Eszter, Eliza
12 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A magyar-szlovák-cseh-lett film, az Out premierjén forgattunk, interjúztunk, és már csak a felkonf volt vissza. Itt annyit kellett volna elmondania Dávidnak, hogy a főszereplő elmegy Lettországba. De valami egészen parádés dolog történt helyette:

 • rx3mapdj85oa4c6wwjrp.gif

  Lenyűgöző az a részletekre odafigyelés, amivel az amerikai sajtó Trump első külföldi körutazását követi. 

  Ennek hála, mi is tudhatjuk, hogy Melania Trump másodszor táncolt ki a kézen fogva sétálás című protokollgesztus elől, mióta úton vannak. Vatikáni érkezésükkor gyorsan a hajához kapta a kezét, amikor Trump meg akarta fogni, egy nappal korábban pedig simán rácsapott, amikor a küldöttséggel sétáltak Izraelben:

  clrkvgoj7vbfxbyd51sv.gif

  A lista nem itt ér véget, a Gizmodo szorgalmasan gyűjti ezeket a pillanatokat.

 • A keddi budapesti özönvízben egy óvodai évzáróról igyekezett haza egyik olvasónk a családjával, és tömegközlekedéssel akartak hazajutni, de hiába várták, hogy csendesedjen az eső, ez nem jött össze. Ezért taxit hívtak, és a diszpécser húsz perc múlva szólt nekik, hogy a taxis nem találja a címet, úgyhogy a szakadó esőben el kellene menni kb. 500 méterre, ahol várja őket. 

  Képünk illusztráció, a tegnapi özönvízben készült
  Képünk illusztráció, a tegnapi özönvízben készült
  Fotó: Olvasónk, Ágnes

  "Nagy nehezen odaértünk a taxihoz, a sofőr azonban nem engedett minket beszállni, mondván vizesek vagyunk. Sajnos nem tudtam elmagyarázni neki, hogy pontosan miatta vagyunk ennyire vizesek, mert felhúzta az ablakot és kattant a központi zár. A hatéves gyerek közben remegve zokog a kezemben. Mutattam a taxisnak, nem hatotta meg. Még álltunk az esőben egy darabig, mert sehova nem tudtunk behúzódni, a taxis telefonált, majd elhajtott abba az irányba, ahol minket kellett volna felvennie. Végül egy kínai étterem tulajdonosa hívott be minket, száraz ruhát és meleg levest adott, így mégiscsak megmaradt egy pici az emberségbe vetett hitemből."

 • Bandcamp-oldala szerint 14 éve adta első koncertjét Sütő Márton együttese, a Smárton trió.

  a képen fekvő ember Sütő Márton gitáros
  a képen fekvő ember Sütő Márton gitáros

  A blues/surf/jazz/psych/rock vonalon mozgó zenekar nekem hamar az egyik kedvenc magyar együttesem lett, aztán sokszor beszállt hozzájuk például Harcsa Veronika is, akivel többek közt ezt a remek dalt vették fel:

  Egy időre állandósult +1. tagja lett a csapatnak Magyarország legismertebb Hammond-orgonása, Premecz Mátyás is, akiről a hangszerével együtt külön Stenk-videót is forgattunk.

  A dobos G. Szabó Hunor pedig közben annyira befutott egy másik bandájával, a Qualitonszal, hogy ők voltak, akiknek rajongója lett a Red Hot Chili Peppers, és most épp a Nagyszínpad-döntőéért versenyeznek.

  Smártonék játszottak Londonban, Erdélyben és Delhiben, és bár nehéz megmondani, hogy mikor voltak a csúcson (valószínűleg valamikor akkor, amikor a fenti, sötét fogasházas felvétel készült), az utóbbi időben már látványosan kevesebbet koncerteztek. Most jött el az

  állítólag utolsó Smárton trió koncert,

  a BMC Opus Jazz Clubban lesz szerda este 9-től.