúsít a rendőrség egy mohácsi nőt, aki ellen vádemelést javasolnak. Legtöbbször a nagyobb üzletekbe ment be, ahonnan laptopot, háztartási cikkeket lopott el. A bolti lopásokon kívül egy 24 éves mohácsi férfival egy helyi családi házba is betört, ahonnan mosógépet, ajtókat és radiátorok vittek el. A nyomozás során az is kiderült, hogy a 25 éves nő rendszeresen visszajárt egy mohácsi óvodába is, ahonnan a gyerekek kabátjait vitte magával. (police.hu)

  • A polgárőrök elmondása alapján a 15 és egy 16 éves német fiú augusztus 31-én virradóra az egyik nyitva hagyott ablakot elhúzva bemászott a koroncói buszmegállóban leállított helyközi buszba. Először megpróbálták beindítani a buszt, de ez nem sikerült.

    Ezután széttörtek két beltéri lámpát, a műszerfalból pedig kitépték a rádió hangszóróját és a pénztárgépet. A polgárőrök ezt látták, és ki is hívták a rendőröket, akik bevitték a tiniket a rendőrségre. A fiúk beismerték a tettüket. (Kisalföld)

  • Megcsinálták a Balaton első jégkörhintáját, ami egyesek szerint jégkörszínpad - írják a videó és a jégkörhinta készítői a BL Yacht Clubtól a videó ismertetőjében. Nagyon jól néz ki, de biztos nem mernék ráállni. 

    jegkor1
    Fotó: Youtube