új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A régészek pénteken, Horsens város mellett találtak rá a vadászeszközökre, amik "fantasztikus betekintést nyújtanak" a Dániát benépesítő első emberek világába. 

    Az önkormányzat közleménye szerint találtak:

    • pattintott kőszerszámokat
    • rénszarvasagancsokat
    • növényi és állati maradványokat, köztük egy teljes csukacsontvázat

    A ritka tárgyakat egy jégkorszaki tóban találták még decemberben, a várost elkerülő út építését megelőző régészeti feltárások során.

    Magyarországon egyébként könnyen lehet, hogy nem találnának meg ilyen leleteket, mivel néhány éve gyakorlatilag bárki elvégezheti az autópályák építése előtt szükséges ásatásokat.

  • Itt a tökéletes mashup-videó: A Szépség és a Szörnyeteg meets Harry Potter, a Szörnyeteg szerepében Lord Voldemort. A vágás előtt meg le a kalappal, elképesztően jól sikerült.

  • Kint vagyunk a Berlinalén, ahol mindenki azt hiszi, hogy hatalmas őrjöngés kíséri az afrikai nyomorról és a haldokló dél-amerikai fennsíkokról szóló dokumentumfilmeket, miután körülrajongták az agyhalállal való megbékélésről szóló, érzékeny belga-litván koprodukcióban készülő film operatőrét.

    De szerencsére egyáltalán nincs így.

    Pénteken volt a T2 Trainspotting premierje, amit versenyen kívül mutattak be: szóval csak egy kis kölcsönös hírverést ad egymásnak a Berlinale és a Trainspotting 20 évvel későbbi folytatása, semmi több, nem kaphat díjat, nem foglalkoznak túl sokat a filmben lévő, felfedezésre váró tehetségekkel sem.

    Attól még tartottak egy sajtótájékoztatót is, ahova eljött a stáb is: Danny Boyle rendező és a színészek is, persze pont Ewan McGregor kivételével. Ez persze nem jelentette azt, hogy ne ez legyen a legeslegtelítettebb sajtótájékoztató, amin eddig részt vettünk, mert a terem tíz perccel a kezdés előtt így nézett ki:

    Fotó: Szabó Péter

    Nemsokára a filmről szóló kritikával is elkészülünk. Ja és hogy mi lesz a másik film, amire talán még ennél is több újságíró megy el? Nyilván az utolsó Wolverine-film, a Logan, ahova minden újságíró csak azért fog elmenni, hogy kirakhasson egy képet a saját instagramjára Hugh Jackmanről. Na nem mintha mi Klág Dáviddal nem ugyanezt csinálnánk, vagy a T2 stábjával, vagy Nagy Ervinnel.

  • Ehhez sokat nem kell sokat hozzátenni. Valentin nap a Puskás Akadémia szervezésében a felcsúti kisvasúton. Rózsaszirmok, gyertyafény és romantikus vacsora a Puskás Sport Hotelben. Az egyetlen csalódás, hogy a szerelemvonaton nem Demjén Rózsi játssza a zenét.

    Nyerj egy wellness hétvégét Valentin napon-page-001
  • Az amerikai újságírók egymásnak adják a kilincset Amerika legdrágább eladó házában. Egy Bruce Makowsky nevű ingatlanos-táskakereskedő húzta fel Bel Airben, 250 millió dollárra tartja, szívesen nyilatkozik is róla (itthon hány kőgazdag ember vállalja, amit összehozott?), és inkább egy nagyon durva luxusszállodára hasonlít, semmint egy lakóházra. Az ingatlannal együtt adják az autógyűjteményt is, aminek része például egy Pagani Huayra, meg egy 1936-os veterán Merci 540K is. De az édességfal is brutális. Meg amikor a Los Angelesre néző medence elé (!) kiemelkedik egy bazi nagy képernyő.  Laza.

    Itt egy CNN-es videó, de az alábbi bejárás is nagyon súlyos.

  • Magyarország kicsi, rendes hegyeink sincsenek, így az a pár száz ember, aki rendszeresen siklóernyőzik, néhány tucatnyi repülésre alkalmas terepen osztozik. A szél aktuális irányától függően egy adott napon ezek közül is csak egész kevés használható. A sport magyarországi kezdetei, azaz körülbelül 1990 óta a hazai ernyősök (persze a sárkányrepülősök évtizedes tapasztalataira alapozva) az összes létező hegyoldalt és ernyős felszállásra alkalmas starthelyet felderítették és berepülték már.

    clke

    Legalábbis azt hitték. Ezért okozott kisebb szenzációt az a videó, amit pár napja töltött fel a YouTube-ra Gáspár, ugyanis egy olyan helyen repült, ahol (motor nélküli siklóernyővel) emberemlékezet óta még soha senki: a Tihanyi Bencés Apátság fölött. Ehhez három dolog kellett: egy ügyes és vállalkozó kedvű pilóta, élénk keleti szél, és hogy a Balaton be legyen fagyva.

    Siklóernyőzni ugyanis csak ott tanácsos, ahol a közelben le is lehet szállni, márpedig az Apátság alatti lejtő tövében nincs erre alkalmas, tehát legalább egy kb. fél kézilabdapályányi sík, nyílt előterű terület. A vízbe leszállni kellemetlen, és ha az emberen nincs mentőmellény, veszélyes is, ráadásul nem is nagyon van hol a partra evickélni. Márpedig ha hirtelen legyengül a szél, azonnal megszűnik a lejtő mellett-fölött az emelés, és nem lehet az apátság melletti teraszra úgy visszaszállni, ahogy azt Gáspár bemutatta.

    Gáspár az Indexnek elmondta, hogy miután befagyott a Balaton, pár hete merült fel benne először, hogy megfelelő szélirány mellett kivitelezhető lenne egy repülés az apátsági épület uralta lejtőn. Ezután már csak szerencsére volt szüksége, hogy tényleg összejöjjenek az ideális körülmények. A startoláshoz szükség volt az ernyőkezelési rutinjára is, mivel, ahogy a videón is látszik, a már felhúzott, repülő ernyővel a feje fölött először fel kellett lépnie a terasz kőperemére, és onnan tudott csak nekirugaszkodni.

    Sok-sok éve hasonlókat lehetett repülni a visegrádi Fellegvár felett, de ott nem kellett a Duna befagyására várni, mert vannak fix leszállók. Aztán sajnos kitiltották az ernyősöket.

    Ezek után viszont már tényleg csak minden magyar siklóernyős örök álma, a Gellérthegy vagy a Várhegy Duna felőli oldalainak a meglejtőzése van hátra, bár a légtérkorlátozás miatt ez kizárólag partizánakcióként, vagy különleges engedély birtokában lenne lehetséges, és persze a leszálló is kérdéses. Starthelynek mindenesetre a Citadella vagy a Sándor-palota erkélye pont megtenné!

  • Kilenc perce sem beszélt a főnök, amikor a kamera a Fidesz frakcióvezetőjére tévedt. Aki figyelmesen aludt. És ebben nincs semmi patetikus túlzás.

    Persze lehet, hogy csak nagyon át volt szellemülve.

  • Csütörtökön volt a pizza világnapja, vagy legalábbis az Egyesült Államokban annak kiáltották ki, úgyhogy az Youtube-on Einstein néven kiabáló papagáj is hozzátette a magáét: vadul követelte magának a pizzát, majd ennél is fontosabb kérdést tett fel:

    Hol a pénz? 

    A beszélő papagáj amúgy Texasban él, utánozta már Matthew McConaughey-t is, és van ötvenezer Youtube-os követője. 

  • 83. lett, na de milyen listán!

    berg

    A vb-ezüstérmes holland, szintén BL-győztes Dirk Kuyt a 89., az olasz Ravanelli pedig 86.

    A FourFourTwo futballmagazin angol kiadása azt vizsgálta, kik voltak a legnagyobb hatással az az angol bajnokságra. Henning Berg Vidi-edző ezen a listán be nyolcvanharmadiknak. A lap folyamatosan hozza nyilvánosságra a legjobbakat, de még a hetvenedik helyig sem jutottunk el.

  • ZZ3C5F8F48-700x468

    A Star Wars-univerzum elég jól termel, így nem meglepő, hogy aki  csak tudja, hozzácsatolja a szekerét menten, például mi is, a Slashfilm tegnapi hírének utánközlésével, csak hogy stílszerűen legyünk. A két film nem a hivatalos kánon része, az egyik egy paródia lesz, a másik meg egy vígjáték a Star Wars-filmekre sorban álló rajongókról.

    A The Line Kings című komédiában a TCL Chinese Theater nevű mozi előtt napokon át kempingező megszállott rajongók lesznek a főszereplők, akiknek a Disney azt ígéri (mármint a fimben), hogy a következő Star Wars-filmben statisztaszerepet kaphatnak. Persze csak korlátozott számban, így két rajongói csoport egymásnak is esik. 

    A paródiát a Sikolyt, a 300-at, és az Alkonyat-szériát kifigurázó Jason Friedberg és Aaron Seltzer-páros jegyzi, a címe

    Star Worlds XXXIVE=MC2: A Erő felébreszti az utolsó Jedit, akiből zsivány lesz,

    és idén ősszel forgatják. Sajnos az Űrgolyhók 2-ről még nincs infó.

  • Olvasónk szúrta ki az Interspar akciós katalógusában ezt az elírást, ami így a címben jelzett terméket jelöli. A pene faszt péniszt jelent olaszul, de alighanem a Panére (kenyérre) gondolt a költő, és a szeletelt fehér kenyérről lehet szó.

  • Egyedülálló szülőnek lenni nem egyszerű dolog, egy amerikai anyuka azonban megmutatta, hogy kell jól csinálni. A történet ott kezdődött, hogy Whitney Kittrell óvodás fia kedden egy felhívással ment haza az óvodából, miszerint szerdán "dads and doughnuts", azaz "apukák és fánkok" nap lesz. A nő hiába próbált meg mindig mindent megadni, azért mégsem volt apuka, így hirtelen nem tudta mit tegyen.

    Megkérdezte a fiút, szeretné-e, hogy a nagyapja menjen el vele, ő azonban gyermeki bájjal annyit válaszolt: én azt szeretném, hogy te gyere, mert te vagy az apukám és az anyukám is.

    A nő pedig eleget is tett a kérésnek, szerdán reggel feldobta a legjobb apuka jelmezét és bement a fiával az óvodába. Eleinte persze furán érezte magát, de állítása szerint örök élménnyel gazdagodott és a fia is nagyon örült a dolognak.

  • Nagy Ervin csodálatos pulcsiban érkezett a Berlinaléra, az A testről és lélekről világpremierjére. Kritika és videó a filmről nemsokára az Indexen.

  • A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint ugyanis öt kínai ellen emeltek vádat, amiért „Kínából toborzott fiatal nőket Magyarországra prostitúciós tevékenység végzése, ezáltal szexuális célú kizsákmányolásuk céljából."

    Na most ezt kétféle megközelítésből lehet értelmezni: 

    1. Kicsit megalázó nemzetünk számára, hogy a kínaiaknak nem elég jók a magyar nők; sőt, ha a magyar nemzettestnek a magyar nők kvalitásaival kapcsolatos vélekedéseit vesszük alapul (v.ö. a magyar nők a legszebbek a világon), akkor igazából felháborító, hogy a kínaiak nem Magyarországon próbáltak nőket keríteni a kínai bordélyokba.

      Ha pedig pusztán gazdasági és üzleti szempontból vizsgáljuk a kérdést, és az üzletszerű kéjelgésre mint a nemzetközi szolgáltatáskereskedelem részére tekintünk, akkor eljuthatunk odáig is, hogy itt bizony a kínai importtal próbálják elnyomni a magyar gazdaság egyik legmagasabb színvonalú szolgáltatási ágát, ami egyébként jelentős szolgáltatásexport-forrás Magyarországnak. Más szóval a beáramló kínai tőke és munkaerő elnyomja a hazai ipart.
    2. Ha viszont a másik oldalról nézzük, akkor azt jelzi a dolog, hogy úgy pörög a kínai biznisz Magyarországon, hogy már eredeti kínai bordélyokat is be kell rendezni az itt tobzódó kínai üzletemberek számára. 

      Persze ez esetben is legalábbis felemás a mérleg, hiszen a kínai tőke ahelyett, hogy magyar munkahelyeket teremtene, importálja a munkaerőt. Emiatt egyébként általában véve is gyakran bírálják a kínaiakat, főleg Afrikában, ahol nem helyieket alkalmaznak beruházásaiknál, hanem hazai munkásokat.

    Persze a dolog legegyszerűbb értelmezése, hogy az emberkereskedelem és a prostitúcióra kényszerítés súlyos és kegyetlen bűncselekmények, amelyeket keményen üldözni kell, az áldozatok pedig nem importcikkek, hanem komoly traumákat szenvedő emberi lények, akiket meg kell védeni a bűnözőktől.

    Ettől függetlenül az ilyen ügyek arról is sok mindent elmondanak, hogy mi folyik gazdaságilag Magyarországon. A kínai nyitásról amúgy itt írtunk hosszabb és komolyabb összefoglalót.

  • A 240-es autóbusz terelve közlekedett péntek délben, nem érintette a Kosztolányi Dezső tér megállót, mert a Fadrusz utcában egy szabálytalanul parkoló autó akadályozta a forgalmat - írja a BKK. Az autók azért elfértek mellette. A probléma 13:30-kor megoldódott, az utca újra járható. 

  • Nagy Ferenc kíváncsi ember, ezért kitett egy kamerát a jeges Szigetközben egy a vízbe nyíló lékhez, és 12 napon készített felvételeket az ottani élővilágról.

    Névtelen.png

    Csodálatos videók születtek, láthatnak hódot, vidrát, egerészölyvöt és persze szajkót:

  • Ha szereti a focit és tud angolul, akkor kevés kellemesebb módja van elcsalni 8 percet ebből a köddelbélelt péntekből.

    Névtelen.png

    A Chelsea olasz edzője, Antonio Conte egész különlegesen képes ötvözni a szenvedélyt és a jókedvet, az egykori legendás angol válogatott csatár, Gary Lineker pedig valószínűleg az egyik legértelmesebb angol fociriporter manapság.

  • Vagy valami ilyesmire tippelünk az MTI mai, 

    Conchita Wurst, a 2014-es Eurovíziós Dalverseny osztrák győztese a 62. alkalommal rendezett dalverseny német válogatóversenyének elődöntőjében Kölnben 2017. február 9-én

    képaláírású fotográfiáján.

    UPDATE: ún. sztárvendég volt a német válogatón, köszönjük olvasóink jelzését.

  • Budapest IX. kerületének polgármestere, Bácskai János kedves ember. Nem hallani kiabálni, és ellenfeleit is úgy tudja elküldeni a fenébe, hogy angyalok csilingelnek körülötte.

    Ma reggel is ez volt soron. Fiala János vendége volt, a Rádió Q-ban beszélgettek, és persze szóba jött az olimpiarendezés is, és a kormánypárti Bácskai János például nem mondta vöröslő fejjel, hogy aki nem akar Budapesten olimpiát, az egy hazaáruló pondró, ehelyett éteri hangon egyszerűen bolondnak nevezte, meg balgának azokat, akik kerületi lakosként nemet mondanak a 2024-es budapesti rendezésre.

    Mondhatott volna félkegyelműt, őrültet vagy flepnist is, de nem.

    Bácskai szerint a kerületben rengeteg fejlesztés valósul meg, ha Budapest olimpiát rendez, és erre épeszű kerületi nem mondhat nemet. Ezek olyan fejlesztések, amiket az állam fog megvalósítani, mert nélküle több százmillió forintba kerülne az önkormányzatnak, ami Bácskai szerint simán tönkretehet egy kerületet. Bizony, több százmillió forint a 14 milliárd forintból gazdálkodó Ferencvárosnak felvállalhatatlan teher. Jó.

    Ezeket a fejlesztéseket tehát majd az állam fogja megvalósítani, feltéve, ha Budapest olimpiát rendez, a területekről ezért a kerület önként lemondott, egy részüket tulajdonba adta az államnak, más részüket használatba.  De mi van, ha Budapest nem rendez olimpiát? Fiala kolléga megkérdezte a polgármestertől, hogy ha valamiért esetleg mégsem kapná meg Budapest a rendezést, ezek a területek visszakerülnek-e a kerülethez.

    Hát, képzeljék, erre Bácskai polgármester nem nagyon tudott válaszolni, ő azt hiszi, hogy igen. És mit kapott cserébe ezekért a területekért a kerület az államtól? – kérdezte egyre érdeklődőbben Fiala, mire Bácskai nagy levegőt vett, és azt mondta: álmokat!

    Itt kapcsoltam ki a rádiót, de az eszembe jutott, hány embertől csaltak már ki vagyonokat egy egy álom ígéretével, meg az is, hogy akitől ilyen módszerrel el lehet szedni az ingóságait, ingatlanait, azokat hogyan hívják: bolondnak.

  • cheerleader

    A péntek hajnali UCLA-Oregon egyetemi kosármeccs szünetében a hazaiak cheerleaderei nyomták a műsort, amikor az egyikük úgy két méter magasról zuhant a hátára, aztán jöttek utána a többiek.

    A műsornak lőttek, ám itt még nem volt vége, mert a megsérült lányt az egyik csapattársa cipelte le a karjaiban, de egy táskán megcsúszott, és a cheerleaderrel a kezében előrezuhant.

    Keményebb biznisz ez, mint gondolnánk, mondjuk még ez sem übereli azt, amit a görög másodligában műveltek egyszer egy futballistával. 

  • Adakozzatok! Mága Zoltán, hegedűvirtuóz, filantróp, humanista, lelkes jótékonykodó azt vette észre, hogy olyan mennyiségben jelentkeztek legutóbbi jótékonykodására a nélkülözők, hogy már nem bírja, ezért felszólította a 100 leggazdagabb magyart az adakozásra. Ebbe nem lehet belekötni.

    Ok, persze, a 101. leggazdagabb magyar is adakozhat, ezen ne múljon, de a lényeg, kedves brutálisan gazdagok, Mága Zoltánnal együtt mi kérjük szépen, gondoljatok kevésbé szerencsés és szegény társaitokra, és adjatok!

  • Pár turista a Fernando de Noronha-szigetcsoport partjain bóklászott, amikor az egyikük észrevett egy kis cápát a sekély vízben. Megpróbálta elkapni, hogy készítsen vele egy képet, de a cápa megharapta. 

    Remélhetőleg a szerencsétlen cápának nem esett baja.

  • Egy szekszárdi bank tett feljelentést a rendőrségen, miután összefújták a bank épületét. A rendőrök pedig be is azonosítottak négy fiatalt, akik 2016 nyarán 140 épületet rongáltak meg.

    A vizuálisan évek óta nagyon erős rendőrség – akik ma már egy Chemical Brothers-klipet is simán leforgatnának – pedig közzétett egy képet az egyik fiatalról, amin fekete négyzet fejjel, láthatóan bilincsben mutatja egy ház falánál, hogy melyik feliratot, ki csinálta. Ilyen egy jó kép.

    A Tolna megyei fiúk persze nem voltak épp vérprofik, ahogy a képen is látható, de a tállyai bajnokokat amúgy is lehetetlen lenne lekörözni: a két fiatal egy erős este után hazafelé az összes házat és autót összefújta marihuánával, ahol pedig már nem volt mit mondaniuk, ott egyszerűen csak zöldre festették a köztéri szobrokat.

  • Szomorúan ácsorog.

    Pedig biztosan menne tovább, tenné a dolgát.

  • Norvégiában a férfi és női nemek mellett egy harmadik, gendersemleges kategóriát, az úgynevezett hent is bevezethetik, írja a TheLocal. A hent az útlevélben szereplő férfi és nő megjelölés helyett választhatnák a norvég állampolgárok.

    A transgender mozgalmak térhódítása miatt egyre gyakrabban merülnek fel hasonló elképzelések, Svédországban 2015 áprilisa óta már létezik is  a harmadik nem, maga a hen kifejezés is tőlük ered. Norvégiában a hen szót továbbá a mindennapi nyelvbe is bevezetik, ez lehetne ugyanis a gendersemleges „ő".

    Az elképzelés egyelőre még csak javaslat, de parlament legnagyobb pártja, a Norvég Munkáspárt is támogatja.

  • Ez a videó megtalálta a tökéletes alanyt, és a fiatal Keanu Reeveshez hasonlítja a mostanit. A fejlődés tagadhatatlan. Viszont jegyezzük meg azt is, hogy nála jobban senki nem tud meglepett-értetlen fejet vágni Hollywoodban, és ezt olyan zseniális filmekben csillogtatta, mint az első Mátrix vagy az Ördög ügyvédje.